Bærekraftige klær fra Adidas: uvanlige sportssko laget av bærekraftige materialer

Bærekraftige klær ser ut til å utvikle seg til et veldig populært tema for Adidas. Flere og flere nye produkter dukker opp. Folk tar allerede sin bedre fremtid på alvor og ser på det som en oppgave som bør løses i alle aspekter av livet. Det finnes en rekke produkter laget av plastavfall fra havet. De er opprettet i samarbeid mellom Adidas og Parley. For eksempel er det en spesiell badetøyslinje. I dag skal vi se nærmere på sportsskoene vi har produsert sammen.

Bærekraftige klær og sko – de uvanlige sportsskoene fra Adidas og Parley

bærekraftige klessko laget av resirkulerte materialer adidas parley

Sportssko -serien ble fullført på Ocean Day i 2016. Skoene er spesielt egnet for turgåing og plastavfall fra havet ble brukt i produksjonen.

Bærekraftige klær og sko – sportssko laget av resirkulerte materialer

adidas parley sko

Designeren av skoene var London -selskapet Alexander Taylor. Sportsskoene ble laget med de vanlige produksjonsmetodene, men uvanlige syntetiske fibre ble brukt. De vanlige materialene er erstattet med garn laget av resirkulert havplast.

Hvordan ser disse sportsskoene ut på nært hold …

bærekraftige klær sko adidas parley resirkulert havplast

Trendy sportssko laget av bærekraftige materialer fra havet

bærekraftige klær sko parley adidas

Motivasjonen

Taylor forklarer selv hva som er motivasjonen hans for å utvikle en slik skokolleksjon. Fordi, med hans egne ord, var dette et forsøk på å tilpasse studioet sitt til fremtiden. Så vi konkluderer med ordene hans at han ser dette i bærekraftige klær og i resirkulerte materialer.

Taylor sier videre at enhver designer kan være fremtidens “agitator og agent”. I følge designerens mening inkluderer hans kompetanse også ansvaret for å finne nye samarbeid for fascinerende løsninger som representerer et alternativ til de tidligere metodene.

Laget av resirkulerte materialer, men ser så moderne ut!

bærekraftige klær bærekraftige sko Ocean Day parley adidas

Den uvanlige utformingen av de bærekraftige sportsskoene fra Adidas og Parley

bærekraftige klær adidas parley bærekraftige sko

Hva er skoene egentlig laget av??

Skoene er laget av garn som er hentet fra havet og resirkulert. Plastrester samlet på kysten av Maldivene ble også brukt. Der ble Parley til og med støttet av myndighetene.

Laget av garn og plastrester

bærekraftige klær bærekraftige sko havplast

Produsert i en veldig liten mengde

bærekraftige klær adidas parley sko resirkulerte materialer

En prototype av skoene ble vist for første gang i juli 2015 på FNs hovedkvarter.

Parley deler at mye arbeid er gjort bak kulissene. Prosjektutviklerne streber etter å implementere en helt ny standard som også inkluderer nye materialer og teknologier.

Disse moderne sportsskoene er en møysommelig jobb

bærekraftige klær sko trenige sportssko adidas parley

Med hans egne ord er dette en trend som vil bli utviklet lenge. Men det er viktig at det første skrittet er tatt. Adidas x Parley sportssko er allerede pionerer og banebrytere for ytterligere fremtidige produkter. De produseres fortsatt i svært små mengder og er derfor utilgjengelige for forbrukeren. Men vi håper det vil skje snart også!

Sportsskoene fra Adidas og Parley – pionerer i andre prosjekter

bærekraftige klær sko adidas parley sportssko