Sov bedre dobbeltseng design soverom treramme madrass

Sov bedre -12 effektive tips

Har du problemer med å sove om natten? Les teksten om alle aspekter og lær å slappe av med de følgende 12 tipsene.

Ta et bad

Sov bedre dobbeltseng design badekar trepaneler veggdesign

Å varme opp kroppen og deretter gradvis avkjøle den, er en god forberedelse til nattens hvile. Tenn lys med eteriske oljer, les en bok, nipp til urtete og begynn å slappe av.

Bli roligere

Sov bedre dobbeltseng design koselig stue innebygd peis

Å sovne er en prosess som starter timer før du legger deg. Ta på deg koselige pyjamas etter badet og slå av den bærbare datamaskinen, TV -en, mobiltelefonen og andre enheter. La bare noen få lys stå på hele huset – de brennende lysene er et godt nattlig ritual – og ta deg tid til uformelle aktiviteter – å snakke, lese eller bare høre på musikk.

Kjøp sengetøy etter dine preferanser

Sov bedre dobbeltseng design skap organisert rent

Sengetøyet er i direkte kontakt med kroppen din og kan ha en kritisk innvirkning på hvordan du føler deg i sengen. Bestem deg for hvilket sengetøy du føler deg best med, og kjøp det alltid. Gi de gamle, utslitte settene som en gave hvis de ikke er komfortable – det er bedre å ha to sett med bedre kvalitet enn et skap fullt av riper..

Gjør soverommet ditt til et søvnsted

Sov bedre dobbeltseng designide leken koselig

Tenk på å bare la det viktigste være på soverommet. Ta fra datamaskinen, TV -en og andre enheter. Kunstverkene, putene eller dekorasjonene skal gi deg fredelige, avslappende følelser. Sjekk om madrassen, laken, tepper og puter er komfortable nok og renover alt som ikke gir 100% glede.

Ta et par minutter om morgenen og rydd opp sengen og rommet slik at du kommer inn i et rent, friskt rom om kvelden.

Hold deg til en søvnplan

Sov bedre vase keramisk klokke klassisk nattbord

Å sove og stå opp samtidig kan hjelpe kroppen din til å finne sin behagelige rytme. Hvis du la deg sent, kan du prøve å justere tiden tidligere – fem minutter tidligere hver kveld til en rimelig tid.

Plyng kjøleskapet

Sov bedre dobbeltseng design kjøleskap kjøkkenhyller

Sen middag kan virkelig forstyrre det å sovne – men det er ikke mye bedre å legge seg sulten. Hvis du virkelig er sulten, ta en matbit. Bare sørg for at den er koffein- og alkoholfri, da søvnen din kan påvirkes.

Prøv aromaterapi

Sov bedre dobbeltseng design soverom treramme madrass

Bruk essensielle oljer på soverommet for å fremme avslapning. Lavendelen er kjent for sin beroligende egenskap, men du vil kanskje like en annen smak bedre. Drypp litt olje i badekaret før du sover, eller bruk en diffusjonsenhet i rommet. Du kan også flytende eteriske oljer i vannet og bruke en sprayflaske til å spraye sengetøy og puter lett.

Les noe

Sov bedre coverlet briller bok soverom

Ta noe å lese, men ikke at du ikke kan legge det til side. Temaer du er interessert i og som også krever konsentrasjon – sakprosa, filosofi, naturemner eller noe inspirerende. Kanskje du nesten sovnet på noen sider.

Det skal være skikkelig mørkt

Sov bedre dobbeltseng design moderne moderne komfortabel seng

Er det virkelig mørkt på soverommet med lysene slukket? Hvis gatelys skyver gjennom gardinene, invester deretter i persienner. Fjern alle blinkende enheter som bærbare datamaskiner og mobiltelefoner. Bytt klokken med en enkel klokke som ikke trenger noe lys.

Lydsjekk

Sov bedre dobbeltseng design veggdekke mørk elegant

Noen av oss sovner i fullstendig stillhet, andre foretrekker musikk eller andre lyder. Hvis du ikke er sikker på hvilken type du er, kan du eksperimentere med lyder. For en rolig natt, prøv ørepropper, støy eller luftrensere. Hvis du er musikktypen, kan du lage en hvileliste i maksimalt en time.

Sovne

Sov bedre dobbeltseng design bordlampe hvit møblert hodegjerde

Hvis det er for mange tanker i hodet ditt, registrer dem i en journal. Uansett hvordan teksten ser ut, er det bare å skrive ned tankene dine til du roer deg ned.

Slå av lysene, legg deg ned og fokuser på neste pust. Du kan fortsette å telle pustene eller fokusere på å slappe av fra topp til tå.

Gå tilbake til sengs

Sov bedre dobbeltseng design dyne hvit dobbeltseng komfortabel

Hvis du våkner deg selv om natten, kan du prøve å puste eller slappe av for å sove raskt igjen. Hvis det ikke fungerer, les i et annet rom i noen minutter. Eller skriv videre i dagboken. Ikke slå på lysene helt, og prøv å legge deg om 10 minutter.

Fortell oss: Har du søvnløshet? Hva fungerer for deg Del din erfaring og tips i en kommentar nedenfor

Sov bedre dobbeltseng design badekar trepaneler veggdesign