Prinsesse Victoria og prins Daniel vil lede en svensk næringslivsdelegasjon til Danmark i midten av september. Der blir de mottatt av det tilsvarende paret fra det kongelige hoff i Danmark – prins Frederik og kronprinsesse Mary.

Prinsesse Victoria og prins Daniel er sosialt engasjerte

Kronprinsessen Victoria av Sveriges bursdagsfeiring

Prinsesse Victoria og prins Daniel er i Danmark 16. september

Ved de kongelige domstolene i Danmark og Sverige ble nyheter om dette offisielle besøket kunngjort tidligere denne uken. Møtet mellom de to kongeparene tar sikte på å fremme forretningsforbindelser mellom de to landene.

  Det vil trolig finne sted i København fra 16. til 18. september. I disse dager besøker de kongelige også mange selskaper i byen og også årsmøtet i dansk industri.

Prins Erik og kronprinsesse Mary av Danmark med barna

frederick mery danmark

FNs bærekraftsmål og møtet

Det ble rapportert fra den svenske kongefamilien at FNs bærekraftsmål vil være hovedemnet for dette møtet. Under møtet vil det bli diskutert hvordan samarbeidet mellom Sverige og Danmark vil fremme realiseringen. Resultatet er et rammeprogram for fremtidige strategiske handlinger innen bærekraftig utvikling.

Prinsesse Victoria liker å delta på forskjellige offentlige arrangementer

vakre prinsesse viktoria av sverige

FNs prioriteringer

FNs bærekraftsmål for 2030, som prinsesse Viktoria vil snakke om med resten av deltakerne i møtet, inkluderer 17 spesielt viktige mål. De inkluderer følgende:

  • Utryddelse av fattigdom;
  • Oppnå null sultrate;
  • Bærekraftige byer og byer;
  • Strategier når det gjelder klimaendringer;
  • Opprettholde livet under vann;
  • Fremme bosetting av landlige regioner;
  • Partnerskap når det gjelder bærekraftig utvikling.

Prins Daniel og prinsesse Viktoria leder en delegasjon til Danmark 

prins Daniel av Sverige

mer informasjon

Et lignende møte fant sted i Sverige for to år siden. Victoria of Sweden og Prince Daniel var vertskap den gangen. Under besøket i september vil rundt 20 forskjellige svenske selskaper presentere seg. De spesialiserer seg på ulike bærekraftige områder som modernisering av helsevesenet, konvertering til grønn energi og innovasjoner innen infrastruktur og transport.

Victoria of Sweden reiser mye med foreldrene sine også 

viktoria fra sverige foreldre

Glad Victoria med barn

viktoria of sweden med ett barn