Enten CO2 -kompensasjon for flyreiser til drømmeferie, nettbutikker som planter trær over en viss omsetning, eller andre lignende tiltak: temaet bærekraft er tydelig i trend med forbrukerne.

Men selskaper tar også i økende grad opp temaet bærekraft. Et selskap som har gjort dette i flere år er den østerrikske apotekskjeden Bipa.

I denne artikkelen viser vi hva selskapet handler om, hvilke initiativer Bipa har forpliktet seg til temaet bærekraft og om tyske forbrukere snart vil kunne handle jevnlig i en Bipa -filial.

Generell informasjon om Bipa

Med rundt 600 filialer er Bipa en av de største apotekskjedene i Østerrike. Selskapet ble grunnlagt på begynnelsen av 1980 -tallet av gründeren Karl Wlaschek som et søsterselskap i detaljhandelskjeden Billa (forkortelse for “billig butikk”).

Bipa snart også i Tyskland

I dag tilhører selskapet Rewe Group og har sammen med dm etablert seg som en ledende apotekskjede i Østerrike. Tidligere ble ekspansjonen til nye markeder som Tyskland, Italia eller Kroatia testet, men uten å komme utover teststadiet – eller med andre ord: til dags dato er det ingen Bipa -filialer utenfor Østerrike.

Apropos testing: Bipa har definitivt fått et rykte som et innovativt selskap tidligere. Med starten av sin egen nettbutikk ved årtusenskiftet, var Bipa en av pionerene innen e-handel og var en av de første forhandlerne som innførte betaling med mobiltelefon i 2013.

Litt senere ble grenene modernisert i stor skala, inkludert energieffektiv oppussing for å minimere energiforbruket. Dette tiltaket er bare ett av mange eksempler som viser hvordan Bipa er engasjert i bærekraft.

Bipa er opptatt av bærekraft

Som allerede nevnt i innledningen, er Bipa et selskap som fokuserer på bærekraft. For eksempel får alle Bipa -filialer 100% grønn strøm. I tillegg brukes moderne varmepumper i mer enn to tredjedeler av alle grener, noe som reduserer CO2 -utslipp med 30 prosent sammenlignet med konvensjonelle varmesystemer basert på fossilt brensel.

Denne bevisstheten om temaet bærekraft slutter imidlertid ikke med filialers struktur og teknisk utstyr, men fortsetter helt til hyllene.

Bipa snart også bærekraft i Tyskland

Under mottoet “Gjør verden bedre med Bipa”, for eksempel, utvidet apotekskjeden sitt sortiment i 2014 med et nytt eget merke kalt “bi good”, der miljøvennlige alternativer til klassiske husholdningsartikler samt produkter fra det naturlige kosmetikk sektor selges.

Noen som kan ta en titt på strømmen Bipa tilbyr kast, vil du raskt oppdage at ikke bare produktene av det eget merket skinner med bærekraft. Totalt har Bipa for tiden mer enn 1100 produkter i sitt sortiment som er identifisert med grønne etiketter. Dette er en enkel etikett for bærekraftige produkter.

Bipa snart også i Tyskland BIPA nettbutikk

Siden det for tiden er mange forskjellige seler og priser for miljøvennlige produkter fra forskjellige organisasjoner, er dette trinnet ment å hjelpe kundene med å identifisere bærekraftige produkter lettere. Fordi alle produkter som er vist med en grønn etikett har blitt tildelt minst ett godkjennelsesstempel, Stolt på av Greenpeace ble til.

Selskapets engasjement

I tillegg til fokus på bærekraft, er Bipa også preget av sitt sosiale engasjement. Så selskapet deltar ikke bare i kampanjen “Rund opp, vær så snill”, Hvor kunden kan få fakturabeløpet avrundet til neste hele 10 cent i kassen – pengene som samles inn på denne måten blir deretter donert til Caritas mor- og barnesentre.

På Bipa blir emnet sosialt ansvar imidlertid ikke bare båret utover, men også levd i selskapet selv. Som arbeidsgiver har Bipa ikke bare mottatt flere priser for sin familievennlighet, men også for tiltakene for å fremme likestilling mellom kvinner og menn i yrkeslivet.

Bipa snart også i Tyskland BIPA Gift Guide

Tyske forbrukere vil snart også kunne handle på Bipa?

Hvis du etter denne korte introduksjonen til Bipa lurer på om og når du kan handle bærekraftige tilbud på Bipa selv i Tyskland, beklager vi å si at vi ikke kan si nøyaktig. Fordi det foreløpig ikke er planer om utvidelse til Tyskland, i det minste offentlig. Men hvem vet: kanskje er neste testkjøring i umiddelbar nærhet – muligens til og med veldig nær deg?

Bipa snart også i Tyskland Manhattan-VOLUME-Mascara