Varme, kulde og fuktighet – tre av de viktigste komponentene i en optimal grobunn for bakterier, virus og mugg. Og hvor har de tre et konstant samspill? I våre klimaanlegg. Uansett om det er en mobil eller et delt klimaanlegg, liker ulike mikroorganismer, så vel som pollen- og støvpartikler alltid å ligge der. På denne måten blåses disse ut av enheten tilbake til våre lokaler med luftstrømmen. En muggen, uren luft er resultatet, som kan være ansvarlig for allergier og andre sykdommer. Du bør derfor regelmessig desinfisere og vedlikeholde klimaanlegget ditt. Fordi bare på denne måten kan den fungere optimalt og sikre en bakteriefri atmosfære. I de følgende linjene finner du viktige tips og informasjon om hva du kan gjøre med hygienen til klimaanlegget ditt for å gjøre noe bra for helsen din.

Desinfeksjon av klimaanlegg lønner seg alltid

Desinfiser klimaanlegget som en proff

Det er enkelt å desinfisere klimaanlegget

Mobile klimaanlegg bør rengjøres og desinfiseres grundig, spesielt etter de lange vintermånedene. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot fordamperen og kondensbeholderen, der det samler seg vann, som skal tømmes regelmessig. Ved hjelp av en spesiell rengjøringsspray fra faghandelen sprayes fordamperen deretter veldig forsiktig i henhold til pakningsinstruksjonene.

Du bør først la enheten kjøre på full effekt i omtrent 20 sekunder. Du bør deretter forlate rommet, låse døren og lufte ut rommet i omtrent 15 minutter. Denne prosessen kan utføres flere ganger etter behov. Kort tid etterpå kan du allerede kjenne den store forskjellen i inneluftskvalitet.

Det er viktig at luftfiltrene i klimaanlegget rengjøres ofte

tips for desinfisering av klimaanlegg

Når du desinfiserer et delt klimaanlegg, er det ganske mye til felles med å desinfisere et mobilt system. Du trenger imidlertid mer tid og tålmodighet her. Fordi det er to enheter. Den ene er festet til veggen i rommet og den andre er plassert utenfor. De to klimaanleggsdelene er forbundet med et rør som går gjennom ytterveggen.

Den ytre delen skal rengjøres for smuss, gress og pollen minst annenhver uke. Du kan enkelt fjerne grillen med en skrutrekker og rengjøre innsiden enda mer grundig. Når det gjelder den indre delen av klimaanlegget ditt, tar det litt ekstra forsiktighet og tid.

Optimal renslighet i det indre av klimaanlegget er avgjørende

hvorfor skal du desinfisere klimaanlegget

Etter at du har åpnet frontdekselet oppover, vil du umiddelbart se lamellfilteret, også kjent som luftfilteret. Disse filtrerer luften fra de mange ugunstige partiklene og forbedrer i prinsippet kvaliteten. For å oppmuntre til dette bør du rengjøre filtrene regelmessig og bytte dem etter behov. Rengjøring er veldig enkelt ved å fjerne delene, skylle dem med lunkent såpevann og la dem tørke.

Du kan også smake filtrene med en naturlig duftspray

desinfisere klimaanlegg bytte filter

For selve desinfiseringen av klimaanlegget, bruk en desinfeksjonsspray fra en spesialforretning, som vanligvis tilbys i skumform. Spray det på fordamperen og la skummet stå på i ca 10 minutter. På dette tidspunktet kan du bruke et smalere feste på støvsugeren til å støvsuge opp den nedre delen av klimaanlegget, der viften er plassert. I tillegg kan du gå over det med en antibakteriell tørk.

Når alle delene er fine og tørre igjen, kan du begynne å sette dem sammen. Sett luftfiltrene på plass og lukk dekselet til klimaanlegget. fullstendig!

I prinsippet bør filtrene alltid fjernes på samme måte

tips for desinfisering av klimaanlegg

Nå kan du se frem til frisk, frisk romluft igjen

Desinfiser klimaanlegg riktig

Desinfiser klimaanlegget i bilen

For å kunne desinfisere bilens klimaanlegg trenger du ikke nødvendigvis å kjøre til verkstedet hver gang. Du kan også gjøre det med spesielle rengjøringsspray for klimaanlegg. Det er mange gode produkter på markedet og til og med klimaanlegg med rengjøringsmidler med nanosølvioner som frisker luften og gjør den stort sett fri for bakterier og virus igjen. Hvert produkt skal brukes nøyaktig i henhold til instruksjonene. Prinsippet er imidlertid det samme.

Klimaanlegget trenger riktig desinfeksjon, spesielt på begynnelsen av sommeren

Desinfiser klimaanlegget i bilen

Kort instruksjon for desinfisering av klimaanlegget i bilen:

Slå på klimaanlegget og bytt til resirkuleringsmodus. Åpne ventilasjonsdysene og lukk vinduene. Rist sprayen og aktiver den med trykknappen. Gå ut av bilen og vent i 15-20 minutter. Etter at sprayboksen er tom, blir desinfiseringen av klimaanlegget ditt fullført. Den ubehagelige lukten er borte, og du kan nyte hyggelig kjølig, frisk luft igjen.

Ha det gøy og lykkes med å desinfisere klimaanlegget!

desinfisere klimaanlegg i bilen