Slik at du ikke står på slangen, men alltid har med deg riktige slanger, vil vi gjerne gi deg noen viktige tips i dag. Hvilke slanger er det uansett, hvilke materialer brukes vanligvis i produksjonen, hvilket tilbehør er nødvendig og hvilken pleie anbefales? Hvem hadde trodd at slanger kunne være så mangefasetterte? Bo og innredning er neppe mulig uten dem, både i dine egne fire vegger og i hagen eller på kontoret. Og dette er bare en liten del av områdene der slangene kan brukes. Bygg, landbruk, industri, medisin og teknologi – ingen gren kan fungere i det hele tatt uten den riktige typen slanger.

Slangetyper og vanlige materialer

De viktigste slangetypene er nært knyttet til bruksområdet. Det avhenger også av hvilke materialer som brukes i slangeproduksjonen. I tillegg til hage- og brannslanger, finnes det en rekke forskjellige varianter av slanger som spiller en svært viktig, uunnværlig rolle i hverdagen. For eksempel slanger i hydrauliske systemer, sanitærutstyr, gassanlegg eller betongpumper. Avhengig av funksjon og nødvendige egenskaper, er slanger laget av plast, syntetiske fibre, gummi, metall, naturlige fibre eller til og med flettet garn.

handyman spesielle slanger

Noen av de viktigste egenskapene du bør vurdere når du velger riktig slange – først og fremst trykktapet. Og her er det ofte viktig hvor lengre en slange er, desto større kan trykktapet være. Den avgjørende faktoren her er slangediameteren, som av historiske årsaker fremdeles måles i tommer. Logisk sett bør det også bemerkes her at jo større diameter, jo mindre trykk i slangen. For eksempel bør en hageslange med en diameter på ½ tomme ikke være lengre enn 50 meter. Ellers ville trykket for vanning ikke være tilstrekkelig.

Veggtykkelsen spiller også en viktig rolle i robustheten og levetiden til en slange. For hageslanger, for eksempel, anbefales en minimum veggtykkelse på 2 mm. Avhengig av bruk og materiale kan tykkelsen da variere. Svært god slitestyrke og optimal bøyeatferd er ytterligere kriterier du må ta i betraktning når du skal kjøpe slange.

hageslange med kabeltrommel i lilla og hvitt

Hva må vurderes for riktig omsorg?

Hvis slangen blir tatt godt vare på, økes selvfølgelig levetiden. I denne forbindelse er det definitivt tilrådelig å ikke forlate plastslanger, for eksempel i den brennende solen eller ute om vinteren. Ellers kan disse deformeres og bli sprø. Ofte blir det igjen vann i slangene, og det kan fryse ved lave temperaturer og få slangen til å sprekke. Alger er et ekstra problem, spesielt når mer varme og sollys spiller inn, som det ofte er tilfellet med hageslanger. Algene som lever i det fine støvet kan deretter formere seg i vannet med lynets hastighet og gjøre slangen ubrukelig. Derfor anbefaler vi: La alltid vannet så godt som mulig renne ut av slangen etter vanning og stu det deretter i garasjen eller i boden.

hageslange sommer hage vanning

Jo mer presis operasjonsfunksjonen til en slange er, desto viktigere og mer kompleks er vedlikeholdet. Fordi i noen arbeidsområder er den perfekte driften av slangene av enorm betydning og ofte forbundet med dyre eiendomsskader eller til og med farlige forgiftningsrisiko.

metall slanger vaskemaskin

Som med resten av de spesialiserte instrumentene eller utstyrene, er du alltid best av en spesialforhandler når du kjøper det. Der finner du alle mulige varianter av slanger og du vil motta detaljerte råd samtidig.

Og for de av dere som leter etter en slange av høy kvalitet som er en del av det kjemiske teknologitilbehøret, er selvfølgelig mange erfarne spesialforhandlere og produsenter tilgjengelig, for eksempel på rct-online.de. De fleste av dem tilbyr deg et bredt spekter med det riktige slangetilbehøret, for eksempel koblinger, klemmer, grusbokser, kantbeskyttelse, teipbånd, klemmer osv. Ingenting står i veien for komplette slanger, fordi slanger i mål kan til og med bestilles online enkelt.

Finn forhandleren du stoler på, og finn alltid den riktige slangen for hvert arbeidsområde!

 kjøp slange spesielt