Når det gjelder sovekomfort, er folk heldige i dag, for for tusen år siden kunne ikke alle nyte en god søvn. Og hvordan ellers, på den tiden sov de ikke-privilegerte på halm, høy og dyreskinn! Heldigvis har folks søvnkultur endret seg kvalitativt over tid, og i dag er god søvn ikke lenger et privilegium!…

Mye kan sies om sunn søvn. Men en ting er sikkert: God søvn er nært knyttet til en komfortabel madrass av høy kvalitet. Det er også grunnen til at vi i dag legger merke til madrassen og de forskjellige madrassene. Vet du forresten hvor ordet madrass faktisk kommer fra? Den kommer fra arabisk og betyr gulvpute, fordi enkle matter eller tepper tidligere ble brukt til å sove på gulvet. Korsfarerne brakte den arabiske matraen til Europa, og det var først på 1800 -tallet at madrasser også ble etablert i Europa. Så i 1888 ble den første indre fjærmadrassen oppfunnet, som besto av flettede jerntråder og var klemt i en jernramme.

Velg en madrass for best sovekomfort

Sovemiljøet er noe veldig personlig. De individuelle behovene er avgjørende når man skal velge seng, madrass og sengetøy. Vår liggeunderlag bidrar spesielt til å sikre at vi har høyest mulig sovekomfort. Imidlertid gjør det store utvalget av modeller og materialer å velge riktig madrass litt mer komplisert. I de mange nettbutikkene finner du et bredt utvalg madrasser og nyttig informasjon om emnet. For eksempel BeLaMa forklarer forskjellene mellom de enkelte madrasstyper.

La oss gå til det viktigste: Kjernetypen spiller en stor rolle når du skal velge madrass. Fylling og struktur er begge aspektene du må passe på når du kjøper.

Hva slags madrasser er det?

Madrassene er forskjellige i kjernetype, konstruksjon og materialer som brukes.

Madrasskjernen er et viktig element i strukturen til enhver madrass. Kroppens stilling liggende avhenger av madrasskjernen. Dette må sikre en bedre følelse av velvære når du sover og koordineres med referansen. Avhengig av kjernetypen kan et stort utvalg madrasser skille seg ut:

 • Lommemadrass
 • Bonnell springmadrass
 • Innerspring madrass
 • Lommemadrass
 • Naturlig madrass
 • Visco madrass
 • Komfortskummadrass
 • Madrass med kaldt skum
 • Tempur madrass
 • Gelmadrass

Hver av disse madrassene har sine fordeler og har derfor sine støttespillere.

velge en madrass tips for en sunn søvn

Hva er madrassens viktigste egenskaper?

Madrassutvalget er veldig mangfoldig, men alle vet best selv hvilke kriterier madrassen skal oppfylle. Det er imidlertid to hovedkriterier som må tas i betraktning:

 • Madrassen bør tilpasse seg kroppen så mye som mulig
 • Samtidig bør det støtte ham pålitelig

Punktelastisitet er et viktig kriterium for sovekomfort: madrassen må tilpasse seg nøyaktig til kroppen på den. Det er også spesielt viktig at ryggraden forblir i sin naturlige form. Sidesviller bør også tilby madrasser best mulig liggekomfort, slik at hoftene og skuldrene synker dypere.

finne en madrass for en god natts søvn

Madrasshøyde, fasthetsgrad og sonering er ytterligere faktorer for en god natts søvn.

 • Pusteevne eller fuktregulering: Som alle vet, skjer det ofte at du svetter mens du sover. En madrassmodell som puster, derimot, sikrer bedre hygiene og samtidig lengre levetid for madrassen. Det er derfor viktig at innsiden av madrassen forblir tørr.
 • Regulering av madrassen: Madrasser av høy kvalitet er delt inn i noen få liggende områder. De varierer fra tre til syv. Styrken deres skiller dem fra hverandre. Skuldrene og bekkenområdet er for eksempel tyngre enn hode og ben og krever forskjellige styrkenivåer.
 • Hardhetsgraden: Madrasser er også differensiert avhengig av hardhetsgraden. Kroppsvekt spiller en stor rolle her. Avhengig av situasjonen er forskjellige madrasser egnet for forskjellige mennesker.

madrass finn hva slags søvn du er

Lamellrammen

Vår sovekomfort er ikke bare avhengig av den riktige madrassen, men også av den riktige risten. Den rette spalterammen skal tilby den ideelle støtteflaten. Dette har også en veldig viktig rolle i lufttilførselen til madrassen. Selvfølgelig spiller luftsirkulasjonen i rommet også en rolle.

Så forbedre søvnen din ved å sikre en ergonomisk optimal liggestilling! Ta en gjennomtenkt avgjørelse for madrassen din, for det hyggelige sovemiljøet er rett og slett et must…

finn madrassen som passer best for dine personlige behov