Ikke nok plass til møbler i stua? Og du vil definitivt ha spisebordet der også? Ikke bekymre deg! I dag gir vi deg tips og forslag til hvordan du kan innrede din lille stue med spiseplass. Selvfølgelig handler bolig og innredning først og fremst om hygge, visse behov, personlige smaker og personlige preferanser. Men det er fortsatt noen få regler og prinsipper som er ved din side som praktisk støtte. Og hvis du husker disse, vil alt fungere mye bedre med hjemmemøblene.

Spesielt hvis du bor lite, gjelder alltid ved møblering: Less is more! Og dette handler ikke bare om møbelnummeret. For ikke å få et rom til å se for rotete ut, bør du også være relativt sparsom med dekorasjoner og dekorasjoner. Det er best å utføre en sofistikert romanalyse for hvert enkelt rom på forhånd, nøye med tanke på livsstil og innredningsstil, ergonomi, arrangement og funksjon. En vellykket analyse er halve kampen. Fordi dette gir deg en mye mer presis idé om dine fremtidige møbler, det være seg hvis du vil sette opp en liten stue med spiseplass eller et soverom med et studieområde.

Sett opp en liten stue med spiseplass

liten stue med spisestue satt opp ideer

Multifunksjonelt anlegg

Ikke desto mindre handler det i dag spesifikt om den lille stua. Ja, å sette det opp er ofte en skikkelig utfordring. Du tilbringer noen timer der hver dag eller kveld med familie eller gjester, og alt skal være riktig. Fremfor alt er komfort og tilstrekkelig plass til å bevege seg av grunnleggende betydning for stua.

Og hvis det også er en spisestue i rommet, er det ikke mulig å unngå multifunksjonelle møbler.

Hvis du setter opp en liten stue med spiseplass, har du praktisk talt to funksjonelle områder i rommet. Du kan avgrense disse litt hvis du ønsker det, f.eks. B. med romdelere, tepper eller veggmaling. På denne måten skaper du mer klarhet og visuell ro i stua. Men hvis du lengter etter mer integritet og heller vil ha en enhetlig stueinnredning, bør du koordinere begge funksjonelle områdene – igjen gjennom farger og teksturer.

De to stueområdene smelter harmonisk sammen

Sett opp liten stue rundt spisebord

Tilbake til det multifunksjonelle anlegget! Glem klumpete møbler i den lille stua, enten det er et såkalt slangerom eller et firkantet rom. Det du trenger er møbler som ikke tar for mye plass og likevel fyller flere funksjoner samtidig. Hva med for eksempel en polstret ottoman eller en krakk i stedet for det konvensjonelle salongbordet? Uttrekkbare spisebord, benker med baseenheter eller foldestoler er ytterligere egnede løsninger for den lille stuen med spiseplass.

Runde bord og sittegrupper er ideelle for små stuer med spiseplass

liten stue med spisestue satt opp benk

Tenk også vertikalt!

Hvis det tilgjengelige horisontale rommet er for stramt, bør du også tenke vertikalt. Høres logisk ut, ikke sant? Fordi bare da kan du bruke det fulle potensialet i et rom. Slanke og høye profiler, innebygde hyller og genial fjæring av fjernsyn eller skap er etterspurt her. En vegg-til-tak-vegg enhet kan også være den riktige avgjørelsen for mange og gi ekstra lagringsplass i stua. For enda mindre områder ville ikke et sammenleggbart bord montert på veggen være feil i det hele tatt.

Hvis stuen din har større vinduer, har du også råd til mørkere farger

liten stue med spiseplass satt opp parkett

Lag mer optisk plass

Det menneskelige øyet kan også lures av farger og lys. Du kan selvsagt også prøve dette for den lille stuen med spiseplass. Bare gå for lyse veggfarger og ikke overdriv med vindusdekorasjoner. Når vegger og gulv er hvite eller en annen nøytral, lys farge, ser rommet bare mye større ut enn det faktisk er.

Du kan sette opp mørkere møbler som skaper en harmonisk kontrast

liten stue med spiseplass satt opp hvitt

Speil og fototapeter med et dypt perspektiv sikrer også mer åpenhet i rommet og simulerer størrelse. Gjennomsiktige møbler laget av plexiglass, for eksempel den populære Ghost Chair av Kartell, gir for eksempel enda mer luftighet inn i stua og tar rett og slett ikke opp verdifull plass, i det minste visuelt.

Ghost Chair fra Kartell fortjener fullt ut navnet sitt

spøkelsesstol satt opp en liten stue med spiseplass

Mer dynamikk gjennom mønstre og teksturer

En liten stue med spiseplass trenger ikke være kjedelig, du kan enkelt introdusere litt dynamikk i interiøret. Dette kan først og fremst oppnås gjennom forskjellige mønstre og teksturer. Du kan ta med grafiske og etniske mønstre, men også chevrons i forskjellige farger, inn i stua ved hjelp av hjemmetekstiler på puter, tepper og tepper. En selvmontert fotovegg eller noen lerretbilder gir ekstra kunstflair i dine fire egne vegger.

Flere lyskilder i stua skaper ikke bare komfort, men også dynamikk

industriell stil med en liten stue

Konklusjon:

Ikke bli motløs når du setter opp små mellomrom; se i stedet etter smarte løsninger og få mest mulig ut av det. Hvis du vil sette opp din lille stue med spiseplass, har du faktisk mye større mulighet til å innrede ideer enn du tror. Dra fordel av multifunksjonelle møbler, tenk vertikalt, lek med lys og farger og skap mer dynamikk med de riktige mønstrene og teksturene. Tenk på dine egne individuelle behov og lag din egen stilige oase av velvære hjemme.

Freshideen -redaksjonen ønsker deg masse moro med planlegging og innredning

liten stue med spisebord og buelampe

Nøytrale toner og moderne kunst

liten stue med salongbord

Lett tre møter hvitt

liten stue med spiseplassideer

Multifunksjonalitet lønner seg alltid når det gjelder møbler

liten stue med spisestue satt opp sammenleggbart bord

Elegante romdelere skaper ekstra lagringsplass og gir mer struktur

Liten stue som pynter trendvegg

Polstrede benker er en plassbesparende mulighet ved spisebordet i den lille stua

Liten stue med spiseplass satt opp polstret benk

En annen variant for plassering av spisebordet i det langstrakte rommet

liten stue med spisestue satt opp smal

Slik lager du tydelig sonering i stua

liten stue med spiseplass satt opp hjørnesofa

liten stue med spisestue satt opp spisebord

liten stue med spiseplass satt opp peis

Sett opp en liten stue med spiseplass

liten stue med spiseplass

Rundt salongbord for å sette opp en liten stue med spiseplass

Ved å bruke elementer av samme innredningsstil, sikrer du et jevnt utseende

Liten stue med spisestue satt opp scandi stil

Innred en liten stue med spisebord           Liten stue med spiseplass satt opp rundt salongbord

Runde spisebord anbefales også for små stuer

Rundt spisebord for å sette opp en liten stue med spiseplass