Maori -tatoveringen eller tradisjonelt også kalt ta moko er en av de mest populære tatoveringene. Faktisk har denne typen tatoveringer vært tilbake på moten i det siste. Både menn og kvinner liker denne typen stammetatoveringer og får dem ofte på forskjellige deler av kroppen. I dag skiller selvfølgelig tatoveringsmetoden seg vesentlig fra den tradisjonelle som de opprinnelige stammene i Polynesia og New Zealand brukte. Likevel vil vi på dette tidspunktet si noen få ord om den gamle tradisjonen med Maori -tatoveringer.

Den polynesiske Maori -tatoveringen er alt raseri igjen

stamme motiv maori overarm tatovering menn tatovering

Som er Maori uansett?

Dette er hva urbefolkningen i New Zealand faktisk heter, som opprinnelig kom fra Polynesia. Ingen kan finne ut det nøyaktige tidspunktet da maoriene satte sin fot på kysten av New Zealand. Faktum er imidlertid at dette folket hadde en intakt kultur som var rik på unike skikker og tradisjoner som var helt ukjente og uforståelige for europeerne.

Tatovering var et slikt ritual. Dette har alltid blitt ansett som hellig av maoriene og ble oppfattet som en veldig spesiell innvielse.

Maoriene var også et ganske stridende folk bestående av mange stammer som veldig ofte kjempet i kriger. Rundt midten av 1700 -tallet endret livet til maoriene seg raskt med koloniseringen av New Zealand av europeerne, som ikke bare hadde med seg riflene sine, men dessverre også deres sykdommer. her les mer fascinerende fakta om maorienes historie og urfolkskultur.

Maorikvinner med ansiktstatoveringer

maori kvinner tre statuer tatoveringer ansikt

Tradisjonell tatoveringskunst

Den eneste som visste hemmeligheten bak Maori -tatoveringer var alltid tohunga ta moko, som betyr tatoveringsmester. Han var en av de mest respekterte og kloke menneskene i stammen og hadde enerett på å tatovere stammene. Fordi hodet ble ansett som den mest hellige delen av kroppen i maorikulturen, dekorerte spesielt krigerne ansiktene med tatoveringer. I motsetning til menn tatoverte kvinner bare haken og leppene. Tradisjonelt bruker ikke maorer nåler når de tatoverer slik de gjør i dag. Tvert imot – instrumentene som ble brukt av tohunga ta moko var spesielle kniver og meisler, også kalt (uhi).

Artig Maori -tatovering for menn

mannlig maori tatovering skulderarm

Som regel ble disse laget av albatrossben, haitenner eller steiner. Og med det ble Maori -tatoveringene ikke gravert, men bokstavelig talt meislet inn i huden. Det tradisjonelle tatoveringsblekket ble utelukkende hentet fra naturlige stoffer – treaske, larver infisert med en spesiell sopp eller demperharpiks, blandet med animalsk olje.

Tatovering startet i barndommen, og denne prosessen fortsatte inn i alderdommen. Ved hjelp av forskjellige symboler og tegn ble de viktigste hendelsene i den tatoverte personens liv fortalt, så vel som deres status, rikdom og karakter.

En ung Maori -kriger med typisk Ta Moko i ansiktet

maori tatovering young warrior face tattoo

De viktigste Maori -tatoveringsmotivene

Hver eneste Maori -tatovering er unik og veldig komplisert. Og selv om hver tatovering har blitt tilpasset de spesifikke ansiktstrekkene til hver enkelt person og deres livshistorie, er det allerede noen symboler og tegn som er veldig karakteristiske og typiske for Maori -tatoveringen. De fleste av dem er i dag veldig ofte og gjerne stukket med denne typen tatoveringer og foretrekkes av mange mennesker. Disse inkluderer for eksempel – gekkoer, tikier, enata -tegn, skilpadder, muslinger, manta stråler, haitenner, bølger, stjerner og sol.

Den såkalte Marquesa’s Cross er også tradisjonelt veldig populær og viser de fire verdensretningene. Dette symbolet står også for balanse og harmoni og er ment å gi den tatoverte personen stabilitet og ro. Selv i dag har menn dette symbolet stukket, spesielt som en tribal overarmstatovering kombinert med andre symboler og elementer.

Maori -tatovering – fokus på Marquesas -korset

maori tatovering overarm menn tatovering

Tikien er en av de viktigste og hyppigst graverte karakterene selv i dag. Opprinnelig representerer den den første personen, og avhengig av organene som er trukket – øyne, nese, munn, etc., blir det også tildelt visse forskjellige betydninger til tatoveringen.

En tiki kombinert med en stilisert spydspiss

maori tatovering idé stamme motiver menn tatovering

Gekkoen vi alle kjenner og elsker. Disse søte øgleene i New Zealand representerer flaks og beskyttelse mot sykdom. I maoritradisjonen antas det at gekkoer kan snakke med gudene og derfor også regnes som hellige vesener. Alene eller som en del av større tatoveringer ser gekkoer generelt veldig effektive ut og blir raskt iøynefallende.

Bryst skulder tatovering med gekko symbol

øgle motiver tribal tatovering overarm

Mantara er blant de mest populære maritime symbolene i Maori -tatoveringsdesigner. Veldig ofte gravert over hele ryggen og dekorert med mange mindre motiver. Stråler står for styrke og selvsikkerhet. En modig kriger, for eksempel, er perfekt berettiget til å ha et slikt merke.

Manta stråler som en tatovering på ryggen

maori tatoveringer kvinner tatovering stamme tilbake

Skilpadder er i hele det polynesiske området som de beste navigatørene i havet og dermed blir disse skapningene oppfattet som et symbol på lang levetid, flaks og utholdenhet.

Skilpaddetatovering kombinert med små haitenner

skilpadde motiv overarm tatovering mann

Alle andre sjødyr blir æret av maori -stammene og oppfattet som viktige. Så stå for eksempel Delfiner for vennskap, harmoni og glede og blekksprut symboliserer høy intelligens og uuttømmelig kunnskap.

Solen står, som i europeiske eller andre gamle kulturer, for sublimitet, makt og rikdom og ikke sjelden for det guddommelige.

Underbenet Maori -tatovering med stilisert sol

maori tatoveringer stammotiv ben tatovering

Oppdag andre Maori -tatoveringssymboler i vårt bildegalleri og lær mer om betydningen av dem. Tenk på hvilke tegn som er mer egnet for deg, og hvilke du kanskje vil bli stukket i nær fremtid.

Hvilke deler av kroppen er i orden med deg? Kanskje ditt arbeid eller livsstil ikke virkelig lar deg tatovere på en utsatt del av kroppen? Eller kanskje det motsatte?

Redaksjonen ønsker deg mye moro med å lete og søke!

Maori -tatoveringside for menn

arm maori tattoo tribal tattoo

Fin lårtatovering for kvinner

legetatovering maorimotiver kvinner tatovering

Eller til og med veldig subtilt på skulderen

damer maori tatovering idé skulder

Finn ut hvilken Maori -tatovering som passer for deg!

buede motiver maoir tatovering skulder

bryst skulder maori tatovering idé menn

albue tatovering menn tatovering ideer

fin maori tatovering rød svart

geometriske motiver tatovering maori stammetatovering

tilbake tilbake maori tatovering idé kvinner tatovering

hode tatovering maori stammotiver menn tatovering

menn tatoveringer maori tatoveringer ideer stamme motiver menn tatovering maori tatovering ideer overarm ben bryst

maorimotiver tilbake tatovering menn

maori tatovering damer tatovering side hofte

maori tatovering ideer kvinner menn tatovering

maori tatovering menn tatovering nakke skulder

maori tatoveringer menn tatovering overarm

maori tatoveringer skulder menn tatovering idé

maori tatovering dyremotiv tribal

New Zealand maori tatovering overarm

overarm maori tatovering mannlig tatovering

overarm skulder maori tatovering ideer stikk

overarm tatovering menn tatovering maori motiver

overarm tatovering maori motiver tribal

overarm underarm tatovering maorimotiver

stingray motiv maori tatovering ideer

tilbake maori tatovering ideer menn tatovering

skulder maori tatovering motiver menn tatovering

skulder tatovering ideer tribal tatovering

stjernemotiv maori tatovering ideer menn tatovering

tatoveringsdesigner maorimotiver menn tatovering

stamme motiver maori tatovering ideer overarm menn tatovering

stammemotiver maori tatovering overarm menn

underarm tatovering solskildpadde

stamme motiv underarm maori tatovering

stamme tatovering maori motiver overarm

tribal tattoo skulder tatovering maori

underarm maori tatovering idé

underarm overarm maori tatovering menn tatovering

Author