En stor forskjell mellom å praktisere yoga hjemme og i et studio er at med mindre du gjør det selv, blir ikke yogamatten din alltid rengjort. Er du usikker på hvordan du rengjør yogamatter slik at de faktisk er fri for bakterier og stank? Ikke noe problem! Her er alt du trenger å vite om desinfisering og dyp rengjøring av yogamatten din. Les videre for å finne ut hvordan du rengjør yogamatten din …

Hvor ofte rengjør du yogamatten din?

Rengjøring og desinfisering av yogamatten. Gjør vaskemidler selv

Hva er det egentlig i matten din?

Yogamatte rengjør og desinfiser kattvaskemiddel

Slik kan du rengjøre yogamatten din

Yogamatten din er skitten. Jeg beklager at jeg må fortelle deg det, men det er det. Og nå er det viktigere enn noen gang å regelmessig rengjøre overflatene du kommer i kontakt med. Dette inkluderer også treningsutstyret ditt hjemme, for eksempel trenings- og yogamatter. Regelen er: jo svettere eller skitnere din matte, desto viktigere er det å rengjøre den etter hver yogatime.

Riktig rengjøring av yogamatter skjer i to trinn. Hvert trinn har sitt eget formål, så det er viktig å ikke hoppe over noen av dem.

Sørg for at den er ren før du ruller matten din

Rengjøring av yogamatten Lag rengjøringsmidler selv

Slik desinfiserer du yogamatten din

Nøkkelen til å desinfisere overflaten er å drepe bakterier, bakterier og sopp – inkludert typer som forårsaker fotsopp, vorter og ringorm. Disse kan faktisk leve usynlig på yogamatten din. I et studio er det dette sprayflasker og håndklær eller antibakterielle servietter er beregnet på.

Hovedmål – drep alle bakterier, bakterier og sopp

Yogamatte rengjøringsmidler gjør yoga og helse selv

Hjemme kan du desinfisere yogamatten din med den samme løsningen som de fleste studioer bruker. For å gjøre dette, bland vann med hvit eddik og tea tree olje, som har påvist antibakterielle egenskaper. Du bør bruke like deler vann og eddik, pluss noen dråper tea tree olje.

Spray med desinfeksjonsmiddel

Rengjøring og desinfisering av yogamatter Lag oppskrift på vaskemidler selv

Bare deretter rulle opp

Gjør din yogamatte ren. Lag rengjøringsprodukter selv

Klar for neste yogatime

Yogamatte yogaleksjon lag rengjøringsprodukter selv

Sørg for å rengjøre begge sider av yogamatten din og la løsningen sitte lenge nok til at matten tørker luftt før du rengjør den.

Hvor ofte du trenger å desinfisere yogamatten avhenger av hvor ofte du trener hjemme, men det anbefales at du desinfiserer den minst en gang i uken. Når du går til et studio igjen, bør du desinfisere matten før og etter hver bruk.

Hold yogamatten ren!

Rengjøringsmidler for yogamatter lager de beste yogamattene selv

Du kan enkelt blande sammen et hjemmelaget vaskemiddel

Lag rengjøringsprodukter for yogamatte selv

Slik rengjør du yogamatten

For å virkelig bli kvitt svette, skitt og rusk som bygger seg opp over tid, er det en god idé å rengjøre matten regelmessig. Men hvor ofte bør du gjøre dette? Dette er opp til deg, men fortsett med yogamatten din som du ville gjort med sengetøyet ditt.

En god tommelfingerregel er at du skal rengjøre yogamatten etter annenhver øvelse.

Du kan rengjøre yogamatten din på samme måte som du vasker hendene – med vann og oppvaskmiddel. For eksempel kan du sette matten i badekaret eller dusjen og skrubbe og skylle den grundig av. La dem deretter lufttørke, og bare ikke rull dem sammen.

Rengjør matten grundig med vann og oppvaskmiddel

Rengjør og desinfiser yogamatten

Ekstra tips: Hvis du bruker et yogahåndkle under yogatreningen din, vil faktisk ikke matten din være så skitten og svett.

Noen ganger er den beste måten å minimere et problem på å unngå det i utgangspunktet. Yogahåndklær ligger direkte på matten og absorberer så det meste av svette og smuss i stedet for selve matten. De er også sklisikre slik at du ikke sklir mens du trener.

Om sommeren er det spesielt lurt å bruke et ekstra yogahåndkle

Rengjøring og desinfisering av yogamatten Lag rengjøringsmidler selv

Du kan faktisk vaske yogamatten din i vaskemaskinen?

Det er faktisk et veldig godt spørsmål! Teknisk sett gjør noen merker yogamatter som faktisk kan vaskes i maskin. Selv om tanken på å kaste matten sammen med yogabuksene i vaskemaskinen høres fristende ut, bør du definitivt lese bruksanvisningen og fortsette nøyaktig som beskrevet av produsenten. Ellers kan matten din komme ut av vaskemaskinen i en mindre god stand.

De vanlige tabuene inkluderer å slå på sentrifugeringssyklusen og tilsette harde vaskemidler. Og under ingen omstendigheter skal du sette matten i tørketrommelen.

Rengjør yogamatten din i henhold til produsentens instruksjoner

Rullende yogamatter lager rengjøringsmidler selv

Sprøyting av matten din etter hver bruk og rengjøring grundig minst en gang i måneden vil holde deg i form, frisk og yogatreningen din vil definitivt være en behagelig og trygg opplevelse. Nyt yogatimen din og vær sikker på at yogamatten din er ren og fri for bakterier og bakterier!

Rent og trygt for mor og barn

Rengjøringsmidler for yogamatte lager yogamamma og baby

De beste yogamattene er de rene

Rengjøring av yogamatter. Yoga -studio som lager rengjøringsprodukter selv