Det er vanskelig å finne et gulv som kan måle seg med komfort og kos på et teppe. Det er også andre grunner til at huseiere i økende grad velger tepper i disse dager. På den ene siden absorberer den støy fra fjernsyn og stereoanlegg, men også fra rasende barn og hunder. På den annen side tilbyr dette spesielle gulvbelegget en myk, behagelig overflate som sikrer en unik vandreopplevelse. I motsetning til hva mange tror, ​​har tepper til og med vist at det kan lindre allergi og astma. Og siden det nå er tilgjengelig i et mylder av farger, mønstre og materialer, kan tepper perfekt utfylle møblene til praktisk talt alle rom. Hvis du vil legge ditt eget teppe, har du kommet til rett sted. Vi viser deg hvordan det fungerer!

Teppene utfyller ikke bare designet, men gir også rommet mer karakter

Slik kan du legge ditt eget teppe moderne leilighet med blå tepper

Så du kan legge ditt eget teppe, garderobe i blått, moderne elegant

Det mørkfargede teppet legger til sofistikering som ellers er vanskelig å oppnå

Så du kan legge ditt eget teppe mørke teppe raffinement solnedgang

Gjennomfør rommålinger

Bestem først den nøyaktige størrelsen på rommet der du planlegger å installere tepper. Gjerne i kvadratmeter. For å gjøre dette, multipliserer du bredden på rommet med lengden. For å sikre at du har nok materiale Kjøp fra en pålitelig teppe engros, det er best å legge til 10 til 20 prosent i beregningen. Det er bedre å ha noe til overs enn for lite. Noen naturlige materialer kan til og med krympe under akklimatisering!

Forbered arbeidsområdet

Bruk en støvsuger til å rengjøre gulvet grundig. Fukt en mopp veldig lett og tørk av gulvet for å fjerne alt støv som er igjen. La gulvet tørke godt i noen timer før du fortsetter. Gulvet må være helt tørt og rent før du fortsetter, siden fuktighet og støv raskt kan føre til at det dannes mugg under teppet.

Akklimatiser teppet

Nå ruller du ut teppet helt og lar det puste og slappe av i omtrent 24 til 48 timer. I løpet av denne tiden vil den krympe eller ekspandere litt, avhengig av materialet. Dette er spesielt viktig for tepper av naturlig fiber. Trykk teppet inn i hjørnet mellom gulvet og veggen uten å krølle det og kutt grovt av overflødig med en skarp kniv. La det stå ca 10 cm avfall. Du kuttet dette helt på slutten.

Legg teppet

Start på den ene siden av rommet og trekk den andre halvdelen av teppet tilbake. Påfør et lag teppetlim jevnt på gulvet med en hakkesparkel. Legg teppet over limet og glatt det til det ikke er rynker eller luftbobler. I tillegg presser du teppet inn i limet med et rett stykke tre, som med en rulle.

Gjenta på den andre siden og la limet tørke helt i minst 24 timer. Klipp av de resterende sidekantene og test teppene for å sikre at det er godt limt ved å trekke hjørnene forsiktig. Fullfør jobben din ved å endelig dekke teppet med matchende gulvlister. Ta så endelig av deg skoene og nyt den luksuriøse følelsen av å gå på det nylig lagt teppet!

Lyse gulv som hvitt eller beige tepper får rommet ditt til å se større og lysere ut

Så du kan legge ditt eget teppe i et lyst rom i beige og moderne hvitt

Slik kan du legge ditt eget teppe svart -hvitt sjakk

Mange moderne bedrifter velger tepper på grunn av sitt luksuriøse utseende

Så du kan legge din egen teppekaférestaurant med moderne tepper