Helt siden Charlie Hall oppfant vannsengen i 1968, har det vært snakk om en reell revolusjon når det gjelder seng og sovekomfort. Fordi ingenting kan måle seg med den geniale ideen om å ligge på vannet i ditt eget soverom og svinge på en avslappet måte. Etter toppen på 80 -tallet i forrige århundre, var vannsenger i bakgrunnen en stund ettersom nyere innovative materialer og søvnteknologier ble utviklet. Vannsengen har definitivt gjort sitt comeback en stund nå. Takket være den nyeste kunnskapen og sofistikerte løsninger imponerer den og tilbyr et høyt nivå av komfort og perfekt ergonomi. I det følgende vil du lære mer om hva som er viktig i en vannseng, hvilke fordeler den har og hvordan du skal ta vare på den riktig.

Kjøp vannseng av høy kvalitet

Et overblikk over de viktigste fordelene

Det er ikke for ingenting at vannsenger anses å være noen av de mest komfortable rundt. Takket være de naturlige egenskapene til vannet, kan du sovne på det og starte dagen med ny energi og godt humør neste morgen. Selvfølgelig er fokuset på god kvalitet, for det bør ikke inngås kompromisser med det. En førsteklasses Vannseng komplett er heldigvis veldig enkelt å bestille på nettet. Produsenter av høy kvalitet, for eksempel på Silvanowasser Betten.de, tilbyr en brukervennlig vannsengskonfigurator, en lang garanti og 100 dagers prøvesøvn, slik at kunden forblir helt fornøyd.

Og hvorfor skulle du egentlig velge en vannmadrass? Her er de klare svarene:

  • optimal liggekomfort

En god, riktig justert Vannmadrass klemmer kroppen og sørger for at personen som ligger, opprettholder den naturlige S-formen på ryggraden. På denne måten støttes ryggen optimalt i alle soveposisjoner, spesielt på hoftene og i nakke- og skulderområdet. Muskler og ledd slapper av og ytterligere spenning forhindres. Vannsenger med myk side på myk side er enda mer komfortable. Der har du den ekstra fordelen at kantene er behagelig myke og ingen støt kan skje når du ligger eller står opp.

vannseng optimal liggekomfort

  • bedre søvnkvalitet

En annen klar fordel med en vannseng er muligheten til å stille vanntemperaturen etter behov ved hjelp av en integrert varmeapparat. På denne måten kan alle velge det ideelle sengeklimaet for seg selv, noe som fører til større velvære og hjelper deg med å sovne raskt. I tillegg sikrer en behagelig temperatur i sengen optimal muskelavslapping og dermed lengre perioder med dyp søvn. Dette er de viktigste tingene for en sunn søvn som regenererer kropp, sinn og sjel og får dem i gang igjen.

  • ingen hengende

Sammenlignet med andre fyllmaterialer er det praktisk talt ingen materialtretthet med vann. Dens naturlige egenskaper bidrar til at en vannmadrass tilbyr samme liggekomfort selv etter en lengre periode og forblir uten avkjøling.

kjøpe vannseng vannmadrass

  • tilpasning

Det beroligende nivået, også kalt stabilisering, bestemmer hvor lenge ettersvingningen av vannkjernen varer etter å ha ligget. Disse kan velges individuelt, avhengig av dine ønsker, veldig forskjellig for begge halvdelene av sengen, takket være et duosystem. Fordi avhengig av kroppsstruktur, vekt, størrelse og også den foretrukne soveposisjonen, viser et annet beroligende nivå seg å være det beste for hver sovende. Høyere prosentandel av roing er egnet for bedre ryggstøtte – maksimalt 120%, et moderat nivå på 70-80%. Vannoscillasjonen varer ikke lenger enn 3 sekunder. Til sammenligning: i nivå F0 er vannet beroligende null, og post-oscillasjonstiden kan vare opptil 15 sekunder eller mer. Imidlertid er det bare ekte bølgeentusiaster uten rygg- og muskelproblemer som har råd til dette.

moderne vannsenger og madrasser sunn søvn

Viktig! I tillegg til det beroligende nivået, bør du også angi fyllmengden riktig. Igjen spiller de samme kriteriene en avgjørende rolle – kroppsvekt og struktur, så vel som den populære soveposisjonen. Hvis fyllmengden i vannmadrassen er optimal, støttes ryggraden optimalt og muskler og ledd lindres mens du sover.

moderne vannseng kjøp fordeler

  • bra for allergikere

Takket være den høye vinyloverflaten på vannmadrassen kan ikke støvmidd ligge i en vannseng. Allergikere blir ikke forstyrret av tørr hoste og andre ubehagelige symptomer mens de sover og kan nyte hvile fullt ut.

Vedlikehold vannsengen ordentlig

Selv om vannsenger og madrasser er ganske holdbare, trenger de skikkelig pleie. For på denne måten kan de også prestere på sitt beste. En gang i året bør du sette en spesiell vannsengbalsam i madrassen, slik at alger, sopp og bakterier ikke får en sjanse. Du bør også bruke en god vinylrenser for å rengjøre madrassoverflaten regelmessig slik at den er i optimal hygienisk stand. Om nødvendig kan du lufte ut vannmadrassen med en luftavtrekker laget for dette formålet, slik at luftbobler som har dannet seg ikke kan svekke søvnkvaliteten. Det er også mulighet for å tilføre forskjellige dufter til vannet i madrassen mens du sover og slapper av, og derved unner sansene enda mer.

Finn den rette vannsengen for deg og nyt den behagelige følelsen av å ligge og den optimale sovekomforten som det naturlige elementet har å tilby. Gi deg selv nok tid til å ta din beslutning. Du kan stole på velprøvde produsenter og leverandører samt høy kvalitet uten kompromisser. Lykke til og gode drømmer!

fordeler med vannseng