Optimal sovekomfort, et kongelig utseende og til en fornuftig pris? Ja, det er mulig: med høykvalitets boxmadrasser! Selv om denne typen senger har flyttet inn på våre tyske soverom i relativt kort tid, har den vært i trend i mer enn et århundre, spesielt i USA og de skandinaviske landene. Det er ikke for ingenting at en boxmadrass også kalles en amerikansk seng eller en kontinentalseng. Men hva er egentlig en boxmadrass? Hva er det lagd av? Bør du velge en seng som denne og hvorfor? Alle disse spørsmålene blir undersøkt nedenfor…

Hvordan er boksfjærsenger egentlig konstruert?

I prinsippet er det hovedforskjellen mellom en boksfjærseng og en konvensjonell, "vanlig" Seng i at den første mangler spalterammen. Boxfjærsenger har en helt annen struktur. De er bygget opp i tre lag. Helt nederst er den såkalte boksfjæren med tilhørende fjæring. Selve madrassen, også kjent som toppmadrassen, ligger deretter på toppen. Og det øverste laget er vanligvis toppmadrassen eller topper kort sagt. Dette er mer karakteristisk for den skandinaviske boksfjærsen. Hvorfor trenger du selv tre skift? Og hva bør du tenke på når du skal kjøpe boxmadrasser?

boxmadrass ergonomisk madrass

Boksen våren: Ramme på boksen våren

I beste fall er boksfjæren laget av massivt tre og selve fjæringen består av Bonellfjærer eller fatlommerfjærer. Begge suspensjonene har en ganske god spisselastisitet og sørger for optimal komfort. Likevel anbefales tønnefjærer spesielt for tyngre mennesker eller for de som ofte endrer soveposisjon. I tillegg er luftsirkulasjonen og temperaturutjevningen mye bedre med denne typen suspensjon, og dette skaper et komfortabelt og sunt sovemiljø i sengen. Når du kjøper din boxmadrass, bør du derfor alltid prøve å skille hveten fra agnene og faktisk få en seng med boxfjæroppheng. Fordi dessverre er det noen ganger slike mock boxmadrasser på markedet som bare er bygget med dette utseendet.

Boksmadrassen

Som med de fleste konvensjonelle madrasser, er selve madrassene laget av innerspring. Disse kalles også pocketfjærmadrasser. Det er lurt å velge en fjæring laget av fatlommer. Dette har fordelene nevnt ovenfor og er også mer holdbar sammenlignet med andre suspensjoner. Selvfølgelig er antall metallfjærer av grunnleggende betydning i en madrass med springfjærmadrass. Jo høyere den er, jo bedre. I mellomprissegmentet er et antall fjærer på rundt 450 helt greit, og for madrasser av meget høy kvalitet bør du forvente rundt 1000 eller flere fatlommerfjærer. Vårkjernen er også dekket med polyeter eller kaldt skum. Boxfjærmadrasser med kaldt skumdeksel, som også har en 7-sone pocketfjærkjerne, er blant de beste og mest komfortable i dette området.

velda boxmadrass kontra modell grå farge

Topper

På toppen av det kommer toppmadrassen. Vanligvis er dette omtrent åtte til ti centimeter tykt og består av kaldt eller viskoseskum. Noen produsenter liker også å bruke latex av høy kvalitet. Toppen skal skreddersys nøyaktig til toppmadrassen, slik at den kan føre til enda bedre liggekomfort. Denne tredje boxmadrassen har allerede en rekke fordeler. Den beskytter den indre fjærmadrassen, forbedrer sovemiljøet og skjuler den ubehagelige sprekken som oppstår mellom to individuelle madrasser i dobbeltsengen.

Ekstra tips:

Et viktig trekk ved en ekte, original boksfjærseng av god kvalitet er føttene. Disse bør være der for å sikre optimal ventilasjon av sengen. Følgende tommelfingerregel gjelder her: en boxmadrass uten føtter er ikke en ekte boxmadrass!

Fordeler og ulemper med boksen med seng

Hva annet bør du gjøre? når du velger riktig boxmadrass bekymringer? Hva taler for og hva mot et kjøp? La oss se nærmere på det sammen!

fordeler

  • Den spesielle inngangshøyden på 60-70 cm (også perfekt for eldre og personer med ryggproblemer)
  • Pumpeeffekten i fjærkjernemadrassen (dette er forårsaket av kroppsbevegelsene til den liggende personen og sikrer regelmessig utveksling av luft)
  • God varmeregulering (skaper et koselig, varmt sovemiljø)
  • Det verdige utseendet (kongelig overdådig utseende på soverommet)

ulempe

  • Størrelsen på sengen gjør den klumpete og relativt vanskelig å håndtere ved transport
  • På noen modeller er madrassene vanskeligere å bytte ut
  • Madrassene bør vendes oftere enn med vanlige senger fordi de er for tett sammen

luksus boxmadrass, hvitt dypt teppe på soverommet

Konklusjon:

Boxfjærsenger er blant de trendy og mest populære sovesystemene over hele verden og kan absolutt anbefales. Du bør vurdere et par aspekter når du kjøper og definitivt ta nok tid til dem. Som med alle andre senger, er det en selvfølge at det er absolutt nødvendig å legge seg ned for et forsøk – det samme er omfattende ekspertråd.

Fordyp deg i den mangfoldige verden av eksklusiv søvnluksus, for eksempel med Boxfjærsenger fra Betten-Anthon. Og finn ut selv hvilken boxmadrass som er perfekt for deg!

     velda metropolitan box spring bed for optimal sovekomfort