Hun tror på glamour og på kraften til vakre, elegante kvinner. Det påstår seg selv Carolina Herrera, som nettopp fylte 80 år (8. januar 2019). Hun ga stolen for sitt eget merke videre til en yngre talentfull designer – Wes Gordon, i 2018. Men tempoet i livet hennes ser ikke ut til å ha avtatt i det hele tatt. Vi forventer mye nytt av henne. Men la oss først huske hva den 80 år gamle designeren allerede har opplevd og oppnådd!

Carolina Herrrera ser fortsatt veldig elegant ut i dag

carolina herrera svart i disse dager

Slik ble Carolina Herrera et ikon blant designere

Designeren, som kommer halvparten fra Venezuela og halvparten fra USA, ønsket egentlig ikke å være designer i det hele tatt i begynnelsen. Hun vil heller ha elegante og dyre klær enn å designe dem selv. Det var slik hun følte seg i sine yngre år. Imidlertid har hennes skarpe øye og uslåelige sofistikerte smak naturlig nok ført til at hun begynte å lage nydelige modeller selv.

Merket har vært blant frontløperne i motebransjen i 35 år.

Dette vakre bildet av Carolina Herrera er fra 1968

veldig ung carolina herrera

Carolina Herreras karriere som designer

Carolina Herreras karriere som designer begynte i 1980. På den tiden flyttet hun til New York. Kreativiteten hennes fikk virkelig inspirasjon, og hun fikk en følelse for motebransjen. Først planla Herrera å bli tekstildesigner, og hun fortalte vennen Diana Vreeland om denne planen. Vreeland snakket henne ut av denne ideen fordi hun syntes den var utrolig kjedelig. Vreeland har fortsatt oppmuntret henne til å lage sin egen samling. Fra da av begynte den store fremveksten av Carolina Herrera -merket.

1977 – Carolina Herrera på MetGala

unge carolina herrera i svart kjole

Milepæler i merkevarens historie

I 1981 fant Caroline Herreras første moteshow sted i Metropolitan Club. Det ble sett av mange kjendiser som Andy Warhol og Bianca Jagger. Etter det fant merkevaren Carolina Herrera sin egen nisje. Det ble et symbol på glamour og eleganse, og til tross for endrede trender, forble det aktuelt i mange år. En annen milepæl i utviklingen av merket var tiltrekningen til Lady Jackie Onassis. Herrera designet klærne til Amerikas First Lady i 12 år. Av lignende betydning var det faktum at Carolina Herrera designet kjolen til Caroline Kennedy i 1987.

I følge Herreras egne ord bør mote være en form for selvuttrykk. Hun tror ikke på trender, fortsetter hun å legge til, og moten ser ut til å fortsette å utstråle det også!

Bianca Jagger og Andy Warhol ser på Herreras show

to kjendis motebutikk herrera

 Carolina Herrera designet kjoler til Jackie Onasis i 12 år

kona til kjolen til president carolina herrera

First Lady Obama hadde også på seg Carolina Herreras kjole en gang

obama og bondekjolen carolina herrera

Renee Zellweger i antrekket til Carolina Herrera 

nåværende motestjerne herrera