De varmere dagene kommer nærmere og nærmere oss. Snart bør vi også rense terrassen vår. Fordi det skaper en koselig atmosfære der vi føler oss mye mer komfortable. Ikke se på dette som et ork! Terrengrensingen kan faktisk være en god forandring på en solrik dag. Du nyter frisk luft, trener litt og forbereder deg på sommerstemningen! Her har vi syv tips som alt vil fungere perfekt.

Terrassefliser med treutseende rengjøres annerledes enn de som er laget av ekte tre!

Spray alt med vann - rengjør terrassehellene

1. Vurder materialet

Det er terrasseplater laget av forskjellige materialer. De krever derfor forskjellige pleieprodukter. Riktig valg av disse er avgjørende. Hvis du går galt, kan du faktisk ødelegge terrasseplatene. Det handler ikke bare om den estetiske effekten.

I noen tilfeller kan du også skade overflaten, noe som gjør den enda mer glatt eller farlig. Så sørg for at du har de riktige ressursene i hånden!

Først av alt må du feie terrassen!

Feie gulvet - rengjør terrasseplatene

2. Velg riktige pleieprodukter

Her kobler vi oss til det første punktet. Når du rengjør terrassen, må du velge de riktige vedlikeholdsproduktene. Du har to alternativer: husholdningsrengjøringsprodukter eller ferdige produkter med kjemiske ingredienser. Med pleieproduktene fra butikken har du også muligheten til å velge miljøvennlige. De er mindre aggressive, men kan oppnå ønsket effekt med riktig tilnærming.

Fjern først støvet!

Ideer for tre - rengjøring av terrassefliser

Pleieprodukter fra husstanden

 • Brus (rundt 100 gram) – for alle materialer, men ikke for naturstein!
 • Eddik – hjelper med tre, men bør være borte fra naturstein og betong;
 • Maisstivelse – i kombinasjon med brus for sta flekker;
 • Bakepulver (en pakke) – Her er det mulighet for at steinheller skal lysne litt;
 • Lunkent vann – rettsmidlene nevnt ovenfor er vanligvis oppløst i fem liter av det.

Vask terrassen med profesjonelle midler, men ikke bruk høytrykksvasker for å rengjøre den!

Rengjøring - kvinne som rengjør terrassefliser

3. Planlegg tiden riktig

Du må ta deg nok tid til å rengjøre terrasseplatene slik at du får virkelig gode resultater. Det er best å starte om morgenen, så er du ferdig når solen fremdeles skinner. På den måten tørket terrassen veldig godt. Det er best å velge en ukedag hvor du kan konsentrere deg fullt ut. Les også værmeldingen. Du trenger definitivt mye sol. Selvfølgelig ville det også hjulpet hvis det ikke var storm å se de neste dagene. Du kan deretter nyte den rene terrassen lenger.

Ta nok tid!

Rengjøring med miljøagenter Rengjøring av terrasseplater

4. Forbered den grunnleggende rengjøringen

Før du går over til den grunnleggende rengjøringen, må du fjerne overfladisk smuss så kort som mulig. Du må enten feie noe eller bruke en støvsuger. Egentlig kan du kombinere begge for bedre resultater. Samle blader og støv i en søppelsekk. Etter det, gå over med støvsugeren. Jo mindre du har hjemme, desto bedre fungerer hovedrengjøringen.

Steinhellene er veldig følsomme for eddik! Rengjør med milde midler!

Rengjør terrassefliser - fei alt godt

5. Ha alle nødvendige ressurser klare

Har du allerede bestemt deg for hvilke pleieprodukter du vil bruke? Hvordan skal du legge ved dette? Vi kan hjelpe deg litt:

Hjelpemidler:

 • Feier og spade,
 • støvsuger,
 • Søppelbøtter og søppelsekker,
 • En eller flere bøtter lunkent vann.

Omsorgsproduktene:

 • Hvis du bruker hjemmemedisiner, bør blandingene allerede være klare, slik at de raskt kan helles i lunkent vann;
 • Hvis du bruker ferdige pleieprodukter, bør du sørge for at alt er der og at du ikke trenger å løpe til supermarkedet i mellom.

Du bør ha alt du trenger klar!

Rengjøring av terrasseplater - blomster og andre typer skitt

Alt for din helse

Enten du bruker hjemmemedisiner eller andre rengjøringsmidler for å rengjøre terrassen, må du tenke på helsen din. Uansett blir det mye støv. Det angriper også huden på hendene. Du kan beskytte deg selv mot negative reaksjoner på følgende måte:

 • En maske for munnen,
 • hansker,
 • Håndkrem.

Hvis du rengjorde terrassen, ville du nyte livet enda bedre etterpå

Rengjøring av terrassehellene - et bord midt på terrassen

6. Selve rengjøringen

Nå gjelder det selve rengjøringen! Som jeg sa, bør du feie og rengjøre med støvsugeren først. Deretter bør du bruke pleieproduktet. Etter at dette er oppløst i vannet, bør du bruke en mopp for å dele det jevnt over overflaten. På noen spesielt skitne steder kan du legge til noe av konsentratet direkte. Du bør la det fungere på akkurat rett tid. For kort vil påvirke resultatene. Hvis pleieproduktet blir liggende for lenge, kan overflaten bli skadet.

Treutseendet bevares og oppdateres takket være de riktige midlene

Rengjøring av terrasseheller - fliser med treoptikk

Du bør rengjøre terrasseflisene regelmessig!

Feie en gang i uken om sommeren, gå gjennom med vakuumet og kanskje en slange. I den kalde årstiden kan du gjøre dette sjeldnere, men regelmessig, så langt værforholdene tillater det. Dette forhindrer gjenstridig smuss fra å bygge seg opp. Til slutt er rengjøring mye enklere, og du har mer tid til å nyte den vakre atmosfæren.

Vi ønsker deg en flott sommer!

Natronen kan gjøre steinheller lettere

Rengjøring av terrasseheller - ideell for steinutseendet

Rengjøring av terrassefliser - runde terrassefliser