Dette er leksjonen mange må lære på den harde måten: Å kjøpe en billig sofa er en av de dyreste innredningsfeilene du kan gjøre. En billig sofa vil raskt falle og miste formen. En langvarig sofa, derimot, beholder kvaliteten i årevis og sparer deg for mye penger. Finn ut nedenfor hva du skal se etter når du kjøper en ny sofa. Utgangspunktene nedenfor vil hjelpe deg med å investere pengene dine i en verdifull sofa.

Å kjøpe sofa er en langsiktig investering

Kjøp en sofa Hva bør du vurdere 3

Å kjøpe sofa: Hva bør du være oppmerksom på??

En verdifull sofa bør vare mellom 7 og 15 år, så det kan føles skremmende å kjøpe en sofa. Det handler ikke bare om å finne det perfekte møbelet for øyeblikket, men også et møbel du vil elske og synes er behagelig i mer enn et tiår. Denne artikkelen gir deg nyttige tips om hva du bør se etter for å identifisere en kvalitetssofa.

Selv om det er lett å velge en sofa basert på designen, er det litt vanskeligere å bedømme dette ut fra kvaliteten. Her er noen tips for å finne en stilig og slitesterk sofa.

Å kjøpe sofa Hva bør du passe på? 1

  1. Sofaer av høy kvalitet har solide trerammer

En stabil ramme er grunnlaget for en langvarig sofa. De mest holdbare rammene er laget av tykt, laminert løvtre. Se etter en sofa med en sammenlåsende ramme som har færre ledd og færre (men større) trebiter. Dette minimerer stresspunktene på sofaen din.

  1. Vær oppmerksom på vårbasen

Suspensjonsbunnen til en sofa er avgjørende, men i likhet med rammen er den usynlig for kjøperen. Så hvordan vet du om fjæringstypen er av god kvalitet? Sjekk det selv! Sitt på en sofa og kjenn på innerspringen. Føles fjærene stramme og er de tett sammen? Eller føler de seg svake og gir for mye avlat? Vær forsiktig: svake fjærer som er for langt fra hverandre, er et tegn på at sofaen raskt blir utslitt.

Et moderne alternativ til de tidligere vårkjernemodellene er den såkalte nosagbasen eller bølgebasen, som står for mer komfort og kvalitet. I tillegg til sittekomfort nosag -suspensjonen gir mange fordeler. Så du kan be om denne typen suspensjon og gjøre forskjellen selv.

Å kjøpe sofa Hva bør du passe på? 2

  1. De beste sofaputene er laget av skum med høy tetthet

Polyuretanskummet kan være litt billigere, men det er bedre å velge HR -fylling med kaldt skum. Du vil oppdage at sofaen din er merkbart mer holdbar, mer komfortabel og holder formen mye lengre enn sofaer med polyuretanskum puter.

  1. Velg det beste stoffet til sofaen din

Du har mange alternativer mellom naturlige stoffer og syntetiske stoffer som vil vare lenge. Imidlertid kan det være vanskeligere å se forskjellen mellom de to. Slitesterk syntetikk – som løsningsfarget akryl og blandet polyester – kan få det til å se ut og føles som naturlige stoffer. Selv utendørs tekstiler finner veien inn i interiøret og tilbyr høy holdbarhet og flekkbestandighet. Så velg et stoff som passer godt til interiøret ditt og som samtidig ser ut og føles naturlig.

Å kjøpe sofa Hva bør du passe på? 5

Et notat til dyreeiere: Når kjæledyrene dine har funnet en plass på sofaen, må du være ekstra forsiktig når du velger stoffet. Vurder et ultrasuede sofatrekk. Denne er myk og lett å rengjøre, og av en eller annen grunn er de fleste katter ikke interessert i å klø den. Selv om det kan virke kontraintuitivt, er en skinnsofa også et godt valg for dyreeiere. Skinn er motstandsdyktig mot lukt og dyrehår og er lett å rengjøre.

Å kjøpe sofa Hva bør du passe på? 4

Endelig

I denne artikkelen har vi vist deg noen måter du kan identifisere en sofakonstruksjon av høy kvalitet. Hold deg til det og finn en verdifull og vakker sofa som trofast vil tjene deg i årevis.