En himmelseng er ikke noe nytt på soverommet, men det er fortsatt like populært som det er kontroversielt. Mange foretrekker å innrede soverommet sitt romantisk og velger det komfortable møbelet. Andre tror de ikke har nok plass til det i rommet, eller de må grave dypt i lommene for en slik seng. Uansett hvilken gruppe du tilhører, vil vi definitivt ikke endre din mening om himmelsengen. Vi vil bare informere deg i detalj om hvordan du kan nyte den høyeste sovekomforten og følelsen i den syvende himmelen. I denne artikkelen prøver vi å fortelle deg interessante fakta om himmelsengen – fra historien til dimensjoner og materialer til de forskjellige designene. Kort sagt, vi viser deg gode måter å lage en seng på en fin måte. Følg med og bli inspirert til en romantisk og veldig behagelig himmelseng på ditt eget soverom.

En moderne himmelseng for å slappe av og drømme!

Moderne himmelseng i metall

  • Hva mer bør du vite om himmelsengens historie??

Du kjenner sikkert sengen med kalesjen fra barns eventyr eller filmatiseringer av middelaldersagaer og sagn, ikke sant? Uansett forbinder du dette møbelet med mye romantikk. Faktum er at himmelsengen har sitt opphav i middelalderen.

Da var himmelsenger et privilegium for de adelige. Senger med tykke gardiner var designet for å beskytte de adelige mot kulden på den ene siden og mot de nysgjerrige øynene til tjenerne på den andre. Den gang, som nå, hadde himmelsengen fire stolper som ikke endte på madrassenivå, men heller gikk “til himmelen”. En baldakin spenner over sengen. I middelalderen var det vanlig å sitte på sengen i løpet av dagen og trekke gardinene før du legger deg. Folk likte å gjemme verdisaker der. Det er her det populære uttrykket “sette noe på den høye kanten” kommer fra i dag, noe som betyr å redde noe.

 Den spesielle sengekonstruksjonen brukes fremdeles i dag for å beskytte personvernet ditt.

Himmelseng spesiell sengekonstruksjon tykke gardiner beskytter personvernet og ser komfortable og innbydende ut

Fra rundt 1200-tallet ble himmelsenger finpusset ved å gjøre dem mer og mer luksuriøse. For eksempel brukte folk fine stoffer og likte å dekorere treverket. Det var modeller med utskårne eller finmalte trestolper. I tillegg var dimensjonene også større, slik at en himmelseng føltes som en øy i ro i ditt eget hjem.

 Tidligere kunne en hel familie sove i en stor himmelseng.

Himmelseng bred nok plass til en hel familie Metallramme hvit gardinbenk

  • Himmelsengen kan ha forskjellige dimensjoner og være laget av forskjellige materialer

I dag er det forskjellige modeller og til og med uvanlige varianter av himmelsengen. Standardmålene er imidlertid alltid de samme. En himmelseng brukes sjelden av én person, men det finnes modeller med dimensjoner på 120 x 200 cm. De fleste himmelsenger er bredere, de er beregnet for to personer og har dimensjoner på 160 x 200 eller 200 x 200 cm. Akkurat som bredden, kan høyden også variere. De fleste himmelsengene er imidlertid 200 cm høye. Selvfølgelig er det lave, men også høyere modeller.

 Hvordan lage en førsteklasses soveromsdesign!

Baldakin leken design mye veggdekorasjon mørke farger pels lysekrone

Spørsmålet om hvilke materialer som brukes til å bygge en moderne himmelseng er også interessant. Tradisjonelt brukes massivt tre hovedsakelig til sengekonstruksjonen og stolpene. Den kan males, glasseres eller oljes. Du kan også male treverket eller dekorere det med forskjellige ornamenter. Disse himmelsengene passer utmerket i et rustikt soverom eller i et vintage soverom. Det er imidlertid elegante modeller laget av metall som jern og krom, som gir et moderne preg og skiller seg ut avhengig av design. Himmelsengene i utsmykkede smijer eller støpejern er veldig uvanlige. De tiltrekker seg umiddelbart alles oppmerksomhet. Men du må selvfølgelig finne en modell som passer sømløst inn på soverommet ditt og som perfekt matcher din interiørdesignstil.

En himmelseng i metall er vanligvis enkel i utformingen, men er perfekt for et romantisk soverom.

Himmelseng i metall, store madrasser, rosa putetrekk i fuskepels

Den enkle utformingen av denne himmelsengen er spesielt designet for små soverom.

Himmelseng enkel design passer inn i det lille soverommet

Vårt ekstra tips: Hvis du bestemmer deg for å ha en himmelseng på ditt eget soverom, er det best å velge en lettstelt modell. Så du trenger ikke bruke mye krefter og tid på å holde himmelsengen i det perfekte utseendet.

Denne brukervennlige modellen ser veldig eksotisk ut.

Himneseng lettstelt modell eksotisk sengetøy hvit murvegg

 Den svartbelagte metallkonstruksjonen står i kontrast til det hvite dynetrekket.

Himneseng svart belagt metallkonstruksjon kontrast hvit svart

Avhengig av materialet som brukes til sengekonstruksjonen, kan du velge mellom tykke gardiner og lette stoffer. Valget er ditt, men du må alltid huske på at det rette stoffet har stor betydning for det generelle utseendet på himmelsengen. Den såkalte baldakinen gir himmelsengen prikken over i’en. Gjennomsiktige stoffer som fjærlett voile eller chiffon er i stor etterspørsel. De er pustende og delikate. De føles myke og sandete. Når det gjelder egnede stoffer, er det fortsatt lette, fargerikt trykte bomullsstoffer tilgjengelig, men også kraftig fløyel eller brokade. Disse er helt ugjennomsiktige og finnes på markedet i forskjellige farger. Du er definitivt bortskjemt med valg om hvilket stoff du virkelig føler deg kongelig bak!

 Hudtynne gardiner og mange hengende lamper for dine helt spesielle netter!

Himmelseng moderne seng konstruksjon skinn-tynne gardiner mange hengende lamper

 Med klatring av grønne planter på rammen tar du naturen direkte inn på ditt eget soverom.

Himmelseng som klatrer på grønne planter på rammen gir soverommet et naturlig preg

Himmelsengen ser helt innbydende ut foran dette tapetet.

Himmelseng flott seng konstruksjon eksotisk veggmaleri tapet veldig innbydende atmosfære

  • Himmelsengen og dens design må være i harmoni med innredningsstilen på soverommet

Sist, men ikke minst, kommer vi til et passende design for en himmelseng. Meninger er veldig forskjellige her. Alle må bestemme selv om de liker lekende romantikk eller landstedstil. En utsmykket hvit smijernsramme ville være perfekt for et soverom på landet. På den annen side kan du bringe et sterkt understreket naturlig notat inn i atmosfæren hvis du velger en seng laget av bambus. Legg til en tynn baldakin, så kan du føle at du er i Afrika. Himmelsengene derimot ser veldig elegante og moderne ut med sin enkle design og lyse farger som beige, oker, hvit og due grå. Du kan også tillate deg noen aksenter i svart, marineblått eller sjokoladebrunt. Hvis du har et leken design på soverommet, kan du stole på tekstiler i mørkegrønn, vinrød eller himmelblå. Du vil garantert nyte en flott luksusfølelse i din egen himmelseng.

Men også mye sovekomfort og perfekt sengeleie. Det ønsker Freshideen -redaksjonen deg!

Mellom ekstravaganse og romantikk ….

Himmelseng gul ramme mønstret tapet mellom ekstravaganse og romantikk

 En himmelseng av solid tre kan også se romantisk ut.

Himneseng laget av solid tre, tynne gardiner, fint stoff, romantisk preg

 Spesielt hvis du gjør det unikt med tynne stoffer og hengende lamper.

Himmelseng, treramme, tynne, baldakin, hengelamper, unikt utseende

En sengekonstruksjon av metall passer også inn i den rustikke møbleringsstilen.

Himmelseng i hvitt sengetøy i rustikt soverom skråtak

Eller foretrekker du romantikk?

Himmelseng romantisk soverom enkel seng design hvit sengetøy benk pute

Himmelseng konstruksjon laget av krom romantisk atmosfære stilig mønstret tapet benk sete rosa fløyel

Himmelseng enkel seng konstruksjon svart metall hvite gardiner mørkeblå puter benk foran

Himmelseng i gråhvit vakker design store grønne plante -pom poms

 En modell for alle som ønsker å bevare og videreføre den gamle tradisjonen …

Himmelseng tradisjonell designramme av massivt tre i mørkebrune blå vegger

Himmelseng i metall vakkert design tradisjonelt klassisk dekorert