Hvis vi har sovet nesten en tredjedel av våre liv, bør vi gjøre det riktig. Bare på denne måten kan kropp og sjel regenerere på nytt hver kveld og sikre en munter start på dagen. For dette trenger vi alle en rolig og koselig soveoase som kan tilby oss perfekt sovekomfort. Selvfølgelig er fokuset her på sengen, nærmere bestemt madrassen. Og å finne den rette er ikke en lett oppgave i disse dager når du vurderer det store utvalget av madrasser å velge mellom.

Er det bedre å kjøpe kaldt skum, latex, viskose eller snarere en pocketfjærmadrass? Beslutningen avhenger stort sett av mange individuelle faktorer, for eksempel sove- og liggende vaner, kroppsvekt og fysikk samt allergier og personlige preferanser. De neste linjene handler om en av de mest populære madrassene av alle, pocketfjærmadrassen. Bli hos oss og finn ut mer om den perfekte strukturen, de viktigste funksjonene og mange fordeler med denne madrassen.

pocketmadrass moderne soverom

Hva er en pocketfjærmadrass?

Lommefjærmadrassen har allerede bevist seg selv og opplever for øyeblikket en skikkelig hype. Som den stolte representanten for vårmadrassfamilien foretrekkes den av de fleste kunder og er alltid glad for å kjøpe den. Det er heller ikke rart, for denne typen madrasser gir den beste ergonomiske komforten og det optimale sengeklimaet. Men hvorfor kalles en pocketfjærmadrass og hvordan er den konstruert?

Pocketfjærmadrasser består av mange fjærer i rustfritt stål som er individuelt sydd i bomullsposer. Fjærene er bare direkte koblet til andre fjærer via disse lommene, noe som sikrer god spisselastisitet og kroppstilpasning.

madrass seng med pocketfjær gir best sovekomfort

Hva bør du passe på når du kjøper?

For å være på den sikre siden, bør du være oppmerksom på noen viktige funksjoner som taler for høy kvalitet når du velger en madrass med springfjær. Fremfor alt antall fjær.

 • Antall fjærer i en pocketfjærmadrass

I prinsippet gjelder følgende: jo flere fjærer, jo mer elegant og behagelig madrass. Madrasser av høy kvalitet har vanligvis fra 1000 til 2000 stålfjærer, noe som sikrer bedre spisselasticitet. Og høypunktselastisiteten betyr faktisk bedre absorpsjon av kroppskonturen når du ligger. Antall svinger på våren spiller også en ganske viktig rolle. Dette bør allerede være 6-7 svinger for å tilby tilstrekkelig fleksibilitet.

 • Kompresjonshardhet for fjærene og hardhetsgrad

Fjærens trykkfasthet er ikke mindre viktig for en behagelig liggefølelse. Når det gjelder pocketfjærmadrasser, gir verdien for kompresjonshardhet en bedre ide om fjærkjernens motstandskraft. Så jo høyere tallet er, jo bedre. Dette betyr at personer med høyere kroppsvekt bør få en madrass med en høyere komprimeringshardhet.

Verdien for komprimeringshardhet bør imidlertid ikke forveksles med graden av hardhet på en madrass. Det er hardhetsgrader fra 1 til 5, og disse går foran med bokstavene "H" eller "F." utpekt. Det ene betyr – veldig mykt og 5 – veldig hardt, der riktig bestemmelse av riktig hardhetsgrad alltid avhenger av din egen kroppsvekt og størrelse.

pocket spring madrass ungt par

 • Liggesoner for mer komfort

Antall liggende områder taler også for bedre kroppsstøtte med en pocketfjærmadrass. Liggeområdene varierer mellom 3, 5, 7 og 9. Jo flere liggeområder madrassen din har, jo bedre ligger kvaliteten. Korrekt posisjonering av kroppen på de angitte liggende områdene sikrer optimal ergonomisk posisjonering av ryggraden og dermed en god søvn uten ryggsmerter og muskelkramper.

pocket spring madrass punkt elastisitet beste kvalitet

 • Materialer av høy kvalitet

Lommefjernens kjernemadrasser, takket være designen, sikrer generelt god luftsirkulasjon og optimal fukttransport. Ikke desto mindre er bærekraftige materialer av høy kvalitet et must når du lager madrasser, spesielt hvis du vil ha perfekt sovekomfort. Naturlige stoffer som ren bomull, jomfru sauer, silke, kashmir og lin samt bambus og kamelhår er øverst på listen.

Andre materialer av høy kvalitet, forurensende, som Talalay latex, bidrar også til en enda bedre miljøsamvittighet. Dette klimanøytrale produktet, som er hentet fra det tropiske gummitreet, er ikke bare helt ufarlig for helsen, men også ganske holdbart, pustende og svært elastisk – perfekt for teksturen på en madrass.

Høy kvalitet, velprøvde produsenter, sånn Sengeprodusent SCHRAMM For eksempel stoler de hele tiden på dette bærekraftige, innovative stoffet for å lage sine håndlagde i Tyskland soveprodukter. Familiebedriften har vært i stand til å tilby førsteklasses sengekomfort for de høyeste kravene siden 1923-skreddersydd, eksklusiv og kompromissløs. Fokuset er på kjernemadrasser med SCHRAMM pocketfjær med sine termisk raffinerte fjærer. Den patenterte skulderstøtten og den automatiske SHIFT -nakkestøttejusteringen er ytterligere plusspunkter som taler for bærekraftig innovasjon og maksimal perfeksjon.

pocketmadrass god søvn sunn

De viktigste fordelene med en springmadrass

 • Høypunktselastisitet og kroppstilpasning (avhengig av mengden og styrken til fjærene i lommene)
 • optimal, ergonomisk posisjonering av ryggraden gjennom forskjellige liggende områder
 • Knapt noen lyder når du beveger deg – stille, lydløs søvn
 • høy stabilitet – de innsydde stofflommene støtter kroppen optimalt og forhindrer at den synker inn
 • optimal luftsirkulasjon – spesielt for folk som svetter mye (ingen vannlogging – ingen mugg!)
 • Ideell for alle kroppsposisjoner og alle vekter
 • mye for pengene

Konklusjon:

Carpe Noctem i din egen seng!

Vær på den sikre siden og finn din perfekte pocketfjærmadrass. Dette skårer med mange fordeler som kan øke din sovekomfort betydelig. La erfarne fagfolk gi deg råd og dra nytte av tradisjon og perfekt håndverk. Den uunnværlige testlyggen er selvfølgelig alltid et must når du skal kjøpe madrass.

Freshideen -redaksjonen ønsker deg god natt og en sunn, avslappet søvn!

sunn fjærmadrass med søvnlomme