Candlelight gir hver atmosfære en viss klype romantikk eller, avhengig av anledningen, avslappende kontemplasjon. Imidlertid må du ikke bruke stearinvoks på duker, tepper, klær eller møbler i det hele tatt. Men tvert imot. Stygge voksflekker er ganske irriterende og kan gjøre deg i godt humør. Men det trenger virkelig ikke å være det, for med våre smarte husholdningstips nedenfor kan du fjerne eventuelle gjenstridige voksflekker fra nå av, uansett hvor de stammer fra. For å gjøre dette trenger du enkle hjemmemedisiner og enheter som du sannsynligvis allerede har hjemme. Så neste gang et lys tenner over eller at voksen bare går tom for det, vær rolig og bruk følgende prosedyrer.

Alle kan fjerne voksflekker, og det er veldig enkelt

lys for å fjerne tips om voksflekker

Fjern voksflekker fra tekstiler

Før vi begynner med de detaljerte tipsene, vil vi understreke noe viktig på forhånd. Nemlig når du fjerner stearinvoksen, tålmodighet teller alltid i begynnelsen. Riktig forstått! Du bør være tålmodig til voksen stivner helt. Aldri begynn å fjerne den varme, flytende voksen.

Fordi det bare gjør problemet verre. Den varme massen vil trenge dypere inn i fibrene og porene i det respektive materialet eller spre seg over et større område. Det er derfor best å fryse klær og tekstiler i fryseren først. Den ekstreme kulden gjør stearinvoks porøs og sprø. Etter å ha tatt den ut, kan du enkelt fjerne den fra tekstilene med fingrene.

Du kan også skrape av herdet voks med en smørkniv

tips for å fjerne voksflekker

Hvis det er noen voksrester igjen, kan du gå litt dypere. Du trenger: et strykejern, tørkepapir eller kjøkkenpapir, en gammel fille og sprit eller sprit. Legg først et stykke flekkpapir under og over voksflekken og sett strykejernet på middels innstilling uten damp. Gå raskt med det over det skjulte stedet. Varmen gjør væsken flytende igjen og absorberes av papiret eller kjøkkenpapiret. Så nå og da trekker du papiret litt lenger, slik at det alltid er en ren overflate på voksen. Hvis du vil gå lett på strykejernet ditt, kan du til og med legge en gammel fille på det øverste papiret.

I stedet for et strykejern kan du også bruke en hårføner

fjern voksflekker fra tekstiler med et strykejern

Når du merker at voksen har sluttet å flyte, kan du slutte å stryke. Hvis du fremdeles kan se noe av voksen, bør du også trykke på området med bensin eller sprit og vaske klærne eller duken på 60 grader i vaskemaskinen.

Vær oppmerksom på de enkelte pleieetikettene for klærne dine

fjern voksflekker fra klærne vaske tøy

Hvis du vil fjerne voksflekker fra teppet, kan du fortsette på samme måte avhengig av teppefibrene og bruke jernteknikken. Med mer følsomme tekstiler er det lurt å bruke hårføner eller bare jobbe med kjølemetoden. Det ville være ganske umulig å sette hele teppet i fryseren. Vi anbefaler deg derfor å legge ispakker eller isbiter i en plastpose på voksflekkene. Deretter kan du ganske enkelt skrape ut den herdede voksen og deretter jobbe på området med petroleumseter.

Ekstra tips: Det er litt vanskeligere å fjerne flekker fra farget voks, og du vil sannsynligvis trenge ekstra flekkfjerner eller profesjonell tekstilrens.

Også her kreves tålmodighet og et sikkert instinkt

fjern voksflekker fra tepper

Jern og blottingpapir – en kraftig duo mot voksflekker

fjern voksflekker med tykt papir

Det ser litt mer komplisert ut med voks flekker på semsket skinn og mer delikat møbeltrekk. Etter at voksen er avkjølt, bør du fjerne den harde massen forsiktig fra overflaten for hånd og deretter gjøre restene flytende med hårføner. I de fleste tilfeller vil voksen også trenge dypere inn, og du vil få de beste resultatene med noe som kalles et absorberende pulver. Du kan bruke krittstøv eller magnesiumpulver som hjemmemedisin. Bare dryss den oppvarmede voksen med den for å binde den. Deretter kan du støvsuge opp restene med en støvsuger og spraye en passende pleiespray over den.

Fjern voksflekker fra tre

I utgangspunktet gjør du en ganske lignende ting med treoverflater. Forskjellen her er at du bruker et plastkort eller en plastskrape til å skrape voksen bort fra treverket etter at den har stivnet. Gjør dette så forsiktig som mulig, slik at det ikke er riper. Hvis det fortsatt er rester, kan du forsiktig smøre dem med hårføner og tørke dem av med kjøkkenpapir. Etterpå anbefales det å smøre litt olivenolje på de følsomme områdene og tørke av med en myk klut. Olivenolje skader ikke treverket, det tar faktisk vare på det.

Når det gjelder ubehandlet tre, trenger du også ganske mye absorpsjonspulver

fjern voksflekker fra trebordet

Fjern voksflekker fra lysestaker

Sist, men ikke minst, trikset med å rengjøre lysestakene raskt. Vi vet det alle: etter romantikken eller den ville festen holder voksrester seg fast på metalloverflaten på lysestaken. Frysing, derimot, er veldig effektivt. Bare sett lysestakene i fryseren og la dem stå der i 2-3 timer. Du vil bli overrasket over hvor enkelt og raskt det er å fjerne lysvoksen fra den. Du kan til og med fjerne den med fingrene, og det er morsomt også.

Vi håper du nå er mye mindre bekymret for voksflekkene etterpå og helt kan slippe deg selv og konsentrere deg om festen!

Vi ønsker deg unike øyeblikk og uforglemmelige opplevelser med dine nærmeste!      

fjern tips og triks for voksflekker