Sunn og avslappet søvn er summen av mange faktorer. En viktig del av soverommet er den klassiske lamellrammen, som i dag ikke bare er industrielt produsert og blir den vanligste basen i sengen. DIY lamellrammer er også populære blant gjør-det-selv-folk og individualister. Spørsmålet som dukker opp i denne sammenhengen er om DIY lamellrammer kan erstatte de industrielt produserte lamellbunnene. Som regel danner fjærbasen et koordinert sovesystem med madrass og pute. Profesjonelle selskaper som spesialiserer seg på produksjon overholder ulike kriterier for å tilby de forskjellige områdene i kroppen riktig komfortnivå om natten. Følgende vil svare på om denne komforten også kan oppnås med selvlagde lamellrammer.

rom-2587252_1920

Å bygge en seng inkludert sprosseramme selv er et spennende DIY -prosjekt – så lenge ligge- og sovekomfort ikke lider av mangel på kunnskap.

Betingelser som en lamelramme i utgangspunktet skal oppfylle

For at en lamelramme skal bevise seg på lang sikt i sengen, er det en fordel hvis den oppfyller følgende betingelser.

  • Luftsirkulasjon: Lamellrammer eller fjærer er alltid laget med små hull. Dette skyldes at folk svetter om natten. Svetten absorberes av madrassen og videre ned til lamelrammen.Den uaktuelle luften kan slippe ut gjennom hullene. Ellers er det en risiko for at madrassen mugner nedenfra.
  • Brukerstøtte: For å ligge komfortabelt har fjærbasen en veldig viktig oppgave. De sørger for en behagelig liggestilling. Av denne grunn er det for eksempel fordelaktig hvis lamelrammen kan tilpasses individuelt til sovende behov.
  • Trykkavlastning: Ikke alle områder av menneskekroppen er like tunge. Dette betyr at vekten er ujevnt fordelt på madrassen i løpet av natten. En fjærbase gir sovende trykkavlastning på de riktige stedene og balanserer vekten. Ryggen, bekkenområdet og korsryggen drar fordel av denne trykkavlastningen.

En annen tilstand som er viktig for å få god søvnkvalitet, er samspillet med madrassen. Ikke alle spalterammer passer til alle madrasser.

Industrielt produserte fjærbaser: Dyrt liggekomfort eller soveopplevelse av høy kvalitet?

tre-2756662_1920

Lameller i høy kvalitet fra profesjonelle selskaper er det ideelle valget for ryggproblemer for å sikre individuell komfort.

Å bygge seng selv er et spennende prosjekt, men det er ikke fordelaktig hvis selvbyggeren starter eventyret med å bygge seng uten kunnskap. Som nevnt ovenfor er det noen få egenskaper som en lamelramme bør ha under alle omstendigheter for å gi tilstrekkelig sovekomfort. Problemet er at en egenprodusert kopi gir relativt liten fleksibilitet for en individuell løggefølelse. på bettenriese.de Interesserte vil finne et stort utvalg av industrielt produserte vårbaser, som også er egnet for forskjellige budsjetter med et godt pris-ytelsesforhold. I tillegg til populære klassiske lamellrammer, finnes det også spesielle 7-soners modeller og varianter med spesielle moduler i skulder- og bekkenområdet eller en ekstra myk skuldersone. Det er her den største forskjellen på DIY-lamellrammen ligger, fordi en selvlaget matte vanligvis ikke er i stand til å støtte spesifikke kroppsområder individuelt, sprette eller effektivt forbedre komforten i dette området. Det anbefales derfor ikke, spesielt for personer med ryggproblemer eller andre fysiske plager, å sove på en DIY -lamelramme som ikke tilbyr noen spesiell forsterkning.

DIY lamellrammer: et billig alternativ eller en forringelse av søvnkvaliteten?

Ingen tvil om det, det er absolutt fristende å bygge lamellrammen selv, spesielt med tanke på prisene på en lamellbunn av høy kvalitet. Problemet er at underlaget i sengen ikke kan være stivt eller kontinuerlig, slik det er for eksempel med sponplater. Rygg, bekken og co. Er ofre for slike selvlagde lamellrammer. Alle som noen gang har måttet nøye seg med gulvet som liggeunderlag kjenner problemet neste morgen – ryggsmerter, ubevegelige lemmer og i verste fall stive kroppsdeler er konsekvensene av en hard og stiv pute. Det er det samme med selvlagde lamellrammer, ettersom de gir lite spillerom uten nødvendig kunnskap. Generelt er DIY -risten implementert ved å koble til forskjellige trelister, slik at den fjærende funksjonen mangler helt. Hvis du også sparer på treets kvalitet, vil du ikke glede deg over DIY -lamelrammen lenge, ettersom basen naturlig gir etterhvert, slik at lamellene mister styrken.

tre-2601052_1920

Gjør-det-selv-byggherren monterer lamellrammen individuelt fra forskjellige trebiter eller paller.

Konsekvensen av den avtagende stabiliteten er en søvnkvalitet som forverres fra natt til natt. En seng laget av Euro-paller ser moderne ut og kan individuelt tilpasses personlig smak i gjør-det-selv-modus. Å bruke litt mer penger – i det minste på suspensjonen – for kjærlighet til helse er akkurat det rette stedet å investere. I tillegg til sengen, er det også mange ideer for palleelskere om å gjennomføre DIY -prosjekter uten å risikere følgeskader på kroppen.

Ekspertuttalelser om sove- og liggekomfort

Den tyske Gütegemeinschaft Möbel e.V. (DGM) forklarer i en artikkel basert på moebelindustrie.de du kan finne ut hvilke faktorer som er viktige for en god søvn. Også her kommer selvfølgelig lamellrammen opp. I tillegg til de allerede nevnte ryggsmerter, som oppstår med en feil valgt base, navngir generaldirektoratet ubehagelige stillingsproblemer og forklarer også at det er viktig at lamelrammen og madrassen støtter S-formen på ryggraden. Dette er den eneste måten å sikre en ergonomisk følelse av å ligge og sove. Derfor er 5 eller 7-soners suspensjonssystemer meget passende, takket være sin sonedeling, gir de utmerket støtte for de forskjellige kroppsdelene om natten.

Hvis du leter etter en lamelramme til barnesengen, finner du nyttig informasjon om dette verbrauchzentrale.de. Det påpekes for eksempel at massivtre bør velges til vårbasen i barnesengen. Grunnen til dette er at barna liker å hoppe på sengen og løpe rundt. En lamellramme uten stabile, massive lameller vil ikke tåle dette stresset lenge. I tillegg er tilstrekkelig ventilasjon og passende luftsirkulasjon svært viktig for ikke å sette den sunne sovekomforten til den lille skatten i fare gjennom muggdannelse, og derfor bør en DIY -lamellramme også unngås på barnerommet.

Pixabay.com ©StockSnap(CC0 Creative Commons)

Pixabay.com ©JACLOU-DL(CC0 Creative Commons)

Pixabay.com ©StockSnap(CC0 Creative Commons)