Står du også overfor dilemmaet om du skal kjøpe et akustisk piano eller et elektrisk piano? For en stund nå har dette vært tilfellet med både profesjonelle og hobbymusikere. Selv absolutt nybegynnere som ønsker å lære å spille piano lurer på hva som er best for dem og ser etter den riktige løsningen. Siden de såkalte digitale pianoene ble til, har de utviklet og forbedret seg mer og mer. I dag imponerer elektriske pianoer av høy kvalitet med sin autentiske lyd og et sofistikert design. De er ofte på ingen måte dårligere enn sine eldre akustiske slektninger. I de følgende linjene lærer du hva som virkelig er viktig når du kjøper et elektronisk piano, og hvilke er de viktigste fordelene med et slikt musikkinstrument.

e-piano for profesjonelle musikere

De viktigste kjøpskriteriene for et elektrisk piano

Har du hørt om prøvetakingsteknologi? Takket være oppfinnelsen er digitale pianoer faktisk mulig i det hele tatt. Dette er fordi autentiske lyder fra akustiske pianoer og flygeler blir spilt inn med mikrofoner av høy kvalitet og samlet (samplet) på denne måten. Den tilsvarende lyden blir deretter produsert når du trykker på en tast. Jo mer forsiktig og profesjonell prøvetaking, desto bedre er grunnlyden til det elektriske pianoet.

Når du velger riktig instrument, spiller to viktige spørsmål en avgjørende rolle i begynnelsen. Hva er formålet med e-pianoet og hva slags budsjett er tilgjengelig for deg. Hvis du er klar over dette, kan du først bestemme deg for riktig type digitalt piano. Skulle det være et såkalt bærbart piano, også kalt et scenepiano, eller foretrekker du et digitalt hjemmepiano for stuen?

En levende musiker, for eksempel, er mer sannsynlig å velge den første varianten. Og noen som bare vil lage musikk hjemme eller som setter mer verdi på interiøret, vil definitivt finne den andre typen elektrisk piano mer tiltalende. Uansett må det nevnes at bærbare pianoer fra mange produsenter også har utmerket optikk og elegant design og kan integreres dyktig i resten av møblene.

Lær å spille e-piano

Selv med nybegynnere elektriske pianoer, er det en god idé å velge et 88-tasters tastatur. Det er versjoner med færre knapper, men over tid viser disse seg å være utilstrekkelige. Hvis antallet nøkler er for lite, kan de mykeste og høyeste tonene i et musikkstykke ikke spilles, noe som alvorlig påvirker å lage musikk.

Videre bør du sørge for at tastene har tilstrekkelig hastighet. Dette er ansvarlig for tonenees forskjellige klangfarge og sikrer optimal ekthet for hvert musikkstykke. Musikken høres ikke slik ut lenger "steril", som de eldre tastaturene, for eksempel, men akkurat som et akustisk piano. De beste elektriske pianomodellene har derfor opptil fem dynamiske nivåer per nøkkel og kan tilfredsstille selv de høyeste musikalske kravene.

Tastene til et godt digitalt piano skal ikke bare være hastighetssensitive, men også vektet. Dette betyr at tastaturet skal ha en såkalt hammermekanisme, som perfekt etterligner akustiske pianoer. Dette gir deg en realistisk pianofølelse mens du spiller og glemmer nesten at de små filthamrene til det klassiske pianoet som trykker på strengene faktisk ikke eksisterer her.

akustisk piano vs e-piano

Sist men ikke minst, når du velger et godt elektrisk piano, bør du se etter den beste kvaliteten for ikke å spare penger i feil ende. Velg derfor produkter fra merkevareprodusenter av høy kvalitet som Yamaha, Korg, Casio, Roland, Alesis eller Kawai. Dette er den eneste måten å garantere godt utførelse, perfekt design og en autentisk følelse. På spesialiserte sammenligningsportaler som www.epiano-test.de finner du de mest populære elektriske pianoer som er testet samt mange eksperttips og nyttig informasjon.

Hva er fordelene med et elektrisk piano fremfor et akustisk piano??

Fleksibilitet og allsidighet er blant de viktigste fordelene med et digitalt piano. Med sin kompakte størrelse og vekt på 20-40 kg kan spesielt de bærbare modellene lett transporteres til et hvilket som helst populært sted. Elektriske pianoer er like enkle å sette opp og lagre og er ideelle for vår moderne livsstil. I tillegg til den mye lavere prisen sammenlignet med et akustisk piano, er det heller ikke behov for irriterende tuning. Mekanisk vedlikehold av instrumentet er heller ikke nødvendig.

De fleste digitale pianoer har en innebygd metronom, som hjelper musikeren til ikke å miste takten mens han spiller. Nybegynnere drar også nytte av den integrerte læringsfunksjonen. Dette er fordi notene til et musikkstykke vises notat for notat. Du har også muligheten til å spille inn det som spilles av og ringe det opp igjen. Eventuelle opptak kan enkelt lagres på en Mac eller PC via USB eller en MIDI -kabel og lastes opp til Internett etter behov.

tips om kjøp av e-piano

En av de største fordelene med det elektriske pianoet er definitivt friheten til å spille hjemme når som helst på dagen. I motsetning til et vanlig piano får du ikke problemer med naboene her. Takket være muligheten til å justere volumet til et digitalt piano, kan du lage musikk selv om natten. Du kan til og med bruke hodetelefoner og la familien din eller samboeren sove i fred. Og hvis pianolyd blir for ensidig for deg, kan du spille favorittstykkene dine takket være de innebygde lydene fra andre musikkinstrumenter, for eksempel i kirkeorgel eller synthesizer-modus.

Vurder alle disse aspektene og fordelene. Gjør videre forskning i spesialiserte webportaler. La eksperter gi deg detaljert råd og finn ditt perfekte elektriske piano. Vi ønsker deg all suksess og mye moro med å lage musikk!

spille e-piano hjemme