Maria Sharapova henger opp tennisracketen. I går, 26. februar. den innfødte russeren og nå amerikaneren ved valg kunngjorde slutten på hennes profesjonelle idrettskarriere. Den fem ganger Grand Slam-vinneren forklarte sin beslutning i et veldig følelsesladet essay for bladene “Vanity Fair” og “Vogue”. I videoen kan du se den store stjernen i dametennis kledd elegant i en hvit bluse og svarte bukser. 32-åringen sa retorisk: Tennis-jeg sier farvel. Ved å gi livet mitt til tennis, ga tennis meg et liv. Jeg kommer til å savne det hver dag “.

 Maria Sharapova kunngjør pensjonisttilværelsen fra profesjonell tennis.

Maria Sharapova trekker seg fra profesjonell tennis før Vanity Fair og Vogue

 

  • Et tilbakeblikk på Maria Sharapovas fantastiske tenniskarriere

Den tidligere verdens nummer en og fem ganger Grand Slam-vinneren ser tilbake i essayet om avgjørende øyeblikk i hennes fantastiske idrettskarriere. Maria Sharapova husker hvordan hun først kom til tennisbanen da hun var 4 år gammel i den russiske byen Sotsji.

Hun ser også tilbake på øyeblikket da hun fløy til Florida med sin far da hun var 6 år gammel. Da hadde hun bare ett mål, og det var å forberede seg på en flott karriere innen tennis. Og hun oppnådde det – med mye trening og en sterk karakter! Hun har vunnet totalt 36 titler. I tillegg er Maria Sharapova en av bare ti spillere som har vunnet hver turnering en gang. I 2004 seiret hun i London med Wimbledon -tittelen. Hun vant US Open i 2006 og Australian Open i 2008. Så ble det to store seire på French Open i 2012 og 2014. Hele tennisverdenen setter pris på Marias prestasjoner!

Maria Sharapova – en av de mest suksessrike tennisspillerne i verden!

Maria Sharapova trekker seg fra profesjonell tennis fem ganger Grand Slam-vinner

  • I stor tennis hadde Maria Sharapova sine oppturer og nedturer

Men det er alltid to sider av mynten. Dette gjelder også Maria Sharapova. Hun har vunnet mer enn 38 millioner dollar i premiepenger i profesjonell tennis. Hun tjente også mye gjennom sponsoravtaler og annonsekontrakter. I årevis var hun en magnet for publikum og reklamepartnere, og ble ansett som en av de kvinneligste idrettsutøverne som tjente mest. Hun var alltid et fint blikkfang, både på og utenfor tennisbanen. Men det hadde sine oppturer og nedturer innen sport. I løpet av sin tenniskarriere hadde hun flere skulderoperasjoner. Spesielt de siste 4 årene har de satt ryggskadeproblemer.

 Som enhver stor idrettsutøver har Maria Sharapova hatt oppturer og nedturer i sin tenniskarriere.

Maria Sharapovas pensjonisttilværelse fra profesjonell tennis hadde sine oppturer og nedturer innen sport

Maria Sharapova trakk seg fra profesjonell tennis på tennisbanen med sterk karakter

  • Etter dopingforbudet kunne hun aldri mer nå toppen i dametennis

Men Maria Sharapova hadde den verste opplevelsen i 2016 på Australian Open. Der ble hun testet for hjertemedisinen meldonium og hadde en positiv dopingtest. Hun fikk ikke spille i turneringer de neste 15 månedene. Etter denne lange suspensjonen klarte hun ikke å gjøre sitt comeback i april 2017 virkelig vellykket. Siden den gang har Maria Sharapova ikke klart å gjenvinne sitt tidligere nivå som den tidligere nummer én i verden. Derfor har det spekulert i flere måneder om at tennisstjernen ønsker å trekke seg. Det er ingen overraskelse for mange at Maria Sharapova offisielt avsluttet sin tenniskarriere i går.

 Et skikkelig blikkfang på tennisbanen!

Maria Sharapowa trakk seg fra profesjonell tennis, et skikkelig blikkfang på lekeplassen

 Og utenfor!

Maria Sharapova trekker seg fra profesjonell tennis vakker modell mye reklame

  • Nå går hun tilbake fra tennis!

Det året spilte Maria Sharapova bare to tenniskamper og tapte begge. I januar spilte hun på Australian Open mot kroaten Donna Vekic og tapte 3: 6, 4: 6. Hun gled ut av de 350 beste på kvinners verdensranking. Hun var sist der som nummer 373. Selvfølgelig er det veldig vanskelig å komme tilbake til toppen fra denne posisjonen. Det førte absolutt også til at hun bestemte seg for å trekke seg fra profesjonell tennis. Foran kameraet sa hun poetisk: “Tennis var fjellet mitt. Stien min var også preget av daler og omkjøringer, men utsikten fra toppen var utrolig. Etter 28 år og fem Grand Slam -titler, er jeg klar til å bestige andre fjell og konkurrere på et annet terreng ”. Med disse ordene kunngjorde Maria Sharapova offentlig slutten på hennes utrolige tenniskarriere. Men tennisverdenen kommer til å savne dem!

Farvel, Maria Sharapova!

Maria Sharapova trekker seg fra profesjonell tennis, hun sier farvel

Maria Sharapova trekker seg fra profesjonell tennis - hun sier farvel

Kanskje vil vi snart se Maria Sharapova som en modell på catwalken?

Maria Sharapova trekker seg fra profesjonell tennis, kanskje snart en modell på catwalken