Det som tidligere var en lang og ekstremt arbeidskrevende prosess, er heldigvis allerede svært mekanisert takket være moderne skurtreskere. Ledende produsenter som Claas, New Holland, John Deere, Massey Ferguson eller Fendt tilbyr et bredt spekter av kraftige og innovative hogstmaskiner med forskjellige tresker og separasjonsprosesser. Dette betyr at den rette skurtreskeren kan bli funnet for alle spesifikke behov, enten den er ny eller brukt. Når er det i det hele tatt verdt å ha din egen skurtresker? Hva er fordelene med brukte skurtreskere og hvilke er de viktigste kriteriene når du kjøper dem, kan du finne ut nedenfor.

finn den riktige skurtreskeren

Når er det verdt å ha din egen skurtresker??

Tersk deg selv eller heller la det treske? Dette er et spørsmål som mange bønder stiller seg hvert år. Det kan fort bli dyrt, spesielt hvis entreprenøren ikke høster en av dem i tide. Fordi innhøstingsvinduer blir kortere og kortere fordi været ofte ikke spiller med. I utgangspunktet tar store gårder og bønder som har store arealer å dyrke avgjørelsen om selvmekanisering. Kjøpet av din egen skurtresker kan imidlertid under visse omstendigheter lønne seg hvis arealet som skal høstes årlig overstiger 50-100 hektar. Avling og datoer, så vel som andre spesifikke forhold, kan også være avgjørende.

høsttid skurtresker kjøp

I tillegg har ikke alle bønder råd til en helt ny skurtresker. I mange tilfeller er det verdt å kjøpe en brukt. For å være på den sikre siden, bør du skaffe deg en skurtresker av høy kvalitet og helst relativt nyere. Se her et stort utvalg av brukte og nye førsteklasses skurtreskere samt andre gunstige tilbud på reservedeler som kappestenger, rapsfres og plukkutstyr.

Hva er fordelene med en brukt skurtresker?

Brukte skurtreskere skårer naturligvis først og fremst med sin rimelige pris. Nye maskiner koster vanligvis mer enn noen få hundre tusen euro. Du finner en god brukt skurtresker godt under 100 000 euro. Miljøet er også vurdert. Fordi, som med alle brukte objekter, lagres ressurser her og naturen er beskyttet.

Selvfølgelig er det noen få ting du må vurdere når du skal velge en brukt skurtresker, for eksempel reparasjonskostnader og vedlikehold, som ikke alltid kan beregnes mer presist på forhånd. Men hvis du velger førsteklasses merker og brukte maskiner i god stand, er du ganske mye på den sikre siden.

kjøp riktig skurtresker

Hva bør du passe på når du kjøper en brukt bil??

Hvis du allerede er helt klar over budsjettet som er tilgjengelig for en ny brukt skurtresker, kan du søke mer presist etter produksjonsår, modell og motorkraft. Fordi kjøpesummen først og fremst avhenger av disse viktigste funksjonene. I tillegg er det selvfølgelig også utstyret til skurtreskeren. Har den en bred klippeenhet, automatisk styrehjelp, avkastningsmåling med GPS, en annen klippeenhet, klimaanlegg og lydsystem, eller du kan klare deg uten noen av dem?

Når du velger riktig skurtresker, bør du definitivt spørre deg selv hvilken treskemetode som er best egnet for dine spesifikke forhold. Ville en tangensiell eller snarere en aksial treskemekanisme være det riktige valget? Hvilket system for gjenværende kornseparasjon bør du velge selv? Er halmvandrerne bedre, eller bør du velge en hybrid terskemekanisme? Er beltespor eller konvensjonelle dekk tilstrekkelig for din skurtresker? En god idé ville være å søke råd fra erfarne eksperter om alle disse spørsmålene eller å forske mer på dem i spesialfora og nettsteder.

kjøpe brukte skurtresker tips

Når du kjøper en brukt vare, er det selvfølgelig avgjørende å sjekke skurtreskerens generelle tilstand, både visuelt og haptisk. Motoren, dekkene, treskemekanismen og elektrisitet skal fungere perfekt. Sørg for å ta en prøvekjøring også, og se etter uvanlige lyder og andre mulige detaljer.

Få de nødvendige papirene vist for deg som beviser at maskinens smøre- og vedlikeholdsplan har blitt overholdt på riktig måte. Tidligere fakturaer for reparasjoner og reservedeler er fortsatt ideelle. Dette vil gi deg en klar ide om hvor godt skurtreskeren har blitt betjent. Det er ofte avgjørende for hans fremtidige prestasjoner.

Sist, men ikke minst, bør du selvfølgelig også lovlig sikre kjøpekontrakten ved å skrive den ned. I de fleste tilfeller kan du fjerne mulige snublesteiner på vei til din nye brukte skurtresker.

new holland skurtresker brukt

Konklusjon:

Hvis du vil ha de beste betingelsene for en vellykket skurtreske, kan du stole på høstingsteknologi av høy kvalitet. Enten brukt eller ny, eid eller kontrahert, er den helt riktige avgjørelsen opp til deg. I alle tilfeller ønsker vi deg lykke til videre og krysser fingrene for en høst med høy avling.

kjøp brukte skurtreskere tips   Høsttid kjøp brukte skurtreskere