Sist søndag kveld på årets 72. internasjonale filmfestival i Cannes ble Gullpalmen delt ut. Ved en veldig følelsesladet seremoni mottok skuespillelegenden Alain Delon den spesielle æresprisen for sin seks tiår lange filmkarriere. Han har laget over 80 filmer og er med rette et av ikonene i filmindustrien. Tildelingen av Den gylne ærespalme i Cannes 2019 var litt kontroversiell og det vekket forskjellige følelser. Imidlertid kan ingen nekte for at den store franske filmstjernen for lengst har tjent denne prisen og med rette mottatt den. I dag ønsker vi å ta en rask titt på hans misunnelsesverdige karriere og forklare de kontroversielle meningene om årets filmprisutdeling.

 Til publikums dundrende applaus mottok Alain Delon den største prisen for hele filmkarrieren.

Alain Delon Award Ceremony Golden Palm Cannes 2019

  • Alain Delon – den uimotståelige filmstjernen med engelansiktet

Den nå 83 år gamle skuespilleren blir sett på som en ensom i filmindustrien. Han er en iskald, fantastisk kjekk engel på skjermen som ikke etterlater noen likegyldige, spesielt kvinner. Alain Delon hadde en begivenhetsrik barndom og ungdom til han ble oppdaget for skuespilleryrket.

Han vokste opp med fosterforeldre og droppet skolen seks ganger. Han var marine og satt fengslet i elleve måneder. Da var han i underverdenskretser i Montmartre. Takket være hans himmelske utseende var den unge Alain snart foran kameraet, selv om han ikke engang visste hva han skulle gjøre der.

 Hans engelske ansikt og grå øyne var et tydelig vitnesbyrd om hans store suksess på kino.

Alain Delon Angel ansikt grå øyne Golden Palm of Honor Cannes

I 1957 fikk Delon sin første filmrolle og spilte en kaldblodig morder. Støtterollen i “Let the killers ask” ga ham bildet han hadde med seg i mange år. Regissert av Rene Clement spilte han rollen som morderen Tom Ripley i den klassiske krimthrilleren “Only the sun is an Witness” i 1960 og ble plutselig verdensberømt. Så tok filmkarrieren fart, han jobbet med de største regissørene som Luchino Visconti og Michelangelo Antonioni. Han spilte sammen med populære skuespillere som Burt Langaster, Jean Gabin og Jean-Paul Belmondo, og sammen med Romy Schneider, Ingrid Bergman og Jeanne Moreau ble Alain Delon en superstjerne ikke bare på fransk, men også i europeisk film.

 Romy Schneider og Alain Delon var et drømmepar i årevis!

Alain Delon Romy Schneider har vært et drømmepar i årevis

I de fleste roller var Delon en macho med et engletisk ansikt. I intervjuene i dag sier filmstjernen at kvinner gjorde ham til det. Han beundrer fortsatt to av dem i dag, og de er utvilsomt Romy Schneider (1938-1982) og Mireille Darc (1938-2017). Med disse to skuespillerne var han ikke bare ofte foran kameraet, med dem hadde Delon spesielle kjærlighetsforhold som formet hele livet hans.

 En “skuespiller” som stort sett spilte seg selv.

Alain Delon 83 år gammel virkelig stor skuespiller spiller seg selv

  • Det var skarp kritikk av tildelingen av Den gylne ærespalme til Alain Delon

Som det ofte skjer på offisielle arrangementer, gikk det ikke problemfritt på årets filmfestival i Cannes. I flere uker før Alain Delon ble tildelt æresprisen, ble en kampanje mot den berømte skuespilleren organisert av Women and Hollywood. 25 000 underskrifter ble samlet inn i en online -begjæring mot filmstjernen. Dette krever at Delon Palm of Honor blir opphevet. Det var argumenter for det. Hans politiske synspunkter som tilhenger av Jean-Marie Le-Pen er blitt angrepet, og han har blitt stemplet som en høyrepopulist. Det ble også påstått at hans holdning til dødsstraff var uakseptabel. I tillegg avslørte filmstjernen selv i et tv -intervju i november i fjor at han hadde slått kvinner. Tidligere, i 2013, erklærte han at homofili var mot naturen. Derfor er han imot likestilling og mot adopsjon av barn av foreldre av samme kjønn.

Woman og Hollywood angrep hans politiske synspunkter og sosiale posisjon.

Denne kampanjen var spesielt rettet mot den berømte filmstjernen, men sist søndag mottok han æresprisen i Cannes, som planlagt. Festivalsjefen har forsvart ham i en offisiell uttalelse og insisterte på at denne prisen skal gis for Delons filmkarriere. “Dette handler ikke om Nobels fredspris”, avverget Thierry Fremaux motstanderne. Skuespilleren har rett til å uttrykke sin mening åpent. Populariteten til Alain Delon blant fansen vokste enormt: “Palmetreet er helt fortjent, han er en veldig stor” ble skrevet på nettet. Til og med Golden Palm of Honor kommer litt sent, skuespilleren burde ha mottatt den mye tidligere, sier mange filmkritikere og kinofans. I sin aksepttale ga Delon det riktige svaret på mange ja-nei-spørsmål.

 Filmstjernen mottok ærespalmen fra datteren Anouchka.

Alain Delon datter Anouchka Delon prisutdeling Cannes 2019

  • Alain Delon holdt en uttrykksfull aksept tale i Cannes

Hans 28 år gamle datter ga ham håndflaten og den store skuespilleren brast ut i gråt. Han lot som om han var ydmyk og nedværdigende selv. “I kveld er det litt av en posthum hyllest, bare jeg fortsatt lever,” sa han. Så takket han publikum, hans to elskede koner Romy Schneider og Mireille Darc. “Kvinner som elsket meg, som brakte meg til denne jobben,” sa skuespilleren. Delon reagerte veldig dyktig på kritikk fra amerikanske feminister. Han avviste alle påstander om at han var “rasistisk, homofobisk og kvinnefientlig”. Han sa følgende: “Du trenger ikke være enig med meg. Men det er en ting jeg er sikker på som jeg er stolt av; egentlig bare en, det er karrieren min ”. For dette mottok den uimotståelige mannen med det engelske ansiktet Den gylne ærepalme, “og for ingenting annet”!

Følgende video viser den festlige atmosfæren i Cannes 2019:

 Alain Delon brøt ut i gråt under prisutdelingen.

Alain Delon i tårer prisutdeling Cannes 2019

 For hele filmkarrieren mottok den berømte og populære skuespilleren Palm of Honor på filmfestivalen i Cannes i 2019.

Alain Delon Golden Palm of Honor -prisutdeling Cannes 2019