Visste du at amaryllis eller ridderstjernen kan vokse fantastisk i vann? Det er riktig. Og med passende omhu vil amaryllis til og med blomstre voldsomt i krukken. Selvfølgelig kan pærene ikke bli lenge i dette miljøet, men det er en fin måte å nyte de flotte blomstene gjennom vinteren når alt annet ser slitsomt ut. Hvis du vil finne ut mer om amaryllis i krukker, er det bare å lese videre.

Amaryllis i en krukke

Amaryllis i en krukke Stell tips for lys Plassering av amaryllis pærer

En vakker blomstrende stueplante

Amaryllis i et glass blomster røde husplanter amaryllis løker

Trekk amaryllis i et glass

Selv om amaryllis vanligvis trives som en blomstrende potteplante hjemme, er det lett å rotere og vokse i vann også. Når du vokser amaryllis i en krukke, er det viktig å sikre at løken ikke kommer i kontakt med vannet, da dette fremmer råte. Du lurer kanskje på hvordan dette fungerer? Nedenfor finner du svaret …

En amaryllis kan trives i en krukke 

Amaryllis i et glassblomstrende hus planter lett å ta vare på

Hvis du bruker en spesiell krukke, er det veldig enkelt å plante amaryllis i glasset. Selv om det er spesielle sett designet for å gjøre nettopp det, er det på ingen måte nødvendig å bruke dem. Alt du trenger er en amaryllis -pære, en vase eller krukke litt større enn løken, litt grus eller småstein og vann. I noen tilfeller er det ikke nødvendig med småstein i det hele tatt, men vi synes de er ganske attraktive.

Amaryllis setter imponerende aksenter 

Amaryllis i en glassplante blomstrende husplanter

Småstein og mose er perfekte som tilleggsdekorasjon

Amaryllis i et glass lyse blomstrende husplanter

Når du har alt du trenger, er det på tide å sette løken i vasen. Legg først litt grus i den. Du kan bruke både småstein og små dekorative steiner. Avhengig av hvilken type fartøy som brukes, kan det være omtrent 10 cm dypt (eller 2/3 til 3/4 av glasset) fullt. Noen blomsterelskere liker også å legge til akvariumkull i grusen for å unngå lukt. Forbered løken din ved å kutte av alle tørre, brune røtter. Du vil at amaryllispærens røtter skal være kjøttfulle og hvite i vannet. Legg nå knollrot med siden ned på grusgulvet og trykk den forsiktig inn i den, men la den øvre tredjedelen av knollen være eksponert. Tilsett vann til ca 2-3 cm under bunnen av knollen. Dette er viktig. Nedre side av pæren og røttene bør være de eneste delene som kommer i kontakt med vannet. Ellers vil løken råtne.

Bruk et spesielt glass til amaryllispærene 

Amaryllis i en krukke Tips Amaryllis pærer i vannet

Behold amaryllis i glasset

Omsorg for amaryllis i krukken begynner etter planting. Legg glasset på en solrik vinduskarme. Oppretthold en temperatur på minst 15-23 C., ettersom løken er avhengig av varme. Hold øye med vannstanden, sjekk det daglig og legg til mer om nødvendig. Det er best å bytte vann en gang i uken. I løpet av noen uker til omtrent en måned bør du begynne å legge merke til en liten spire fra toppen av amaryllis -pæren. Du bør også se mer rotvekst i grusen. Som med alle andre stueplanter, roter vasen for å oppmuntre til jevn vekst. Hvis alt går bra og får mye lys, bør amaryllis -planten din til slutt blomstre. Men når blomstene visner, må du enten transplantere amaryllis i jord for fortsatt vekst, eller du kan velge å kaste amaryllis. Jar amaryllis trives imidlertid ikke alltid like godt som de som vokser i bakken, men det er et ikke-brainer-prosjekt likevel. Men hvis du bestemmer deg for å fortsette å vokse amaryllis -planten din, kan det ta noen år før den blomstrer igjen.

Amaryllis i vannet

Amaryllis i et glass Amaryllis pærer i vannet

Ta godt vare på amaryllispærer i glasset 

Amaryllis i en krukke Omsorgstips for husplanter Amaryllis løker

Snart vil amaryllispærene se slik ut fra bildet ovenfor

Ha amaryllis i glasset til amaryllispærene i vannet

Mos og feelys pynter plantene

Amaryllis i en krukke Amaryllis pærer tipsAmaryllis i en krukke Stell tips for amaryllispærer i vann

Dekorer ditt boareal med blomstring Amaryllis i en krukke

Amaryllis i glassrøde blomster Amaryllis i en krukke Omsorgstips for blomstrende husplanter Amaryllis løker Amaryllis i en krukke Omsorgstips for vinduskarmen til blomstrende husplanter Amaryllis i en krukke Omsorgstips for blomstrende husplanter Amaryllis i en krukke Stell tips Borddekorasjon Amaryllis pærer Amaryllis i glassblomstrende husplanter