Ved skader og smertefulle fysioterapibehandlinger er påføring av varme en av de mest effektive måtene for å lindre smerter og effektivt slappe av muskler, spesielt ryggmuskulaturen. Dette forklarer hvorfor en oppvarmet vannseng kan brukes med hell til medisinske og homøopatiske behandlinger av ulike fysiske forhold.

Pasienter som lider av leddgikt, revmatisme, fibromyalgi, lupus og andre ledd-, bein- og muskelsykdommer, eldre og alle med kroniske ryggsmerter kan ha stor nytte av en vannmadrass. Vann er kjent for å øke blodstrømmen, stimulere blodsirkulasjonen og gi jevn og behagelig støtte til alle områder av kroppen.

Vannsengen og dens terapeutiske effekt

Vannseng Helsefordeler Å sette opp soverom

Med riktig støtte vil ryggraden holdes i sin naturlige posisjon. Fra nakken til den nedre enden av ryggraden (halebenet) for sideleier og med sin naturlige krumning for ryggsviller. Magesovlen støttes også bedre av en vannsengmadrass sammenlignet med en vanlig skum- eller innermadrass.

Støtten til en vannseng bidrar til å forhindre leddsmerter, nakkesmerter og smerter i korsryggen. Harde madrasser er ikke svaret på ortopediske smerter, men vannsengmadrasser tilbyr en rimelig løsning.

Det finnes forskjellige typer vannsenger. Noen er veldig bølgete mens andre er mer solide. Hver modell tilbyr en avhengig av dine behov forskjellige støttenivåer og bølgebevegelse.

Vannsengmadrasser gir flere helsemessige fordeler

Helsefordeler ved vannseng sunn søvnvannsmadrass

Støtten til en vannseng og muligheten til å regulere madrassens varme gir betydelig lindring for de som lider av leddgikt, smerter i korsryggen eller andre ortopediske tilstander.

Noen vannsengmadrasser er designet med avbøyere for å gi maksimal støtte med minimal bevegelse av sengen. Du kan også tilpasse hver side av en dobbeltseng slik at begge mennesker føler seg komfortable. Partnerens bevegelse er isolert. I tillegg til madrassens hardhet, kan temperaturen også settes mer presist for hver partner. Av denne grunn foretrekker mange par vannsengmadrasser fremfor tradisjonelle madrasser.

En løsning for to personer

Vann seng helse fordeler sunn søvn dobbeltseng vann madrass

Vannsenger er også veldig hygieniske. Vannmadrassen i vinyl bidrar til å forhindre oppbygging av støv og støvmidd, noe som gjør vannsenger ideelle for alle med astma eller allergi. Støv er lett å fjerne, og midd kan ikke overleve lenge på overflaten av en vannseng. Vinyloverflaten er helt ugjennomtrengelig for husstøvmidd, og hele madrassens overflate kan enkelt rengjøres for støv, midd, mugg og mugg samt bakterier. Dette bidrar til å ha en sunn soveflate og et godt miljø til enhver tid.

Men vannsenger er ikke bare gode for å forbedre din fysiske helse. Vannterapi er kjent for å slappe av sinn og kropp. Å sove på en vannmadrass kan også redusere stressnivået og mental tretthet, slik at du føler deg uthvilt og mer levende om morgenen.

Mange som deltar søvnforstyrrelser syke kan faktisk slappe bedre av på en vannsengmadrass og sovne lettere og raskere. Hvis du også har problemer med å sovne, kan en vannseng være den beste løsningen for deg også.

Glem søvnproblemer!

Vannsengens helse fordeler sunn søvn