Hvert år i påsken får du lyst til å trylle frem noe selv. Som oftest kommer man på ideen om å bake et påskebrød, lage hagepynt eller gjøre noe vakkert med naturlige materialer. I mange av våre artikler kan du finne mange håndverksideer som forfølger følelsen av bærekraft og miljøvennlig håndtering. I dag vil vi tilby deg et annet tema, som kalles “å lage påskeharer av sokker”. Spesielt når den store vårrensingen kommer og så mange mennesker unngår sosiale kontakter av forståelige årsaker, er det en god idé å være kreativ. Det manuelle arbeidet holder deg i form og beskytter mot kjedelige tanker. Og hvis du, som oss, har funnet eller sortert ut så mange ting mens du rengjør, kan du like følgende ideer veldig godt.

Påskeharer lager sokker – for en flott og morsom idé 

Lag en påskehare av sokker plusch

Påskekaniner tinker med sokker – smarte oppskytingsideer til påske

Å lage sokker er så enkelt at det kan inspirere alle som ennå ikke har opplevd denne vakre opplevelsen. Det er tonnevis med sokker i hver husstand. Du kjøper alltid sokker og får dem hver gang som et tillegg til en gave fra moren din, ved hver anledning.

Har du også lurt på flere ganger hvordan følgende fenomen oppstår: Vi har alle så mange sokker at vi hele tiden kjøper mer, men likevel forsvinner mange av dem uten spor.

Og du trenger så få håndverksmaterialer

Lag nødvendige materialer av sokker

Det er absolutt ingen bedre måte å resirkulere de enkelte sokkene på

Lag en påskehare av sokker fire

Med gamle sokker, penner og ris kan du raskt lage søte påskedekorasjoner 

Påskeharen tinker ut av sokkekaninen

På mystisk vis er dette alltid individuelle sokker, slik at du ikke kan danne et par som hører sammen. Du blir sint og legger de enkelte sokkene til side. I stedet for at den manglende sokken dukker opp igjen med neste vask, er det flere og flere singler som havner i samme skuff. La oss bli kreative og lage søte påskeharer ut av alle de enkelte sokkene! Du trenger ikke engang å shoppe.

Det er viktig at du velger et tett materiale med en viss vekt å fylle ut 

Påskeharen tinker ut av grå sokker

Form først harens kropp og hode! 

Lag en påskehare av sokker

På tide å bli kreativ – å lage påskeharer av sokker er enkelt og morsomt

Er det ikke hyggelig å bare komme i gang uten å måtte gjøre store kjøp? Påskekaninene blir bra i de fleste tilfeller, og alt du trenger for dem er sokkene selv, en saks, noe å knytte og noe å fylle med. Ris er ideell til fylling. Men hvis du ikke har ris, gå for linser, hirse, hvete eller hva du har hjemme akkurat nå.

Det er viktig å tildele et tegn til den ferdige kaninen

Lag en påskehare av hvite sokker

I påsken skal alt være fint og fargerikt – selvfølgelig kaninene også

Lag en påskehare av fargerike sokker

Hvis du jobber godt med bomull, kan du bruke enten bomull eller andre sokker til fylling

Påskeharen lager av veldig fargerike sokker

Hvis du merkelig nok ikke har noen av de ovennevnte matvarene tilgjengelig, kan du fylle “kaninene” med andre individuelle sokker. Når du knytter kan du også være veldig fleksibel og bruke hvilken som helst snor, bånd, hårbånd eller snor. Det ville være veldig hyggelig hvis du (hvis du har barn) også bruker barnesokker. Slik kan små og store kaniner skapes. Det ville være best hvis du får en fargerik påske som et resultat.

Med svært få ressurser og med mye kreativitet kan du lage en vakker dekorasjon til påsken 

Lag en påskehare av blå sokker

Du kan lage de minste og søteste kaninene av barnesokker 

Påskeharen gjør ut av sokker instruksjoner og ideer

Alle elsker pastellfargene om våren 

Påskekanin laget av sokker instruksjoner rosa

Å lage påskeharer av sokker – en enkel oppgave som fører til flotte resultater

Vi har prøvd å velge så nøyaktige bilder som mulig, slik at du kan forstå hvert trinn i opprettelsen av kaninen. Først bør du velge sokkene du vil jobbe med. Så se etter et glass. Krukken hjelper deg med å fylle sokkene, men den ville fungere uten den. Fyll nå sokken opp til 80% med innholdet du har valgt, og bind en sløyfe relativt i midten. Det er tilrådelig at kornene har vekt slik at kaninens kropp bedre kan forme seg. Nå kan du bruke mer snor (eller hva du jobber med) for å knytte en sløyfe over kaninhodet. Legg igjen litt stoff over det, som du deretter vil bruke til å forme kaninørene! Nå kan du skjære gjennom stoffet og rette kaninørene. Til slutt er det opp til fantasien din hva slags karakter kaninen vil få. Broder øynene og munnen hvis du kan! Hvis du ikke kan, kan du male dem med en tusj eller sy to knapper lukket. I tillegg kan kaninen ha på seg en liten kjole, ha slips eller mange andre vakre ting som du også kan tenke på selv!

Det er ingen grenser for kreativitet, så gjør det du liker best!

Steg for steg kan du trylle frem påskeharer ut av sokker 

Lag en påskehare av blå rissokker

Hvordan lage en påskehare av blå sokker

Påskeharen tinker ut av sokker blå blå sokk

Lag en påskehare av blå sokker

Påskehare tinker ut av sokkegruppen

Lag en påskehare av sokker med ris

Lag en påskehare av røde sokker

Lag en påskehare av rosa hasisokker

Lag en påskehare av rosa sokker

Påskehare tinker med sokker osterdeco

Lag en påskehare av musesokker

Lag en påskehare av sokker

Lag en påskehare av sokker