Har du problemer med å bestemme hvilken størrelse seng du skal velge? I denne artikkelen vil vi tilby deg mye informasjon som kan være nyttig i denne forbindelse. Sengerammen og madrassen er viktig, men dimensjonene har også vist seg å spille en stor rolle for om du har det bra i sengen din eller ikke.

Dobbeltsengen er ofte foretrukket på grunn av dobbeltsengstørrelsen

komfortabel seng i størrelsen på soverommet

Hvorfor er sengestørrelse virkelig viktig?

Sengestørrelsen bestemmer ikke bare din komfort mens du sover. Dette garanterer også funksjonalitet og mobilitet på soverommet. Det er desto viktigere når du har et rom som brukes til forskjellige formål samtidig. Tommelfingerregelen i denne forbindelse er at det skal være omtrent to fot mellom mellom sengen og veggen.

For mange ville enkeltsengen være et godt alternativ, spesielt for gjesterommet 

sengestørrelse - en liten treseng

Din størrelse og sengestørrelsen

Hvor høy og tung du er, er en annen viktig faktor for hvor behagelig du sover. De høyere menneskene har problemer med å føle seg komfortable i mellomstore senger eller i en enkeltseng, selv når de sover alene. Det er derfor du trenger dobbeltseng. Det samme gjelder for alle mennesker som ikke gjør det for fredelig søvn og ofte snu i forskjellige retninger.

La deg selv få nok plass når du designer soverommet ditt

sengestørrelse - stor seng på soverommet

Enkeltseng med sengestørrelse 80 x 200

Så la oss først se på størrelsen på enkeltsenger. Bredden her er omtrent 80 og lengden 190 cm. Personer i alle aldre kan lett sove på den. To av de største fordelene med dette er prisen og ergonomien. En slik seng ville være perfekt i et lite rom. Det ville også være nok løpeflate. I løpet av dagen kan du gjøre enkeltsengen om til en improvisert sofa med noen få puter og riktig sengeteppe. Mange velger det i virkelig små ett-roms leiligheter eller på gjesterom. Men det nytter ikke hvis du sover på det hele tiden og ikke føler deg komfortabel. I dette tilfellet vil vi anbefale en sammenleggbar sovesofa i stedet for en enkeltseng.

Den ovale formen kan spare plass

sengestørrelse - stor oval seng

En dobbeltseng 140 x 200

La oss nå se nærmere på median sengestørrelse! Hovedforskjellen her er bredden, som er omtrent 1,40 m. Høyden er igjen rundt 2 meter. Beregnet er hver person omtrent 70 cm bred. Sett på denne måten er hvert individ smalere enn i en enkeltseng. Så det er et problem for høyere mennesker og de som bare trenger mer plass til å sove. På den annen side sparer du noen få centimeter fra gangflaten i rommet ditt.

Det viktigste er at du sover godt

sengestørrelse - rund stor seng

Sengestørrelse Queen 160 x 200 m

Har du også hørt om Queen -sengestørrelsen? Det er også veldig vanlig og har visse fordeler som du kan synes er nyttige. Her har du litt mer plass i bredden, nemlig 160 cm, dvs. rundt 80 cm per person. Sengen er også lang nok, igjen rundt to meter. Så det ville være en god løsning for par som ønsker å ha mer plass eller bare er høyere. Hvis du også vil ha nok løpeoverflate når du bruker en slik seng, så ville selvfølgelig queen size -seng være den ideelle løsningen.

Kostnad er en viktig faktor når du skal velge seng

sengestørrelse

King size -seng 200 x 200

Vi vil si at alle som har råd til pris og plass hjemme bør gå for King Size -sengen. Selv om menneskene er mindre eller om de ofte sover alene, er det verdt på grunn av sovekomforten.

Et rom kan settes opp veldig ergonomisk med en enkeltseng

sengestørrelse - enkeltseng laget av tre

Tilleggskostnadene

Selvfølgelig betyr en større seng også høyere kostnader. Alt fra sengerammen til madrassen til lakenet koster mer. Det må beregnes på sikt. På den annen side gir en større seng deg vanligvis også en bedre søvnkvalitet. Det ville lønne seg flere ganger på grunn av de sparte helsekostnadene!

Nok en vellykket idé for riktig sengestørrelse 

blå veggdesign størrelse

Kriterier for å velge riktig sengestørrelse på et øyeblikk

Vi kommer til vår oppsummering! Så her er hovedkriteriene for å velge riktig sengestørrelse på et øyeblikk:

  • Passer for din egen størrelse og preferanser,
  • Passer for området der vi skal bruke sengen,
  • De langsiktige kostnadene vi har i forbindelse med denne sengen, bør tilsvare budsjettet vårt.

Ta alle disse faktorene i betraktning, slik at du finner den optimale løsningen. Under ingen omstendigheter bør du ofre komforten din mens du sover, da dette kan ha alvorlige psykologiske helsemessige konsekvenser i det lange løp. Når du er i tvil, finn en ergonomisk og konvertibel løsning, for eksempel en sovesofa som kan utvides til den størrelsen du ønsker. Det er viktig at du også tenker på en passende toppmadrass som støtter ryggen din på riktig måte.

Enkeltsengen kan være høydepunktet i ditt romdesign

liten seng i midten av en soverom seng størrelse

Sengestørrelsen må være den rette for deg 

middels seng - optimal sengestørrelse

En annen oval designidee

rund idé for design av sengestørrelse

Sovekomfort er avgjørende, så invester i en god seng

flott sengedesign - idé - sengestørrelse