Det er fortsatt kontroversielt om du kan ha planter i det samme rommet du sover i. Slik at søvnen er skånsom og tilstrekkelig, trenger du friskt sengetøy og et godt ventilert rom. Det er veksthusplanter og medisinske urter som ikke forstyrrer søvnen og til og med sikrer fullstendig avslapning. I dag ønsker vi å forholde oss nøyaktig til disse plantetypene og legge igjen en vårlignende sti i begynnelsen av den nye sesongen.

Du kan allerede ha disse potteplantene på balkongen eller i trapperommet, og var ikke engang klar over effekten før nå. Hvis du har plantene hjemme, trenger du bare å bytte plass, og hvis du ikke har det – kan du få dem på maskinvarebutikken i helgen.

Den generelle regelen er at verken planter eller elektroniske enheter skal lete etter noe på soverommet. Men hvis du lider av rastløshet og stress, og du ikke har råd til å lagre enhetene andre steder, spiller plantene som er oppført nedenfor inn i bildet.

Mange grønne stueplanter kan gjøre livet vårt bedre, og vi vil fortelle deg hvordan

grønne innendørs planter medisinske urter jasmin trio

Ekte planter beriker romklimaet enormt

grønne innendørs planter medisinske urter grønn lilje

Planter som buehamp, eføy eller aloe vera renser romluften på en naturlig måte og forbedrer dermed livskvaliteten vår

grønne innendørs planter Heilkráeuter einbaltt

Med lavendel på soverommet finner du fred og ro og sover dypere og mer avslappende

grønne innendørs planter medisinske urter lavendel busk

lavendel

Du kan allerede lese om egenskapene til lavendel på nettstedet vårt. Den naturlige eteriske oljen i blomstene senker blodtrykket forsiktig og beroliger hjerterytmen. Duften av lavendel påvirker også sirkulasjonen vår og reduserer stress i kroppen. Så finn plass til en liten gryte med lavendel på soverommet og sjekk effektene selv.

grønne innendørs planter medisinske urter einbaltt lavendel

Jasmine

Generelt kan de delikate jasminblomstene med sin fantastiske duft drive kjedelige tanker bort. Selv om effekten av jasminduften beskrives som oppkvikkende, er det fortsatt funnet at duften virker beroligende på pusten og hjertet. Ifølge mange studier bør søvn bli mye dypere og mer avslappende når luften er fylt med duften av jasmin.

Jasmine driver bort grumsete tanker og gir fred 

grønne innendørs planter medisinske urter jasmin

Rosmarin

Selv om rosmarin er mer kjent fra kjøkkenet og oftest brukes som krydder, har den velduftende planten mange flere kvaliteter. Duften av essensielle oljer styrker nervesystemet og oppmuntrer til konsentrasjon. Så du kan sovne mye bedre og raskere med klare og velorganiserte tanker.

plante potter grønne innendørs planter medisinske urter

Buehamp

Denne planten er virkelig perfekt for soverommet ditt. Ikke bare ser det bra ut, det filtrerer luften og produserer friskt oksygen for deg hele natten.

Forsiktighet! Fremhev planten hvis du har astma.

grønne innendørs planter medisinske urter jasmin grønn lilje

Grønn lilje

Den grønne liljen ser ut til å være vidunderplanten så lenge det er lukkede rom. NASA rapporterer at den grønne liljen kan avgifte og rense opptil 90% av inneluften. Ingen filtre eller andre typer hjelp er nødvendig.

Chlorophytum comosum variegatum

grønne innendørs planter medisinske urter eføy blomsterpotte

eføy

Med eføy har du en naturlig grønn i rommet og en luftrenser samtidig. Planten er lett å ta vare på, men også veldig giftig. Hold småbarn og kjæledyr borte fra der du vil holde blomsterpotten med eføyen.

grønne innendørs planter medisinske urter eføy

Aloe vera

Planten er mer knyttet til naturlig kosmetikk og skjønnhetsprodukter, men hva synes du om skjønnhetssøvn? De kjøttfulle bladene på aloe vera fanger de skadelige stoffene i luften og gir oss en bedre og mer avslappende søvn.

grønne innendørs planter medisinske urter aloe vera

Gardenia augusta, nærbilde av hvite blomster og mørkegrønt løvverk

Gardenia

Du trodde aldri at favorittplanten din kunne ha en positiv effekt på søvnkvaliteten? Sett blomsterpottene på soverommet og døm først dommen.

grønne innendørs planter medisinske urter gardenia

valerian

Har du drømt om timers avslappende søvn lenge? Prøv deretter først de naturlige rettsmidler som er tilgjengelige i hverdagen. Det er vitenskapelig bevist at virkningene av en valeriansk plante kan merkes umiddelbart på soverommet.

Lær mer om stueplantene i hjemmet ditt og omring deg med de som kan forbedre livskvaliteten din.

grønne innendørs planter medisinske urter valerian

grønne innendørs planter medisinske urter

grønne innendørs planter medisinske urter jur grønn lilje

grønne innendørs planter medisinske urter rosmarin

grønne innendørs planter medisinske urter tørket