Igjen i år var det spennende på German Design Award

“Og vinneren er”…. Prisvinnerne var faktisk igjen mange kjente designere og nykommere i år! Ved tildeling av German Design Award 2017 På Frankfurt -messen møttes crème de la crème når det gjelder “Made in Germany” og internasjonalt design igjen. Juryen i toppklasse har igjen tatt viktige beslutninger og belønnet anerkjente designere så vel som nykommere med denne globalt anerkjente prisen, som er en ubestridt, ekstraordinær bekreftelse på deres arbeid.

På den ene siden spiller den tyske designprisen en ekstremt viktig rolle som en indikator for sluttkunder, og på den andre siden gir de unge designerne et høyt rykte og sunn selvtillit. Bak denne designprisen står et høyt respektert organ – the Tysk designråd, som ble grunnlagt for mer enn 60 år siden av den første forbundsdagen og siden har blitt donert av tysk industri. Dette er faktisk en designkultur med en lang tradisjon og solide røtter.

tysk design-pris-2017-laget-i-Tyskland-innovasjon

Når du utforsker de siste designtrendene i år, merker du umiddelbart i hvilken retning de nye produktene utvikler seg. De blir rett og slett mer og mer bærekraftige, ergonomiske og brukervennlige. Flere og flere innovative og høykvalitetsmaterialer utvikles og brukes i en optimalt funksjonell og sofistikert design.

Og selv om et enkelt produkt eller prosjekt ikke kan sammenlignes med det andre i sin egenart, vil vi i dag presentere deg for våre fem favorittdesignkreasjoner innen bolig og innredning, som vant German Design Award 2017.

Våre 5 beste favoritter innen bolig og innredning:

MyFlavour for Eva Solo

tysk designpris 2017 myflavour eva solo

Denne elegante karaffelen ble designet av Tools Design – Henrik Holbæk og Claus Jensen for Eva Solo. Det ser ikke bare perfekt ut, men med det avtakbare spydet spiller det en praktisk rolle som skjemmer sansene våre. Fordi du kan gi den verdifulle, vitale væsken – drikkevannet vårt – ønsket smak. Hvordan virker det? Veldig lett. Du kan ganske enkelt feste frukt- eller grønnsakbitene du ønsker til spydet, fylle karaffelen med vann og bare sette hele spydet med lokk i vannet. Fullstendig! Sunt og deilig deilig – MyFlavour for Eva Solo!

Bjelker stol

tysk designpris 2017 bjelker stol golden gate bridge

Uten tvil stilig og optimalt funksjonell-Beams Chair fra EAJY DESIGN Studio ble designet av designerne Yu-Chih Chang, Tsuo-Ning Hu og Yu-Ruei Jang. Den enkle og samtidig geniale konstruksjonen minner om den fra den verdensberømte Golden Gate-broen. Dette er den såkalte “I-bjelken” som gjør stolen så lett på den ene siden og så robust på den andre. Ved første øyekast ser Beams Chair ut som en monoblokk, men det er det ikke. Den består faktisk av flere trebiter, knyttet sammen. Sittekomfort, utmerket estetikk, førsteklasses design og høy kvalitet i ett!

BetteLux -form

tysk designpris 2017 bettelux -form badekarmøbler

Selvfølgelig, “Gull” også for BetteLux Shape ved German Design Award 2017. Litt buede, delikate former støttes av delikate metallkonstruksjoner, som om badekar og servant rett og slett fløt på badet. Puristisk letthet og sofistikert estetikk! BetteLux Shape ble designet av Dominik Tesseraux for Bette GmbH & Co. KG designet. Et badekar som dette, supplert med matchende servant og baderomsmøbler, sikrer ikke bare perfekt badekomfort, det vil også skape en ekte oase av avslapning på alle bad.

Blanco Jaron XL 6 S-IF

tysk designpris 2017 blanco jaron xl s hvis kjøkkenvaskarmatur

BLANCO GmbH & Co KG har allerede vist klassen sin på LivingKitchen -messen i Köln i år, med sine flotte kjøkkeninnredninger og nyvinninger. Og det er ikke rart at kjøkkenvasken Blanco Jaron XL 6 S-IF har vunnet den tyske designprisen. Tydelige linjer, materialer av høy kvalitet og optimal funksjonalitet – designgeometri på høyeste nivå!

Hotel Cristal Porto i Portugal

tysk designpris 2017 hotel cristal porto

Dette renoveringsprosjektet til det firestjerners Hotel Cristal Porto i sentrum av byen med samme navn i Portugal er en raffinert hyllest til tradisjonelle portugisiske fliser – “azulejos”. Interiøret er designet av den unge designeren Sergio Gomes og imponerer med en balansert kombinasjon av minimalisme og romantisk tradisjon. Designklassikere som badekaret med kløfot og noen møbler i art deco-stil er smart integrert i rominnredningen og fortolket på nytt. Så neste gang du er i Porto, ikke gå glipp av denne unike muligheten til å bo på Cristal Hotel!

Og noen flere nominerte og tildelte produkter ved German Design Award:

Aperi -sofaen – designet av Julia Läufer og Marcus Keichel

tysk designpris 2017 aperi sofa stol runner keichel

Ergonomisk kjøkkendesign hos SieMatic

tysk designpris 2017 stueideer siematiske kjøkken

Ren maskulin eleganse

tysk designpris 2016 herreklokke defakto

Moderne belysning fra Schüco

tysk designpris 2016 belysning schüco

Førsteklasses, skandinavisk design for Normann Copenhagen

tysk designpris 2016 krakk tre skandinavisk design normann københavn

Era lenestol i pastell

tysk designpris lenestol era lounge normann københavn

Infiniti -design av Mark Sadler

tysk designpris 2016 infiniti design mark sadler

Mørtel & Pestle av Tonfisk Design

tysk designpris 2015 morterstøtte av tonfisk design

Moderne solbeskyttelse fra Paola Lenti

tysk designpris 2015 paola lenti

Enkel eleganse – sidebordene fra Appelius

tysk designpris 2017 sidebord trio appelius

Purist Tilt -pendellampene til Nyta

tysk designpris hengende lampe tilt nyta