Hvis du noen gang har sovet i en vannseng, kjenner du den unike følelsen for ren avslapning og det høyeste nivået av sovekomfort. Nesten siden oppfinnelsen, har vannsengen vært forbundet med spenning og til og med tålmodighet. På slutten av 80 -tallet av 1900 -tallet nådde faktisk vannsengen en topp og falt deretter sakte i glemmeboken. Les videre for å finne ut mer om denne unike typen senger. Her er historien om vannsengen …

Vurder å kjøpe en vannseng!

Box spring water bed moderne soverom senger

Historien om vannsengen

At Vannseng, slik vi kjenner det begynte i dag i California på slutten av 1960 -tallet. Oppfinneren Charlie Hall eksperimenterte først med stoler, som han fylte med maisstivelse og til og med med gelé. Designstudenten ved San Francisco State University kom til slutt på ideen om å fylle en madrass med vann.

Hall presenterte den vannfylte madrassen som en masteroppgave i 1968, og hele klassen hans brukte natten på å boltre seg på den. Med det ble den moderne vannsengen født.

Charlie Hall og hans nyskapende oppfinnelse

Vannseng historie oppfinner Charlie Hall soverom

Charlie Hall var ikke den første personen som kom på ideen om å fylle en madrass med vann. På begynnelsen av 1800 -tallet forklarte Dr. Neil Arnot utviklet en “hydrostatisk seng for de skadde” designet for å redusere liggesår. Sengen besto av et badekar fylt med varmt vann og et gummilag for å forhindre lekkasjer.

Og science fiction -forfatteren Robert Heinlein, inspirert av tiden da han lå sengeliggende med tuberkulose, beskrev en vannseng i detalj i en av bøkene hans, selv om han aldri gadd å bygge den.

Utviklingen av teknologi muliggjør også produksjon av vannsengen 

Oppfinner av vannsengshistorie Charlie Hall Venyl

Men det var moderne teknologi som virkelig gjorde vannsengen mulig. Så oppfinnelsen av vinyl gjorde også oppfinnelsen av vannmadrassen mulig. Og det var akkurat det rette tidspunktet for eksperimentene til designstudenten Charlie Hall. Markedsførerne kjente raskt igjen de fristende mulighetene ved vannsengen, og Hall solgte oppfinnelsen hans. Hans klienter inkluderer både Jefferson Airplane -medlemmer og Hugh Hefner selv. I 1971 rapporterte Time magazine at “Bloomingdale vannsengdivisjon har vært en populær hangout for singler en stund”.

På 1980 -tallet fikk vannsengen enorm popularitet, og i 1987 toppet den seg. Mer enn en av fem madrasser kjøpt i USA var en vannseng. Siden den gang har imidlertid deres markedsandel sunket til i underkant av fem prosent. Men hva skjedde egentlig?

Hvor populære er vannsenger i disse dager?

Vannseng historie soverom moderne design senger

Problemet med vannsengen er at det er eller var upraktisk i noen aspekter. Installasjonen av en vannseng er litt komplisert og tar mye tid. Å flytte en vannseng var enda mer komplisert da og krevde en elektrisk pumpe eller annen enhet for å suge ut vannet. Og trerammene kunne veie hundrevis av kilo. Det var også mulighet for at madrassen kunne lekke. Derfor ble vannsenger faktisk forbudt i mange boligkomplekser.

Men den moderne vannsengen har fortsatt mange følgere. Og i dag kan det se ut og føles mye annerledes. Nye myke eller “skaftløse” vannsenger har ikke den upraktiske trerammen til de gamle modellene. De består av en vannfylt pose eller spoler omgitt av skumplater som ser ut som en standard madrass. EN Box kildevann seng finnes også på markedet i dag. Separasjonen av vannet i flere rom reduserer bølgebevegelsen, noe som gir en seng som er like støttende og ikke på langt nær så skrånende.

En vannseng kan se ut akkurat som en boxmadrass

Box spring vannseng satt opp soverom senger

Et interessant faktum: Merkelig nok kan vannsenger finne et nytt marked, men ikke et menneskelig. Time magazine, som først dekket populariteten til vannsengen i 1971, publiserte en artikkel i 2012 om trenden mot å kjøpe vannsenger til kyr. Ja kyr! Tilsynelatende bidrar dette ukonvensjonelle lyet til å redusere sår og infeksjoner hos kyr. Det er imidlertid selskaper som er helt dedikert til produksjon av vannsenger for kyr.

Sunn søvn er av stor betydning!

Vannseng historie soverom ideer