Tre er et av de mest naturlige og populære materialene av alle. Spesielt når det gjelder bo og innredning, velger mange av oss møbler og tilbehør laget av dette varme, smidige materialet når det er mulig. Fordi det føles så vakkert og rustikt. Det unike kornet og den umiskjennelige følelsen klarer å vinne oss hver gang. Det er ikke for ingenting at en treseng er spesielt populær blant mange. Og ikke bare med ekte søvnige hoder, men også med mennesker som lengter etter en bedre og mer avslappende søvn. Hva er fordelene med en slik seng, og hva mer bør du vurdere når du kjøper? Du vil finne ut alt dette her hos oss i dag, hvis du følger med.

elegant treseng på soverommet

Hva er fordelene med en treseng?

Mer presist handler det faktisk om den såkalte sengen i massivt tre. I motsetning til senger laget av alle typer sponplater, er det, som navnet antyder, laget helt av kjerneved. Det er innsiden av hver trestamme. Derfor er det et spesielt møbel som har følgende verdifulle egenskaper:

lang levetid

En seng laget av massivt tre kan brukes optimalt i mange år, og det er vanligvis nesten alltid et verdsatt arvestykke. Materialets høye motstandskraft og holdbarhet gjør det mulig å nyte en treseng av god kvalitet på forskjellige stadier av livet uten bekymringer.

tre seng naturlig tre sunn søvn

Enkel omsorg

Noen overflater, for eksempel polstring og metall, krever mer regelmessig og noe mer komplisert rengjøring og pleie. Massivt tre er ganske lett å ta vare på i denne forbindelse. Alt du trenger å gjøre er å gå over den med en myk, fuktig klut nå og da for å fjerne støvet.

Inneklimaforbedring

I tillegg spiller ekte tre en viktig rolle når det gjelder varme- og fuktregulering i rommet. Materialet puster eller, som de sier, fungerer. I likhet med andre naturlige materialer, for eksempel leire, har den egenskapen til å absorbere fuktighet og slippe den tilbake i romluften. Resultatet – et behagelig romklima og logisk nok avslappende søvn.

dobbeltseng laget av grovkornet tre

Unikt utseende og preg

Sist, men ikke minst, fortrolder en seng i massivt tre ikke bare med sitt mangfold i design, men også med sitt unike korn og sine optisk varme farger. Hvert tre har sin helt egen historie, og takket være de ulikt plasserte knotholes ser hvert tre alltid annerledes ut i sin perfekte ufullkommenhet.

I velprøvde spesialbutikker av høy kvalitet, som denne Seng og madrassbutikk i Berlin, du er sikker på å finne din egen individuelle treseng. Du kan være sikker på at du vil dra størst fordel av alle de ovennevnte fordelene med en seng i massivt tre.

Hvilket treverk bør du foretrekke??

Det er mer en smakssak om du velger en mørkere, lysere eller kanskje rødlig treslag til massivtre. Utvalget i spesialbutikker er ganske stort. Det anbefales imidlertid å bruke lokalt løvtre som bøk, eik, lerk, gran eller kirsebær. Du kan også ta amerikansk valnøtt. Alle disse skogene er veldig egnet for å lage møbler. De er mer stabile og holdbare. I tillegg har de en kort transportvei bak seg og forblir et vellykket valg når det gjelder bærekraft.

fordeler med soverom i tre

Hva er det å tenke på når man skal kjøpe generelt?

Hvis du allerede har bestemt deg for en bestemt innredningsstil og følgelig et passende design for din treseng, bør du tenke nøye over størrelsen og høyden. Mål det tilgjengelige området i rommet nøye, tenk på sengens retning. Trenger du en behagelig høyde som gjør det lettere å komme inn og ut av sengen? Eller kanskje du ville være fornøyd med en futonseng? Hva er dine sovevaner? Sover du alltid i par og veldig tett sammen, eller trenger dere litt mer plass rundt dere? Kanskje du trenger mer lagringsplass under sengen?

Et veldig viktig poeng når du skal velge seng er selvfølgelig helsen din. Med senger av massivt tre er dette aspektet i de fleste tilfeller ganske godt hugget av. Fordi det handler om et homogent materiale og ingen trerester eller paneler som kan ha blitt behandlet med skadelige lim og løsemidler. Sørg likevel for at overflatene enten er ubehandlet eller behandlet utelukkende med naturlig olje eller glasur.

soverom i massivt tre

Tilstrekkelig sertifisering for materialets opprinnelse bør selvfølgelig også inkluderes. I slike tilfeller kan du sove i god seng, som kommer fra bærekraftig skogbruk, med god samvittighet. Virkelig gode produsenter og anerkjente leverandører selger vanligvis bare produkter av høy kvalitet som optimalt oppfyller alle disse kriteriene. Sitt på den og unne deg maksimal sovekomfort du fortjener!

tre seng dobbeltseng soverom