latex madrass dormando sunn søvn

Latexmadrass – nyttig informasjon og praktiske tips

I dag kan du finne et mangfoldig utvalg av madrasser på markedet. Noen ganger er du virkelig bortskjemt for valg. Vi vil gjøre det litt enklere for deg og har utarbeidet noen praktiske tips i dag. Dette er omtrent en av våre favoritt typer madrasser – latexmadrassen.

Hvorfor bør du velge akkurat denne madrassen? Hva er fordelene og ulempene ved å kjøpe latexmadrass??

Hva er egentlig latex?

Latexmadrasskjernen er vanligvis laget av naturlig eller syntetisk gummi. Det er også vanlig å blande naturlige og syntetiske polymerer. Forholdet er som følger – 40% naturgummi til 60% latex laget av petroleum. Det er viktig å nevne at en naturlig latexmadrass bare kan selges som sådan hvis den virkelig er laget av 100% naturgummi.

Dormiente Natural Basic 4

latex madrass dormiente natural basic 4 dormando

Som materiale er gummi ganske tilpasningsdyktig. Takket være denne evnen er latexmadrasser ergonomiske og egnet for nesten alle lamellrammer. Latex sikrer også perfekt spisselastisitet. Dette betyr at de viktigste delene av kroppen – ryggrad, skuldre, rumpe – blir spart når du sover. På denne måten er hovedkravet for en sunn og avslappet søvn sikret, både for de som sover på magen og de som sover på sidene.

En annen, ikke mindre viktig egenskap ved latexmadrassen er at den er veldig egnet for allergikere og generelt for sensitive mennesker. Latex er naturlig antibakterielt og derfor svært hygienisk. Latexmadrassene er derfor veldig enkle å rengjøre.

Foreman Hanseatic Talalay-Latex

latex madrass dormando werkmeister hanseatic talalay latex

Produksjonen

Latexmaterialet helles i utgangspunktet i en spesiell form og varmes opp. Denne prosessen kalles vulkanisering. Denne produksjonsprosessen fanger utallige små luftbobler i latexmaterialet. Dette sikrer perfekt luftsirkulasjon i latexmadrassen.

For latexmadrasser bruker du trekk som er svært absorberende og myke å ta på. Fremfor alt anbefales ullmaterialer og TENCEL® -produkter på det sterkeste her.

Dunlopillo Natura 1600 Plus

latex madrass dunlopillo natura 1600 plus dormando

Fordeler med latexmadrassen

  • antibakteriell effekt, middtett – perfekt for allergikere
  • tilpassbart materiale – også egnet for funksjonelle lamellrammer
  • skånsom mot ryggen – høy punktelastisitet og ergonomi
  • optimal luftsirkulasjon – den utskilte svetten slippes ut i luften i løpet av dagen
  • lett å rengjøre
  • robust og holdbar – med passende forsiktighet

Ulemper med latexmadrassen

  • Høyere vekt sammenlignet med skummadrasser
  • På grunn av vulkanisering kan madrassen midlertidig ha sin egen lukt

Vi håper du nå har nok nyttig informasjon om latexmadrasser. Ta dette i betraktning neste gang du kjøper en madrass, og sørg for optimal sovekomfort og god søvn hele natten. Erfarne madrasseksperter, for eksempel de på dormando.de vil alltid være ved din side med gode råd. Ta en titt hvis du vil.

Ha det gøy å velge den perfekte latexmadrassen og ha fine drømmer!

Sembella Premium Biotherm

latex madrass sembella premium biotherm dormando

Wissflex sf10 latex nakkestøtte

latex madrass dormando swissflex sf10 latex nakkestøtte