Star Wars -fans har sannsynligvis hatt en av de mest lykkelige ukene i livet de siste dagene. Nå er det en TV -serie hvis sesonger gjør det mulig for deg å fordype deg igjen og igjen i atmosfæren til Space Western. Tittelen på dette er “The Mandalorian”, og begynnelsen markerer også begynnelsen på strømmetjenesten med Disney +. Så langt ser dette partnerskapet ut til å ha utsikt til stor suksess.

Carl Weathers er der, men neppe gjenkjennelig

carl forvitrer mandalorian

“The Mandalorian” binder sikkert de gamle fansen enda tettere til filmen

“The Mandalorian” er et risikabelt, men slik det ser ut så langt, et vellykket skritt. Fokuset var ikke så mye på de populære Star Wars -karakterene, men på atmosfæren. Du ser ut til å føle deg sterkere igjen med originalen George Lucas ‘trilogi å ha håndtert.

Produsent og manusforfatter er Jon Favreau, som er spesielt kjent for “Ironman” og “The Lion King”. Mandalorian -filmserien vil neppe vinne nye fans for Star Wars. Men uansett vil du kunne binde de lojale tilhengerne mye sterkere enn før.

Den første episoden viser et psykologisk bilde av “The Mandalorian”

himmelen mandalorian - sol

Hva skjer i den første sesongen av “The Mandalorian”?

Seerne på “The Mandalorian” blir transportert til en fjern galakse. Der er de fri fra imperiet og leter etter en ny måte å finne en lykkelig tilværelse på. Men det er veldig mange onde “ånder” som står i veien for dette prosjektet. Å finne dem og forhindre onde gjerninger er hovedoppgaven til “The Mandalorian”. Han er ganske profesjonell og kan under ingen omstendigheter bli bestukket. Men hans “nye ansettelse” bringer også med seg visse utfordringer, som imidlertid ikke er så enkle å mestre. De er knyttet til den indre kampen i ham. Han kan ha forlatt imperiet, men på en måte lever det fortsatt i ham. Følgelig er noen situasjoner i stand til å la sitt negative potensial utfolde seg.

Vi finner ut hvor og når vi får se Emiliy Swallow i “The Mandalorian” …

Emiliy Svelg mandalorian

Fokuset er på “The Mandalorian”

I den første sesongen blir historien fortalt av hovedpersonen. Imidlertid er det ikke gitt for mange detaljer. Det er nok fragmenter fra fortiden hans til å gi en ide om denne karakteren. Men til syvende og sist fokuserer du på personen og deres psykologiske bilde. “The Mandalorian” vinner publikum med sin rolige tilstedeværelse og selvtillit. Videre er han veldig overlegen motstanderne han møter for tiden. Samtidig får man imidlertid inntrykk av at han også ville være i stand til å vinne mot mye sterkere opprørere. Forfatterne har spredt den typiske vestlige stemningen ved å beskrive de uønskede problemene med lokalbefolkningen. “The Mandalorian” vil ikke ha noen problemer med disse. Men det skjer uunngåelig fordi de ikke viser forståelse for oppdraget hans.

Mara Jade fikk også en rolle 

mara jade star wors idé

Kritiske kommentarer

Kritikerne har imidlertid påpekt noen mindre vellykkede aspekter ved episoden. Dette starter veldig spennende med den psykologiske fremstillingen av hovedpersonen. Finalen er helt spektakulær – den viser en actionscene med det typiske Star Wars Blaster -riflet. I midten er det imidlertid et veldig sterkt lavpunkt i humøret. Det er også, ifølge kritikerne, noen få scener som hevder å være originale, men som på ingen måte gjør dem rett. Et par skuffende øyeblikk, som denne med ridetimene. Tross alt kan den ikke altfor lange varigheten på i underkant av 40 minutter beskrives som noe negativt.

Kjente du igjen Nick Nolte??

nick nolte mandalorian

Hva kan vi forvente i de neste episodene?

Det kommer trolig mye flere nye karakterer i de neste episodene. Vi har allerede fått en viss ide om hva disse kan være fra tilhengerne. I det hele tatt forventer vi en økning i tempo og en tilsvarende høyere dynamikk.

Taika Waititi er også der!

taika waititi

Rent visuelt – en fullstendig suksess

“The Mandalorian” er en komplett visuell suksess. Nesten alle kritikere er enige om dette. Dette betyr ikke bare de visuelle effektene, men også kostymene og alle juridiske aspekter ved den eksterne utførelsen av filmserien. Disneys politikk har absolutt bidratt til å bruke ekte masker og modeller. Fordi det er veldig positivt hvis du ikke overdriver det med CGI. Hvis du skulle sammenligne atmosfæren med noe denne sesongen, ville det sannsynligvis vært med filmen Rogue One: A Star Wars Story fra 2016. Voldsnivået er på samme måte representert, på en mer abstrakt og derfor mindre ubehagelig måte og måte ble presentert.

Alle visuelle aspekter ble perfekt utført i “The Mandalorian”

mandalorian - superskjold

Målserien til filmserien

Som jeg sa, er den sanne målgruppen de lojale fansen. Spesielt de som likte episode 4 og 6 vil virkelig sette pris på “The Mandalorian”. De utvalgte skuespillerne vil sikkert også bidra sterkt til suksessen. Noen av de mest populære navnene er Pedro Pascal (Game of Thrones), Nick Nolte, Taika Waititi og Carl Weathers. Imidlertid vil det være en stor utfordring å gjenkjenne dem!

En annen scene som ganske enkelt symboliserer atmosfæren i Star Wars!

flott bilde romskip mandalorian