Flere og flere mennesker lengter etter sitt eget grasiøst utformede uteområde. Terrassegitter laget av tre skaper en andre stue på landet, en oase av avslapning som en motbevegelse til et hektisk hverdagsliv.

Trenden mot terrassebelegg av ekte tre eller trelignende produkter har fortsatt uavbrutt i flere år. Lange planker, som understreker rommeligheten til uteområdet, er spesielt populære blant lidenskapelige hagedesignere. For de lettere treslagene er lerk, akasie, aske og Douglasgran etterspurt; for de mørke beleggene, spesielt motstandsdyktige edeltre fra tropiske breddegrader, samt innfødte tresorter som har gjennomgått termisk behandling. På grunn av deres enorme tretetthet, skårer de tropiske edeltresene med høy holdbarhet og vakkert mørke, rødbrune nyanser.

trehus enebolig med hagemøbler laget av rotting

Beskytt og vedlikehold treterrasser

Den utsatte treterrassen endres over tid som følge av været. UV -strålingen fra sollys splitter det brunaktige celluloseligninet av, og regnet vasker det bort. Treterrassen blir grå og blir mer utsatt for alger og soppangrep. Eksperter som de sveitsiske overflatespesialistene støter på denne naturlige prosessen Graf parkett med riktig overflatebeskyttelse og årlig stell av treverket.

Terrassespesialister behandler virkelige treterrasser etter at de er lagt med en poremettende baseolje, som også har en beskyttende effekt mot UV-stråling samt alger og soppangrep..

Opprettholde treterrasser terrasse design hage

Rengjøring og oljebehandling om våren

En forsiktig renovering av treterrassen anbefales etter de stressende vintermånedene. Terrassen rengjøres med et miljøvennlig trevaskemiddel fra spesialforhandlere (f.eks. WOCA Exterior Cleaner) med en maskinbetjent silisiumkarbidbørste. Disse spesielle børstene rengjør treverket i dybden uten å skade overflaten. Etter en tilstrekkelig tørketid gjenoppbygger spesialistene overflatebeskyttelsen. For å motvirke den naturlige gråtoningen på terrassen, bruker eksperter ofte oljer med fargepigmenter, som herder i treporene og gir terrassen sin opprinnelige skjønnhet.

hagedesign av tre på terrassen

Rengjøring og oljebehandling av terrassen kan utføres uavhengig av dyktige håndverkere. Spesialiserte selskaper som Graf Parkett tilbyr utstyr og maskiner til leie og selger egnede produkter for rengjøring og ny oljing.

 skikkelig omsorg for tregulv dekket terrasse spisebord og stoler

  

skikkelig omsorg for treterrasser hage skogbunnplater