Hvis du noen gang har stilt deg selv følgende spørsmål: "Trenger jeg en boxmadrass?", Da er du akkurat her. Med så mange forskjellige sengerammer og madrassalternativer på markedet, er det ganske forvirrende og vanskelig å velge. Så du trenger litt mer informasjon om det. Derfor har vi satt sammen noen av de viktigste fordelene med en boksfjærbase i det følgende. Bare les videre og ta en informert beslutning om du faktisk trenger en boxmadrass eller ikke…

Trenger du en boxmadrass og hvorfor?

Trenger du en boxmadrass og hvorfor - Noen av de viktigste fordelene6

Svaret på dette spørsmålet er både enkelt og komplekst. Hvorvidt du trenger en boxmadrass eller ikke, avhenger av hvilken sengseng og madrass du har. Noen sengerammer gir ikke madrassen nok støtte, og i dette tilfellet kommer en boxmadrass til vurdering.

Trenger du en boxmadrass og hvorfor - Noen av de viktigste fordelene5

Det som egentlig er boksfjær eller boksfjærbase?

En boksfjær er basen på en boksfjærseng og består av en solid treramme på fire fot, der fjæringen er plassert. Derfor gir det et solid grunnlag for de fleste madrasser. Treverket danner en ramme som matcher størrelsen og formen på madrassen din, mens fjæringen i midten gir en viss elastisitet og støtdemping. Så en boksfjærbase tilbyr solid madrassstøtte og gjør boksfjærsengen til et praktisk og veldig populært valg for et stort antall mennesker. Selvfølgelig er det forskjellige typer boksfjærsenger som kan passe dine individuelle behov og preferanser. Her finner du mer informasjon om det, samt svaret på spørsmålet “Hvilken boxmadrass er den riktige?

Trenger du en boxmadrass og hvorfor - Noen av de viktigste fordelene

Grunner til å bruke en boksfjærbase

For fjærmadrasser og pocketfjærmadrasser er en boksfjærbase faktisk nesten avgjørende. De trenger ekstra støtte og noe som absorberer støtene fra å sitte, ligge og hoppe. Dette er hva boksfjæren brukes til.

I dag minker trenden mot innermadrass, så å si, men det kan fortsatt være en fordel å bruke en boxmadrass. Men når er en boxmadrass en verdifull investering??

Opprinnelig ble boxfjærsenger bygget for å legge høyden til sengen din og støtte madrassen. De tilbyr fortsatt disse to funksjonene i dag, i tillegg til noen få andre fordeler som vi vil liste opp nedenfor. Ta en titt på det…

Trenger du en boxmadrass og hvorfor - Noen av de viktigste fordelene3

  • Forbedret luftsirkulasjon

Bortsett fra fjæringen inni, er boksfjærbedene relativt hule. Når du bruker en boxmadrass, strømmer det mer luft rundt madrassen din – og hvis den er godt konstruert, strømmer luft gjennom den også. Luftsirkulasjon er en viktig faktor for å hjelpe deg med å holde deg kjølig om natten og sove bedre. Derfor er denne fordelen av stor betydning og må ikke undervurderes.

  • Komfortabel høyde

Selv om lave senger trender akkurat nå, er det fortsatt mange som leter etter en høy seng. For eksempel, hvis du er høy, under Leddsmerter eller synes det er vanskelig å komme seg ut av sengen om morgenen, kan en boxmadrass hjelpe deg med å stå opp lettere.

  • Ekstra støtte for madrassen din

Noen sengerammer gir ikke nødvendig støtte til madrassen og kan få den til å henges. Noen ganger krever innermadrassgarantier at du bruker en boxmadrass for å forlenge levetiden. Så finn ut om madrassgarantien din, selv om du ikke bruker en boxmadrass.

Trenger du en boxmadrass og hvorfor - Noen av de viktigste fordelene

  • God støtdemping

En annen fordel med en boksfjærseng er at den absorberer støt. Hvis du tar deg ned på madrassen, ruller frem og tilbake om natten før du skal sove, eller hunden din hopper opp for å kose, vil en boxmadrass absorbere noe av kraften. Av denne grunn bidrar boksfjærsengen til å forlenge madrassens levetid.

Hvis du lar madrassen ligge på gulvet eller bruker den uten boksfjærbase, vil du mest sannsynlig måtte kaste madrassen tidligere enn du ellers ville ha.

Endelig

Fordelene nevnt ovenfor taler tydelig for å kjøpe en boxmadrass. Men om du velger en boxmadrass eller ikke, er opp til deg. Vær imidlertid oppmerksom på typen madrass og kvaliteten på sengerammen eller boksfjærbunnen. Vi ønsker deg lykke til med å velge riktig seng for deg og en fredelig og avslappende søvn!

Trenger du en boxmadrass og hvorfor - Noen av de viktigste fordelene