Enten det er alderdom, en ulykke eller en alvorlig sykdom: Hvis knærne ikke fungerer som de skal, eller du ikke lenger kan gå godt, kan trapper være et reelt problem. Hvis du bor i et etasjes hus eller i en leilighet i et kompleks, må du bestemme deg: flytte eller bygge om? Trappeheiser er en passende måte å gjøre ditt eget boareal barrierefritt uten å endre bygningens struktur. Du kan også få tilskudd til heiskostnaden. Finn ut hva en trappeløft koster og hvilke finansieringsmuligheter du har.

Hva koster trappheiser?

Trappheis koster trappheispris

Hvor mye er trappheisprisene?

I utgangspunktet bestemmes kostnaden for en trappelift av forskjellige faktorer. Den viktigste kostnadsfaktoren er heismodellen. Enten du er for en Seteheis, en Plattformheis eller en Stående penn vedtak kan gjøre en forskjell på flere tusen euro. Hvis du ser deg rundt på trappeliftleverandører for nye heiser, kan du bruke følgende prisklasse som en guide:

Trappheis modell Prisklasse
Stående penn € 2000 – € 11.500
Seteheis € 2.500 – € 12.500
Plattformheis € 7.500 – € 19.000

Denne prisoversikten inkluderer både heisen i seg selv, dvs. transportenheten, og kostnadene for skinnesystemet. Generelt er skinnene vanligvis den dyrere saken når du installerer heis.

I tillegg til heisen og skinnene, må du også vurdere andre kostnadsfaktorer. Så vil for montering av trappeheisen koster vanligvis rundt 500 euro. Du bør også få en Vedlikeholdskontrakt lås slik at trappeheisen til enhver tid er i teknisk perfekt stand. Avhengig av leverandøren og tjenestene som er inkludert, kan du velge for Vedlikeholdskontrakt rundt 100 til 300 euro per år anslag.

Hva koster en trappeløft

En konsultasjon vil avklare hvilken trappeløft som passer for deg og hvilke tilleggstjenester som er fornuftige. Som en landsdekkende operatør for trappelifter, for eksempel TS trappheiser i Sachsen -regionen & Leipzig ordne en kontaktperson i ditt område.

Hvilke faktorer påvirker prisen på en trappheis?

Prisklasser for trappheiser varierer så mye fordi kostnadene avhenger sterkt av forskjellige faktorer. Følgende aspekter bestemmer hva en trappelift koster:

  • Trappheis modell: Stående heiser er de billigste heisene, mens stolheiser og plattformheiser generelt er dyrere. Plattformheisene spesielt for rullestoler er svært kostnadskrevende fordi de må oppfylle spesielle krav når det gjelder vekt og sikkerhet.
  • Trapperom: Det dyreste elementet ved kjøp av trappeløft er skinnesystemet. Jo lengre trapperommet er og jo flere kurver det har, desto dyrere blir prosjektet. Dette skyldes hovedsakelig at skinnesystemet er laget for å måle slik at det passer din trapp individuelt. Fra forarbeidet, for eksempel målingen, til den eksakte krumningsvinkelen, gjenspeiles arbeidet i skinnenes pris.
  • Festested: Trappheiser brukes ikke bare innendørs, men kan også brukes utendørs for å overvinne trapper. Hvis heisene er installert på utsiden, kan dette bety at trappeheisen koster enda mer. Spesielle materialer og sikkerhetsinnretninger for å beskytte heisen mot vind og vær øker prisen.
  • Innredning: Jo mer leken og individuell utstyret til trappeheisen er, desto dyrere er enheten til slutt. Møbelstoff, spesielt komfortable betjenings- og kontrollelementer, spesielle tilleggsutstyr – alt dette påvirker prisen.
  • Tjenestetilbud: Ved kjøp av trappeheisen har du mulighet til å inngå en vedlikeholdskontrakt. Ikke bare dette, men også spesielle tjenester som en døgnåpen beredskapstjeneste øker de årlige vedlikeholdskostnadene for mobilitetshjelpen.

Trappheis koster trappheis pris moderne og praktisk

Senk kostnaden for trappheisen med tilskudd

Hvis du ser deg litt rundt, kan du Kostnad for trappeløft redusere effektivt ved hjelp av noen tilskudd. Mange trappeliftleverandører tilbyr omfattende råd om tilskuddsmuligheter. TS Trappheiser tilbyr for eksempel en online Finansieringssjekk, som interesserte parter kan avgjøre hvilke subsidier for å kjøpe en trappheis som skyldes dem.

En viktig hjelp er det Trappheistilskudd fra sykepleiefondet. Hvis du har en grad av omsorg, kan du søke om et bomiljøpenger. Her gir langtidspleieforsikringen tilskudd opptil 4000 euro per kvalifisert person. I en delt leilighet kan maksimalt fire personer sende inn denne søknaden og kan motta opptil 16 000 euro i finansiering.

Kostnader for trappheis Hva koster en trappelift

Det er også mulighet for å motta tilskudd fra investeringsprogrammet til Reconstruction Loan Corporation, eller KfW for kort. Under programnavnet “Alderssvarende renovering – investeringsstipend 455” KfW gir tilskudd på opptil 6.200 euro. Hvis disse midlene ikke er tilstrekkelige for kjøpet, kan du også ta et investeringslån på gunstigere vilkår.

Hvordan finansiere trappeheisen!

Du har følgende alternativer for å finansiere anskaffelseskostnadene for en heis:

  • En Forhandlerfinansiering lover gunstige forhold som lave nedbetalinger, gunstige renter og lange betingelser. De fleste leverandører jobber med etablerte husbanker og videreformidler vilkårene som bedriftskunder direkte til sine kunder.
  • Husbanken din vil også hjelpe deg direkte med en Forbrukerkreditt Disse tildeles på vanlige vilkår for smålån.
  • Kombiner finansieringstilbud med Tilskudd omsorgsfondet og investeringsprogrammene. Finansierte trappheiser kan også subsidieres.

Få omfattende råd før du kjøper en trappelift. Så du kan være sikker på at den kostbare investeringen vil lønne seg på lang sikt.

Kostnader for trappheis Hva koster en trappelift