Hvis du vil ha en koselig stue, vil du også ha en passende peis i mange tilfeller. Men ikke hver stil passer inn i hvert hjem. Slik at peisen utstråler en viss hygge og samtidig kan overbevise når det gjelder funksjonalitet, må noen få ting vurderes.

I de fleste bygninger er skorsteinen ikke lenger der for å varme opp hele bygningen. Disse oppgavene utføres av moderne og miljøvennlige varmesystemer. Hvis du vil fornye oppvarmingen, bør du ikke stole på en peis eller kakkelovn. Med Varme trekker seg sammen Du kan få et moderne og klimavennlig varmesystem installert til rimelige kostnader.

Moderne, rustikk eller flislagt Den riktige peisen til stua4

Tydelige former i moderne peiser

Hvis du vil ha en peis i stuen din, bør du ikke bare verdsette designet, men fremfor alt være oppmerksom på funksjonalitet. Likevel må moderne peiser se bra ut. Denne typen peis har absolutt ingenting å gjøre med de gamle modellene, som hadde en veldig stor åpning og vanligvis var murt. I dag er materialene stål, betong og selvfølgelig brannsikkert glass for fronten spesielt populære.

Moderne, rustikk eller flislagt Den riktige peisen til stua 7

Moderne peiser av betong og glass passer spesielt godt til enkle møbler, moderne møbler og et ganske minimalistisk utseende. Den skandinaviske stilen kan for eksempel kompletteres perfekt med en matchende peis. Peiser i denne ganske moderne stilen kan bli funnet hos forskjellige tilbydere til en lav pris og krever lite plass.

Moderne, rustikk eller flislagt Den riktige peisen til stua5

Den moderne peisen er ofte ikke lenger bygget direkte inn i veggen. Ovnen er koblet til bygningens skorstein med et rør. En plassbesparende design er en peis som kan henges under taket og derved få mer plass.

Moderne, rustikk eller flislagt Den riktige peisen til stua 8

En peis med fliser – alltid et godt valg

Hvis du ikke liker modeller av betong, kan du enkelt få flislagt den moderne peisen. Som regel er brennkammeret skjermet av et glasselement, slik at ingenting kan skje og eieren fortsatt har et klart syn på den brennende brannen. Ovnflisene avgir varme til utsiden og kan også lagre den godt. En benk som er oppvarmet av peisen på samme tid er velkommen med store og små. En klassisk flislagt peis passer spesielt godt til landstedet og til alle de som liker det tradisjonelt og koselig.

Moderne, rustikk eller flislagt Den riktige peisen til stua2

Retropeisen – et skikkelig blikkfang i stua hjemme

Peiser har en lang tradisjon. Nettopp fordi mange fortsatt kjenner peisen fra tiden til sine egne besteforeldre, er retropeisen veldig populær. Lenge før det var moderne sentralvarme, ga peisen koselig varme. Men han var også i stand til å gjøre noe helt annet: Han samlet hele familien. Hvis du vil gjenopplive denne hjemmekoselige følelsen, kan du vende deg til retropeisen.

Moderne, rustikk eller flislagt Den riktige peisen til stua1

Stenet på de brennende tømmerstokkene og det varme lyset skaper en koselig atmosfære. For å gjøre det veldig koselig, bør den nye peisen være designet i en vintage stil. Møblene og dekorasjonene i umiddelbar nærhet er i sin tur basert på stilen på peisen. Hva med for eksempel en gyngestol, et saueskinn eller en vingestol med tykke, komfortable puter? Retropeisen er vanligvis flislagt eller innebygd i veggen. Han bringer også fargede elementer i naturlige toner.

Moderne, rustikk eller flislagt Den riktige peisen til stua9

En integrert benk lar mange mennesker mimre om barndommen. Det går veldig bra med dette hvis benken i murstein er utstyrt med puter eller tepper som matcher flisene på peisen. Hvis det er en ekte retropeis, bør det heller ikke mangle et pompøst pryd. Peisene pleide å være midtpunktet i stua og ikke bare et tilbehør.

Moderne, rustikk eller flislagt Den riktige peisen til stua6