Hvem liker ikke låser? Vi ser dem i filmer, leser om dem i bøker og kombinerer dem med romantiske ferieideer. Vi har publisert flere artikler på våre nettsider om europeiske reiser. Vakre, men ukjente slott over hele Europa kan være et godt tips for de som liker å reise. Du kan bli overrasket over hvor mange fantastiske mesterverk av denne typen som finnes, blant annet utenfor Sentral- og Vest -Europa. De er pent fordelt over hele kontinentet, og kartet med dem kan representere en tråd for en rundtur.

Chateau Clochard – spennende historiske ruiner

Utsikt over slottet Pont-Remy

Chateau Clochard, Pont-Remy, Frankrike

Dette slottet er helt øde, men det tiltrekker seg fortsatt mange besøkende.  ruiner ofte fortelle mer om fortiden enn godt bevarte restaurerte bygninger. Det ser det samme ut med dette slottet i Frankrike. Inne i slike bygninger kan du observere steinene selv og trekke dine egne konklusjoner om eierenes tidligere struktur og liv.

  Slike slott er det rette stedet for deg, spesielt hvis du er interessert i kunst og arkitektur. Det har vært en destinasjon for mange medlemmer av kongefamilier, inkludert Queen Mary Scots of Scots og kong Henry II. Over tid har slottet bare sluttet å leve, men det er nå et mystisk og veldig populært turiststed.

Dette slottet er kjent fra Film Hostel

krumolov, Tsjekkia

Krumlov slott, Tsjekkia

Praha og Tsjekkia er generelt kjent for sine vakre slott. Kanskje noen av dere kjenner Krumlov slott allerede. Andre vil kjenne igjen stemningen fra skrekkfilmen “Hostel”. Fordi denne filmen ble skutt akkurat der, og dette har også blitt en enda større attraksjon enn før. Inne i bygningen er det best bevarte barokke teateret i verden. Det er et interessant reisemål som kan besøkes når som helst på året. Dette er selvfølgelig en stor fordel for mange kulturinteresserte besøkende.

Utsikt over Pena -palasset i Portugal

pena palace portugal - arkitektur

Pena -palasset, Portugal

Portugal er et populært feriemål i seg selv, og steder som Pena Palace er et ekstra høydepunkt. Det er også en sjeldenhet for Portugal, siden det er få slott rett ved havet i dette landet. Men det er akkurat tilfellet med denne pittoreske bygningen. Det ligger midt i gamle grønne skoger. Slottet ble bygget i 1854, og det er selvfølgelig ikke det eldste slottet i verden i det hele tatt. Men det er absolutt en av de mest attraktive av dem. Her har besøkende også muligheten til å observere forskjellige interessante planter og dyrearter. Botanikere har hentet veldig forskjellige arter hit fra hele verden.

Alcazar er en av de vakreste slottene i Spania 

slott alcazar idé

Alcazar slott

Alcazar Castle ligger i nabolandet Portugal, nemlig i Spania. Denne attraksjonen er spesielt spennende på grunn av mystikken rundt opprettelsen. Det tidligste beviset på at det ble opprettet er fra 1100 -tallet, men etter det tjente slottet mange forskjellige formål. Det var en gang et hus for representanter for kongefamilier, men andre ganger var det også et fengsel. Slottet har en veldig lang historie, og mange stadier av det er ukjente. Når du er der, må du definitivt klatre i Juan -tårnet, hvorfra du vil ha en veldig fin utsikt over omgivelsene og hele byen.

Byen gjør Swallow’s Nest til noe spesielt

svelge rede ucraine

Svalerede

Svalernes rede er oversettelsen av dette vakre slottet ved Svartehavet. De fleste som har vært der og besøkt mange andre slott, anser dette som et av de mest romantiske i hele verden. Selv om det er veldig lite, er det ikke mindre storslått enn andre. Slottet skylder dette selvfølgelig av den fantastiske utsikten og beliggenheten på toppen av steinene. Dette slottet ligger i Ukraina, og konstruksjonen ble inspirert av tyske folkeeventyr.

Malbork Castle er preget av sin mursteinskonstruksjon

malbork slott polen

Malbork slott

Det er en av de vakreste slottene i Polen, men absolutt ikke en av de mest kjente. Det er sannsynligvis fordi det er så mye å se i dette vakre landet! Det er en av de største slottene i hele verden, og den har en veldig interessant historie. Det startet i 1406, da bygningen ble bygget av korsfarerne. Det kan besøkes i dag, og det er et museum inne for alle som ønsker å lære mer om slottets historie. Det er så mye å se, og hvis du virkelig er interessert i kulturhistorie, bør du tilbringe en hel dag der. Forresten, du kan bestille overnatting i dette slottet, og det er også guidede turer om natten.

Schloss de Haar stammer fra 1300 -tallet

konkluderte De Haar pent

Castle de Haar

De Haar symboliserer absolutt de fleste menneskers ide om middelalderslott. Den har en veldig lang historie. Slottet ble bygget i 1390 og ser ut til å ha en fremtidig fremtid. For for øyeblikket arrangeres det mange åpne arrangementer her. Den mest populære heter Elf Fantasy Fair – et show som ser fantastisk ut midt i naturen og er vanskelig å beskrive med ord.

Dunnottar Castle har magisk arkitektur og beliggenhet

flott slott dunnottar

Dunnottar slott

Her er et annet vakkert slott ved innsjøen. Dette er sannsynligvis det rette reisemålet for deg som liker å oppleve sterke følelser. Slottet er plassert eksternt på en stein som faller bratt av. Tilgang er via en ikke veldig praktisk, smal sti. Noen av Skottlands mest populære familier har bodd her. Dette gir oss en forståelse av hvorfor bygningen er så avsidesliggende og isolert. Røttene går tilbake til middelalderen. Dunnottar Castle er nå åpent for besøkende. På grunn av den spesielle beliggenheten er den imidlertid ikke åpen hele året, bare på bestemte tidspunkter.

Chilones ligger på grensen mellom Frankrike og Sveits

chilones castle - arkitektur

Chillon slott

Det er mange mennesker som liker å bo på slott i lengre eller kortere perioder. Her i Chillon har du dette alternativet, fordi du kan leie en liten del av det i høysesongen. For de som ikke liker å engasjere seg i livet på slott, er det mulighet for å besøke disse severdighetene i åpningstidene. Det vakre slottet ligger ved Genfersjøen mellom Sveits og Frankrike. Regionen er ikke kjent, men den har en veldig lang historie helt tilbake til bronsealderen.

Peles slott i Romania er et annet populært sted for turister

peles husarkitektur

Peles slott i Romania

Den siste av slottene som vi ønsker å introdusere for deg heter Peles og ligger i Romania. Du bør ikke bare knytte landemerkene til dette landet med Dracula! Den har mye mer å tilby, for eksempel andre vakre gotiske slott, inkludert den som presenteres her. Den nydelige arkitekturen ser ut til å forsvinne i naturen på en flott måte og forvandle seg til en organisk del av den. Slottet sto ferdig i 1883 og har rundt 160 rom, hvorav noen har vinduer og vegger med mønster. Du bør også være spesielt oppmerksom på kunstverkene i slottet.

Visste du allerede en eller flere av disse slottene? Vi håper vi har kunnet inspirere deg til nye reisemål og eventyr.