Godt kledd i et forretningsmiljø? Ikke i det hele tatt lett med dagens overflod av muligheter, trender og, sist men ikke minst, retningslinjer. Selv om tidene da det var ganske vanlig eller grått på grått nå er over, er det fortsatt et par ting å tenke på når det gjelder kleskode. Ikke alle catwalk -trender er derfor egnet for implementering, og de som er avhengige av klassiske komponenter tar vanligvis ikke feil i tvilstilfeller.

kleskode forretningskvinner 2016

Dagens forretningsutseende har sin egen kleskode. Hvilken dress, en skikkelig skjorte og slips er et fargeklatt for menn, er ofte en buksedrakt for kvinner å være på den sikre siden. Strenghet og objektivitet trenger ikke å karakterisere forretningsutseendet alene, som Joachim Aisenbrey, administrerende direktør i motehuset Breuninger, forsikrer.

“Selvfølgelig føler kvinner i buksedrakter seg tryggest ved offentlige opptredener, møter eller presentasjoner. Det er ikke nødvendig å tenke på om du blir fornærmet av for mye fasjonabel eller fargerik ekstravaganse, om skjørtets eller kjolens kant glir opp og gir for mye innsikt eller om du har ødelagt strømpene dine ved en stige i siste øyeblikk. [ …] Men det er ingen reelle regler. “Kilde: http://www.stuttgarter-nachrichten.de

Gjeldende motetrender og gjennomførbarheten i virksomheten

Når det gjelder de nåværende moteshowene for 2016, brukes ofte kjente. Mens nyanser av rødt dominerte i fjor, kan i år flere kombinasjoner i svart og hvitt eller fargeblokkering brukes igjen. Disse utseende er veldig egnet for kontoret, spesielt siden de ideelt kan kombineres med andre grunnleggende som allerede er i garderoben. Trendfarger som rose og lyseblå gir derimot myke fargesprut og stoler igjen på pastelltoner – disse finnes igjen hovedsakelig i bluser, men blazere og buksedrakter er også ideelle. Hvis du vil angi et valgt farget høydepunkt, får du pengene dine med fargerike blokkstriper. Disse er etterspurt både den kommende våren og sommeren, men bør definitivt brukes diskret og på ingen måte bestemme antrekket. De såkalte foldede foldene, som utstråler mye femininitet, er også etterspurt. Så lenge kjolen eller skjørtet er langt nok og ellers enkelt, kan denne trenden også passe på kontoret.

kleskode mote trender for kvinner

Noen trender har ingen plass på kontoret

Andre trender på moteshowene inkluderer stroppeløse Carmen -bluser, frynsede kjoler og metallbukse. Ganske hyggelig å se på, men disse trendene er for oppsiktsvekkende for hverdagen i kontoret. Underdrivelse er mer etterspurt her. Undertøyet eller bruk av brede jeans og joggebukser opplever også en vekkelse, som med oe3.orf.at kan leses – men de har ingen plass i virksomheten. For noen bransjer er imidlertid trenden mot forretningsklare joggesko sannsynligvis interessant. De uformelle, komfortable sportsskoene er nå tilgjengelige i utallige versjoner og kan noen ganger kombineres med en jakke eller en sporty dress. Imidlertid er industrien faktisk avgjørende her.

Til tross for alle nyvinninger: DE De viktigste nye trendene er i utgangspunktet ikke lenger i virksomhet i disse dager. Dette kan allerede sees av det faktum at mange kleskoder smelter sammen, grensene blir mykere og det har dukket opp en rekke hybrider som både menn og kvinner får bruke. Freshideen.com har allerede vist andre steder hvordan et slikt utseende kan se ut.

dresscode forretningsmenn 2016 skjorter

Garderoben skal heller ikke undervurderes i utlandet

Klær spiller en viktig rolle ikke bare i dette landet, men også i utlandet. Spesielt i fjerntliggende land kan den riktige forretningskjolen noen ganger til og med avgjøre om et forretningsmøte skal lykkes eller mislykkes. I følge raab-verlag.at I det russiske næringslivet, for eksempel, er klær like viktige som det er, og statussymboler som en dyr klokke og fine smykker er også tillatt. I Kina, derimot, legges det vekt på et subtilt, men seriøst utseende, med så lite bar hud som mulig å se. I India, hvor forretningsfolk ofte går med kortermede skjorter uten slips, forventes det at europeere bruker mer formelle klær – de får bare ta av seg jakkene hvis det blir for varmt. Du trenger ikke nødvendigvis å undvære moderne trender og det personlige preget, men i tvilstilfeller er det bedre å stole på velprøvde standarder.

kleskode forretningskvinne herreklær dameklær kontor

Ytterligere tips for en vellykket opptreden på utenlandsmøtet

  • I mange asiatiske land Åpne og høyhælte sko anses ikke som veldig damelignende. Lave hæler er bedre.
  • I forente stater “Bad Hair Days” er absolutt frynset. Før du går til en forretningslunsj, bør frisyren definitivt være på plass og håret skal være godt preparert.
  • Smykker er i Tyrkia velkommen og kan til og med være prangende.
  • Hvem i Japansk rom har en forretningslunsj, bør du sørge for å velge de riktige sokkene på forhånd. For hvis du går til en tradisjonell restaurant, må du ta av deg skoene. Et stygge hull kan ikke bare være ubehagelig, men også skade virksomheten.

kleskode forretningsmote sko skinn svart kontormodus

No-go’s: for dyp utringning eller for kort skjørt

Uansett om du er en karrierekvinne fra de øverste etasjene eller en lærling – det er noen viktige no -go -er som ikke er velkomne til tross for alt motemangfoldet.

  • Skjørt lengde – hvis du bestemmer deg for et skjørt, bør du være oppmerksom på en passende lengde. Ellers vil det utvilsomt tiltrekke seg oppmerksomhet, men ikke nødvendigvis i positiv forstand. Ideelt sett ender den en hånds bredde over kneet. Det er også viktig at dette bæres med passende eleganse. For eksempel når du setter deg ned slik at skjørtet ikke glir for langt opp. Anbefaling: sitte litt vendt mot stolen med lukkede knær og ikke krysse beina.
  • Skjære ut – Fasjonable klær er tillatt, men erotiske signaler som dype utringninger eller gjennomsiktige bluser bør unngås. De virker ikke sikre og sikrer at brukeren ikke kan oppfattes som kompetent. I tillegg kan den frodige klyvingen ganske enkelt virke distraherende og har derfor ingen plass i det daglige kontorlivet.
  • Smykker – Smykker er tillatt, men bør velges diskret i alle valg. I en forretningsmiljø er en klokke og et armbånd vanligvis tilstrekkelig, men bør ikke brukes på en hånd. Det ser likt ut med ringer, her virker for mange enkeltstykker overbelastet. De forkorter også fingrene visuelt.
  • Subtil, men fasjonabel – Det er noen grunnleggende regler som garanterer en vellykket forestilling. I beste fall bør neonfarger, tigermønstre, vaskete og utslitte jeans, for trange klær, høye hæler over 6 cm eller støvler som når over kneet, unngås. Selv veldig tung sminke, uronede klær eller lange røde negler ser vanligvis ikke bra ut.

Bilde 1: 103476226 – Forretningsteam. © Kurhan

Bilde 3: 88091341 – Klær henger på en hylle i en designer klesbutikk i retro col © Sensay