Farger og deres effekt på oss mennesker – et spennende og populært tema for kunstnere, psykologer og designere, men også for hver og en av oss. Hvor ofte har du blitt spurt om favorittfargen din? For ofte, ikke sant? Fordi dette spørsmålet faktisk er et av de viktigste aspektene i livet vårt, selv om vi ofte ikke egentlig føler det bevisst. I dag snakker vi om soveromsfarger og deres effekt.

Etter å ha utforsket de siste livstrendene i 2018, la vi merke til at mye gjenstår, men et friskt pust kan også merkes i interiøret – spesielt når det gjelder trendfarger. I tillegg er lys tre fortsatt på moten, det samme gjør grovere naturmaterialer som naturstein og ull. Samtidig opplever kosete myke teksturer og tekstiler som mohair, fløyel og snor, som sørger for mer komfort i dine fire egne vegger, et skikkelig comeback. I kombinasjon med dype, varme farger som Bordeaux eller aubergine gir de myke materialene enda mer avslapning og en edel trygghetsfølelse.

Soverom farger 2018

eggplant veggmaling soverom farger trender

Våre 3 trendsetterfavoritter

Mange hip -designere og artister rundt om i verden regnes allerede som trendsettere, ikke bare innen mote, men også innen stue og innredning – selvfølgelig er fargetrender inkludert. Vi vil først og fremst fokusere på våre tre favoritter her: The Pantone Institute, Benjamin Moore og Dulux.

Alle tre kunngjorde årets trendfarge og overbeviste oss fullstendig. Selv om dette er tre forskjellige farger, inneholder de alle et varmt preg som vi gjerne vil nyte i år. Bli hos oss og finn ut mer.

Myk lilla fremkaller en meditativ atmosfære på soverommet

lilla ultrafiolette strandfarge 2018 soveromsfarger

Årets Pantone -farge – ultrafiolett

Den verdensberømte Pantone Institute har allerede årets farge 2018 Ultrafiolett utnevnt. En dyp, mystisk lilla nyanse som inviterer oss til å drømme og somle og inspirere samtidig. Fargen er meditativ og transcendent og minner oss om den klare nattehimmelen med sine utallige stjerner. Det er derfor ikke i det hele tatt overraskende at denne fargen er perfekt for det stille sengekammeret. Hvis du ønsker det, kan du kombinere disse med hvit, lavendel og rosa.

Magi og dyp meditasjon med Ultra Violet

pantone farge 2018 ultrafiolett oppsett

Benjamin Moores Årets farge – Caliente

Caliente AF-290 på den annen side er trendfargen på 2018 høyt Benjamin Moore. En varm, kraftig nyanse av rødt som uttrykker kjærlighet og besluttsomhet. For selvsikre kvinner, men også for menn som er ivrige etter å handle og som alltid vet nøyaktig hva de vil.

Trendfarge rød: lidenskap og styrke i ett

Det er en meningsfull farge som symboliserer lidenskap, kraft og forandring. Du bør imidlertid være forsiktig med dette på soverommet og ikke designe alt i denne fargen. Bare en aksentvegg eller rettere sagt sengetøy og hjemmetilbehør i Caliente burde være tilstrekkelig, ellers kan soverommet ditt virke for aggressivt og dynamisk. En slik atmosfære vil ikke kunne garantere deg tilstrekkelig avslapning og dybde mens du hviler og sover.

Bruk Caliente på soverommet bare med måte

trend farge 2018 caliente benjamin moore soverom farger

Årets Dulux -farge er Heart Wood

Og sist men ikke minst Heart Wood fra Dulux. Delikat og beroligende, denne trendfargen er rett og slett en drøm for hvert soverom. Fargen er så glatt at du umiddelbart kan føle en rustikk trygghet og naturlig letthet samtidig. Heart Wood kombinerer perfekt med ultrafiolett og hvilken som helst annen farge og er ideell for alle andre rom i hjemmet ditt.

Nedenfor kan du se 4 forskjellige måter å bruke Heart Wood på ditt eget soverom.

Lag harmoniske kontraster gjennom vellykkede fargekombinasjoner

heart wood dulux farge på året soverom farger

Etter at vi har delt våre tre trendsetterfavoritter med deg, vil vi introdusere deg for noen flotte fargetrender som egner seg som soveromsfarger og gir din soveoase mer hygge. Nyt de flotte soveromsmøblene i vårt bildegalleri og la dem inspirere deg!

Mørk blå er den nye grå

mørk blå veggmaling lavendel sengeteppe soverom farger ideer

indigo veggmaling soverom farger trender

soverom farger trender veggfarge mørk blå

Antrasitt på veggene gir fortsatt en dekket dose mystikk

antrasitt veggmaleri bilder veggmalerier soverom farger

Munter letthet med pastell-delikat aprikos

aprikos veggmaling soverom farger trender

Som soveromsfarge er rosa rett og slett tidløst

baby rosa veggmaling baldakin soverom farger ideer

Taupe og cappuccino roer sansene og gjør det lettere å sovne

cappuchino earthen wall paint soverom farger trender

soverom farger taupe skinn hodegjerde hvite møbler

sjokoladebrun veggmaling soverom farger

taupe veggmaling soverom farger ideer

For deg som liker boho -stil

fargerike tekstiler boho stil soverom farger

Og for de som bare elsker grått …

grå vegger soverom farger sengetøy stripete teppe

lilla blå veggmaling soverom farger trender

soverom farger nøytral indirekte belysning vintage nattkonsoll

Persisk teppe i soverommet Bemerkelsesverdig hjemmedesign med grå teppe soverom ideer

En hyllest til evig sommer på soverommet …

lavendel veggmaling soverom farger retro lenestol