For mange mennesker i filmindustrien og for hans mange fans over hele verden er Clint Eastwood en levende filmlegende. Han ble født 31. mai 1930 i San Francisco, California, og fikk et gjennombrudd i spaghetti -westerns på 1960 -tallet. I dag har den en rik samling av filmer og priser, inkludert to av totalt fire Oscars for beste regissør og beste film. Han spilte i westerns, thrillere og melodramaer, og laget selv krigsfilmer som “Letters from Iwo Jima” (2006). Filmstjernen regnes som en iskald fyr som håndterer sin 44 Magnum godt og raskt. Hans stålblå øyne har et nådeløst og skeptisk uttrykk. Dette passet inn i filmrollene hans som en tøff cowboy og politimann, noe som ga skuespilleren enorm popularitet. Hollywood -stjernen fylte 90 år sist søndag … og tenker ennå ikke på pensjon!

Clint Eastwood, en stor filmstjerne og talentfull regissør, feirer 90 -årsdagen!

Clint Eastwood 90 år gammel, en levende filmlegende tenker ikke på pensjon

Clint Eastwood og hans enorme filmkarriere

Hvis du ser tilbake på den tiår lange filmkarrieren til Clint Eastwood, vil du finne mange roller som filmstjernen, der han fremstår som macho, om uttrykksløs, men jern, konsekvent og urokkelig. Han er mer av den stoisk-lakoniske helten. Dette bildet fikk han da han fikk sitt gjennombrudd.

Som 34 -åring spilte han hovedrollen i Dollar -trilogien, regissert av Sergio Leone. Filmene hans “For a Fistful of Dollars” (1964), “For a Few Dollars More” (1965) og de påfølgende “Two Glorious Scoundrels” (1966) endret standardene for den vestlige sjangeren. De hadde stor suksess, ikke bare i Europa, men også i USA. Spaghetti Westerns åpnet veien til Hollywood for Clint Eastwood! Hans strenge image ble hans varemerke. Den italienske regissøren Sergio Leone skal en gang ha sagt om Clint Eastwood: “Han har nøyaktig to ansiktsuttrykk, med og uten hatt”.

Dette strenge bildet ga Clint Eastwood stor suksess.

Clint Eastwood feirer 90 -årsdagen her som en ung Italo -vestlig skuespiller første store suksess

Det er umulig å skrive om alle Clint Eastwoods filmroller. Men vi kan og vil ikke hoppe over noen. For eksempel de fem filmene i Dirty Harry-serien, hvor skuespilleren spiller kaldblodig politimann Harry Callahan. Mens publikum feiret ham for hans grusomheter, kritiserte filmekspertene ham for den umoralske tilnærmingen til “skyte først, spør deretter”. Mellom 1968 og 1979 jobbet Clint Eastwood med regissør Don Siegel og laget mange andre filmer som omhandlet lav-og-orden-kulten i USA.

I 2005 vant “Million Dollar Baby” to Oscar -priser for Clint Eastwood – for beste regissør og beste film.

I 2005 vant “Million Dollar Baby” to Oscar -priser for Clint Eastwood - for beste regissør og beste film.

Clint Eastwood som regissør og produsent

På 1980 -tallet begynte Clint Eastwood å lage western- og actionfilmer under sin egen regi. Et eksempel på dette er filmen “The Wolf Chases the Pack” (1984), hvor han jakter på en seriemorder i New Orleans og leker med sin da 12 år gamle datter Alison Eastwood. På 90 -tallet laget han mange kassaslagere som “The Death Game” (1988), “Pink Cadillac” (1989) og “White Hunter, Black Heart” (1990). Hans rolle som en romantisk elsker i “The Bridges on the River”, der Clint Eastwood spiller sammen med Meryl Streep, forblir uforglemmelig. Den ene filmsuksessen fulgte den andre. Men filmen “Million Dollar Baby” (2005) vil definitivt forbli i Hollywoods filmhistorie. Der blir dramaet til en ung kvinnelig bokser (Hilary Swank) fortalt, og for dette mottok Clint Eastwood sin andre regisserende Oscar i 2005. Etter “Nådeløs” (1993) hadde regissøren en annen grunn til å feire.

Berømt skuespiller, regissør, produsent og komponist!

Clint Eastwood 90 år gammel kjent skuespiller regissør produsent komponist

Clint Eastwood er sjelden foran kameraet for øyeblikket, men heller bak kameraet. Han er ikke bare aktiv som regissør, men også som filmprodusent og komponist. Det er mulig at Hollywood -veteranen snart vil overraske oss med en ny film.

 Han har fortsatt energi til å fortsette å jobbe!

Clint 90 år gammel, en levende filmlegende tenker ikke på pensjon

 Filmlegenden har totalt åtte barn. Her sammen med datteren Alison Eastwood.

Clint Eastwood 90 år gammel en levende filmlegende med åtte barn her med Alison Eastwood