Terrassen er en plattform festet til huset på bakkenivå. Den er vanligvis nesten firkantet i form og har tak med støttesøyler, men ofte ingen vegger. Til tross for deres relativt enkle konstruksjon, er det mange terrassedesignalternativer som genererer mye visuell interesse. Denne plattformen muliggjør en sømløs overgang fra stuen til uteområdet og omvendt. Her kan du slappe av, tilbringe fantastiske øyeblikk med dine nærmeste, nyte den omkringliggende naturen og fullstendig ro.

Er det noe bedre enn å sitte på terrassen med en kopp kaffe eller te og nyte soloppgangen? Ingenting er så oppkvikkende og energigivende som dette synet! Kanskje foretrekker du å se den romantiske solnedgangen? Så etter mørkets frembrudd kan du tenne lanterner og kose deg i en gyngestol med et mykt teppe. Ja, denne drømmen blir en realitet med en terrasse! Imidlertid er disse magiske øyeblikkene bare mulige hvis du har tatt vare på arkitekturen, møblene og dekorasjonen av dette uteområdet på forhånd. Vi har valgt ut mange tips og ideer for deg om dagens terrassedesignalternativer som vil være nyttige for både å bygge en ny terrasse og renovere en gammel!

Terrassedesignalternativer - ideer og tips for et vakkert utendørsområde med sommerbalkongveranda

Oversikt over terrassedesignalternativer

For å bygge eller renovere en vakker terrasse trenger du materialer av høy kvalitet til selve strukturen, komfortable møbler, samt vakker innredning som forbinder alle de enkelte elementene. Terrassen din kan ha mange forskjellige multifunksjonelle design, og alt avhenger av dine preferanser og terrenget på utearealet ditt. Plattformen kan være en-etasjers eller fler-etasjers, firkantet, rektangulær eller oval. Den kan ha trapper til hagen, være utstyrt med et sommerkjøkken eller en peis, etc..

Terrassen din kan konstrueres helt fra gulv til tak av naturstein, murstein, betong, herdet glass, plast, tre eller en kombinasjon av forskjellige materialer. Hvert av disse materialene har forskjellige fordeler og ulemper som må diskuteres med produsenten før du kjøper.

Terrassedesignalternativer - ideer og tips til en vakker utendørsterrasse med bassengideer

Terrassetak – et must i arkitektur

Et terrassedeksel er et arkitektonisk element som aldri bør undervurderes. Det gir ikke bare skygge på varme sommerdager, men beskytter også mot regn, snø, vind og andre værforhold. På denne måten lar taket deg nyte utendørs året rundt, uavhengig av vær og årstid.

I mange tilfeller er terrassedekselet designet sammen med taket på huset. Men hvis det ikke er tak og du vil forlenge, renovere eller bygge om terrassen, trenger du en annen løsning. Markiser og skyggeseil er det enkleste og billigste alternativet her. Dessverre beskytter disse deg bare mot solen og bare lett regn. Selv om de er en god løsning, er de bare midlertidige.

Det bedre alternativet er tak laget av robuste byggematerialer som betong, metall eller polykarbonatplater, herdet glass, tre og kombinasjoner derav. Det mest populære valget i dag er kombinasjonen av tre og laminert sikkerhetsglass. de Terrassetak tre er ikke bare lett i vekt. Det ser også veldig attraktivt ut og gir huset ekstra sjarm.

Terrassedesignalternativer - ideer og tips for et vakkert uteområde vakkert terrassedekorasjon

Terrasse design alternativer og stiler

Terrassen er en forlengelse av boarealet. Din stil og design bør derfor utfylle og utfylle resten av huset perfekt. Hvis du bare skal flytte inn i et nytt hjem og fortsatt er usikker på hvordan du endrer det eksisterende interiøret, kan du ta en dristig beslutning og starte fra utsiden inn. Bestem deg for en stil for terrassen din, og overfør den deretter til interiøret. Her er noen av de mest populære terrassedesignalternativene du absolutt bør vite om.

Middelhavsstil

Middelhavsstilen er typisk for Italia, Frankrike, Spania og Hellas. De siste årene har denne stilen med sin sjarm vunnet mange fans over hele verden. Her brukes pastellfarger som minner om havet – hvite, blå, grønne, korallakenter. Møblene er pent trukket og komfortable. Dekorasjonen fokuserer på typiske marine motiver – snor, skjell, båt- og skipsmodeller, lykter osv. Hengekrukker med frodige middelhavsblomster og store kurver med ekte oliventrær, sitrontrær eller oleander er typiske.

Terrassedesignalternativer - ideer og tips til et vakkert utendørsområde i middelhavsstil

Moderne stil

Det er vanskelig å presist beskrive den moderne stilen. Den har nemlig mange variasjoner og underarter, slik at designere fritt kan eksperimentere. Disse inkluderer minimalisme, maksimalisme, industriell stil, Japandi, Langom, Wabi-Sabi, Skandi Chic og andre.

Samtidig har den moderne stilen noen generelle elementer som dominerer her. Betong, naturstein eller plast velges vanligvis for bygging av gulv og søyler på en moderne terrasse. Plattformen er ofte utstyrt med peis, grill eller ildsted. Møbler her har klare, geometriske former og er laget av plast, lyst tre, metall eller rotting. De dekorative elementene minner om utstillinger fra et museum for moderne kunst.

Minimalistisk stil

Minimalisme er en av de mest populære underartene i moderne stil. Den er ideell for store og luksuriøse hus med strenge arkitektoniske linjer og store vinduer. Denne stilen er preget av enkelhet og eleganse. Møblene og de få dekorasjonene er fri for fargemønstre og overflødige detaljer. Nøytrale farger som hvit, svart og grå dominerer.

Terrassedesignalternativer - ideer og tips for et vakkert uteområde

Rustikk stil

Akkurat som den moderne stilen ikke kan beskrives kort på grunn av sine mange variasjoner, er den rustikke stilen også mye mer kompleks enn den ser ut ved første øyekast. De viktigste underartene her er vintage, shabby chic, country house, retro, country, colonial, grandmillennial, boho chic, steampunk og andre.

Terrasser i rustikk stil er stort sett bygget og innredet med naturlige materialer. Her dominerer ubehandlet eller utdatert tre, naturstein, håndlagde dekorasjoner, tekstiler laget av naturlige materialer, f.eks. Ull, skinn eller lin. Blomster og urter som lavendel, salvie og rosmarin i potter fullfører scenen og smaker naturlig på terrassen. Det er ofte en peis eller grill som er både praktisk og utsmykket.

Det er utallige terrassedesignalternativer som har noe å tilby for enhver smak. I dagens artikkel har vi dekket noen av de grunnleggende. Du vil imidlertid finne mye mer nyttig informasjon på nettstedet vårt.

Terrassedesignalternativer - ideer og tips for et vakkert utendørsterrasse med deco -ideer