COVID-19 utgjør en utfordring uten sidestykke for universiteter og studenter rundt om i verden. Vi må alle endre oss og tilpasse oss raskt. Med disse endringene kommer frykt, sorg og stress. Det første trinnet er å erkjenne disse følelsene og deretter ta små, men håndgripelige handlinger for å behandle dem.

fjernundervisning online verktøy

Uventede utfordringer

Hvis du er ny innen fjernundervisning, kan du møte noen uventede utfordringer som du ikke hadde forventet. Blant tingene du ikke forventet, kan det være:

  • Du føler deg trist, ensom eller isolert.
  • Klassene er online, du trodde det ville være personlig.

Tips for å overvinne utfordringen

Sørg for at du har et godt sted å studere, og gi deg tid til å sette det opp før forelesningene dine. E-Solutions støtter deg med tekniske spørsmål. Prøv online kurs som de fra Forbered deg.

Forstå at når du føler deg trist, er det også normalt

Sjansen er stor for at du så for deg studieåret ditt på en bestemt måte, og forutså forbindelsene du ville få. Du ville ha tenkt på hva du ville oppnå og forberedt deg. Situasjonen i 2020 endret seg og det ble til et vanvittig science fiction-plot. Bare Hollywood -manusforfattere kunne ha funnet på noe slikt, og det er absolutt ikke noe noen av oss kunne ha forestilt oss. Følelsen av tristhet du føler er ikke annerledes enn det vanlige tapet du kan føle når du mister noe du håpet på. De som har opplevd dette før vet at disse følelsene er midlertidige og at styrken minker over tid. Hvis det ikke skjer, anbefaler vi selvfølgelig at du snakker med fastlegen eller en psykolog hvis du kjenner en. Noen studenter kan få tilgang til gratis rådgivningstjenester online, personlig (underlagt COVID -begrensninger) og over telefon.

fjernundervisning covid-19

Det er normalt å stille spørsmål ved dine beslutninger

Du kan til og med tvile på din beslutning om å studere i år eller om du vil avslutte året vellykket. Disse følelsene er vanlige og normale, og forhåpentligvis midlertidige med riktig støtte. Det tar tid å tilpasse seg så vær hyggelig mot deg selv og lærerne dine. Online arrangementer er noe du hadde liten tid til å forberede deg på. Vær snill mot lærerne dine, vær tålmodig med teknologi, og gå til de mange støttenettverkene som er tilgjengelige når det ikke går bra fra et teknologisk synspunkt.

Når du føler deg ensom eller utelatt

Vær oppmerksom på at du ikke er alene. Akkurat som i personlig undervisning, er lærerne, foredragsholderne og kurslederne der for å hjelpe deg. Gå opp til henne, sier du "Hallo", Forestill deg. Gjør de samme tingene som du normalt ville gjort. Bruk forumet, bruk e -post og delta på nettmøter. Bli kjent med klassekameratene dine, men egentlig. Hvis det er en Facebook -gruppe for klassen din, bør du bli med. Hvis det ikke er noen gruppe, bør du starte en selv. Vær modig og presenter deg selv på forum og tråder. Finn felles interesser og andre likheter. Det er sikkert en ting dere alle har til felles og som vi alle opplever nå. Hold kontakten med venner og familie. Det kan være lett å fokusere på studiene dine nå, men din sosiale forbindelse med andre har aldri vært viktigere. Ta bilder, bruk FaceTime, koble til på sosiale medier, ta telefonen, eller til og med bli gammeldags og skriv et brev.

fjernkontroll

Andre strategier for å håndtere COVID-19

Å opprettholde og dyrke hobbyer er viktig i denne tiden. Det er mange aktiviteter som kan nås eksternt gratis. Her er noen ideer for å komme i gang:

  • Meld deg på et online kurs
  • Besøk et virtuelt museum
  • Les en eBok
  • Utforsk en online safari
  • Begynn å lære et nytt språk
  • Se en live konsert på nettet
  • Prøv en ny dans.

Du kan også holde noen av disse tingene fysisk aktive. Det er mange gratis ressurser på nettet hvis du bestemmer deg for å lete etter dem.

Stresshåndtering og mestring

Tenk på en tid før da du måtte håndtere ting som ikke gikk etter planen. Hva gjorde du som hjalp deg? Har du snakket med en lege, diskutert det med venner, engasjert deg i en hyggelig aktivitet som kunst eller musikk, eller gjorde du noe avslappende? Å tenke på å mestre ressurser du har brukt vellykket tidligere og bruke dem på den nåværende situasjonen kan være nyttig for å håndtere dine nåværende stressnivåer og utfordringer.

vellykket fjernundervisning

Vær motivert med fjernundervisning

Bruk ruteplanleggeren eller studentdagboken din. Skriv en huskeliste, og også det motsatte av den – en liste over ting du har gjort. Skriv ned målene dine for året. Å investere tiden din i studiene kan vise seg å være en nyttig distraksjon og er også en mestringsstrategi. Det er også en god bruk av tiden din, ettersom du må være hjemme uansett. Når det gjelder online læring, fokuser du på det som fungerer bra fremfor det som ikke fungerer i det hele tatt. Hva er det med nettmiljøet som kan fungere for deg – sparer du tid på å kjøre? Penger til offentlig transport? Du trenger kanskje ikke lenger å bekymre deg for å finne en parkeringsplass. Du kan til og med oppdage at det er færre distraksjoner for å komme gjennom det viktige arbeidet som må gjøres i år. Praktiske ting som kan hjelpe læringsmiljøet ditt: god belysning, et komfortabelt arbeidsrom, et rolig arbeidssted. Så må du bli hjemme? Hvis du ser dette som et valg fremfor noe du er forpliktet til, vil det øke trivselen din. Tenk på hvordan dine egne handlinger og oppførsel hjemme vil komme andre til gode, spesielt de som er mer utsatt, spesielt eldre eller de som er kronisk syke.

fjernundervisning hjemme