Så fint som solen varmer oss, bør dens sterke UV -stråler ikke undervurderes. Det er bevist at disse er farlige ikke bare for huden vår, men også for øynene våre. På den annen side sikrer god solbeskyttelse i form av en parasoll, markise eller markise optimale avslapningsforhold i solfylt vær på stranden, i hagen eller på balkongen og sparer samtidig retter og drikke som vi gjerne vil forbruker ute. Men hva er egentlig en god solbeskyttelse eller, i dette tilfellet, en god parasoll?

Vi har oppsummert de viktigste tingene for deg i vår lille guide. Vi håper at dette vil gi deg mer klarhet og gi deg ytterligere beslutninger når du skal kjøpe din perfekte parasoll.

Finn den riktige parasollen til enhver anledning!

palazzo noblesse glatz solskjerm terrasse hage sentral pol paraply

Ikke alle parasoller er skapt like

Bortsett fra det faktum at du bør se, må du alltid se etter dem av høy kvalitet, brukervennlige produkter med optimal UV-beskyttelse du bør allerede kjenne de viktigste parasollene. I utgangspunktet er det to hovedtyper – midtpolparaplyen og cantilever -paraplyen, også kjent som en cantilever -paraply. Som navnene beskriver vakkert, har den første typen paraplyer bare en sentral mast som støtter hele baldakinen. Og med den andre er denne masten imidlertid orientert annerledes – på siden. Denne innovative designen, oppfinnelsen som tilskrives det sveitsiske selskapet Glatz AG, har en rekke fordeler. Fremfor alt: du har mye mer plass og fleksibilitet under kalesjen. Det er ikke lenger noen baser eller master!

PENDALEX® cantilever -paraplyen fra Glatz AG i hvitt

glatz parasoll, hvit cantilever paraply

Cantilever paraplyer er også en optimal kombinasjon av design og funksjonalitet. Dens praktiske svingningsevne gir mye rom for improvisasjon og redesign, uansett om dette skal være en terrasse, en balkong eller et bassengområde. I tillegg kutter en cantilever-paraply med sin fine profil alltid en fin figur og blir umiddelbart et blikkfang.

Det er også flere typer parasoller, som mer ligner variasjoner av de to første. Noen av dem er: store paraplyer, som vanligvis har en diameter på over 4 m, paraplyer som er ekstremt værbestandige, balkongparaplyer, som ofte er utformet som veggparaplyer, etc. Avhengig av materialet vil du også finne paraplyer av tre eller halm. Verden av parasoller er ganske fargerik og mangfoldig, ikke sant?

Hvilken parasoll trenger du egentlig??

For å være helt sikker på dette, bør du svare på følgende spørsmål:

  • Hvor vil paraplyen være mesteparten av tiden – på balkongen, ved bassenget, ved bordet…?
  • Blir den flyttet eller vil den bare bli på samme sted??
  • Hva er hovedmaterialene som brukes for resten av anlegget??
  • I hvilken innredningsstil er miljøet designet?

Mye avhenger av svarene dine. For eksempel valg av skyggeunderlag. Skulle denne være utstyrt med små ruller, fylt med vann eller sand eller heller fast og stabilt montert i gulvet eller på veggen?

Stol på parasoller av høy kvalitet med et moderne design!

moderne parasolldesign rød

Selvfølgelig spiller materialer, design og farger også en viktig rolle

Med alle typer parasoller, uten unntak, bør du alltid huske på at dette er et nyttig element som nesten alltid forblir utenfor og må tåle været så lenge som mulig. Parasollen beskytter deg ikke bare mot den brennende solen, men noen ganger også mot noen overraskende regnskyll. Det er derfor desto viktigere at du legger særlig vekt på materialer og produksjon.

En god parasoll bør være laget av materialer av høy kvalitet og ha en optimal impregnering. Stoffet på kalesjen bør definitivt være smuss-, olje- og vannavvisende, så vel som råtesikkert. Slik at sterkere vindkast ikke plager ham, ville en tilsvarende rivemotstand være helt passende.

Innovative materialer laget av akrylfibre til kalesjen anbefales spesielt, og en stolpe laget av pulverlakkert aluminium eller rustfritt stål er en av de beste avgjørelsene for den perfekte parasollen for nesten alle saker.

Du kan velge mellom runde, rektangulære, trekantede og firkantede parasoller fra en rekke produsenter. Det er knapt noe igjen som ikke eksisterer.

Lag en oase av velvære på din egen terrasse!

pendalex solskjerm laget av stoff cantilever paraply glatz

Riktig tilbehør og nødvendige reservedeler kan selvfølgelig også når som helst leveres hjem til deg fra spesialforhandlere eller online. Hva med for eksempel LED -lys som rett og slett er festet direkte under kalesjen eller med en ekstra varmeapparat til paraplyen? Slike tillegg skaper en koselig atmosfære med en klype nattlig romantikk, selv etter at solen for lengst har gått ned.

Så finn din optimale skyggeløsning for balkongen, terrassen eller hagen din og nyt solen i moderate mengder! Eller kanskje du trenger den riktige parasollen i næringslivet eller catering? Ikke noe problem! Kjente produsenter som Zangenberg, Weishäup, Glatz, May og Umborsa – for bare å nevne noen – vil sikkert ha det rette for deg i sitt sortiment.

Redaksjonen håper du liker å søke og finne!

Mellomnivå parasollstoff aluminium glatz ag