Har du kanskje deltatt på en Kundalini yogatime? Da kjenner du begrepet aquarian sadhana eller har du allerede deltatt i det? Sadhana er en sentral del av utøvelsen av Kundalini Yoga som undervist av Yogi Bhajan. I det følgende belyser vi mer åndelig yoga praksis i de tidlige morgentimene. Hold deg til det …

Akvarian Sadhana i Kundalini Yoga

Aquarian Sadhana Kundalini Yoga Trening Morgen Saghana

Åndelig yoga praksis tidlig på morgenen

Akvarian Sadhana Kundalini Yoga Morgen Saghana Sunrise

Hva er sadhana?

Først av alt, la oss snakke om sadhana selv. Sadhana betyr daglig åndelig praksis. Enhver form for meditasjon, yoga eller åndelig aktivitet kan være en form for sadhana. På sanskrit betyr sadhana bokstavelig talt å oppnå noe. En oppgave er satt som et mål og utført i tjenesten for tilbedelse av det guddommelige eller opphøyelse av ånden. Så en morgensadhana er en åndelig praksis som praktiseres i de første timene om morgenen.

For Kundalini-yogier danner morgensadhana ryggraden i hele øvelsen og bidrar til å øke Kundalini-energien og få selvtillit og personlig seier. Den viktigste av alle morgensadhana -øvelser kalles akvarisk sadhana, som praktiseres av Kundalini -yogier over hele verden.

Hilsen soloppgangen

Aquarian Sadhana Kundalini Yoga Morning Saghana ønsker solen velkommen

Hva er Aquarian Sadhana nøyaktig?

Det er en serie åndelige praksiser som utføres omtrent to og en halv time før soloppgang. Disse ble gitt av Yogi Bhajan, mesteren i Kundalini Yoga. Morning sadhana fungerer etter prinsippet om karma – det du gir får du tilbake. Navnet Aquarian Sadhana har å gjøre med den nåværende akvarietiden, for i morges er sadhana ment å guide menneskeheten gjennom den nåværende tidsalderen.

Praksisen er delt inn i fire deler: forberedelse til sadhana, resitasjon av sikh -bønner, Kundalini Yoga Kriya og sang av akvariummantraene. Akvariet Sadhana kan gjøres individuelt, men det gjøres også ofte i en gruppe.

Yogi Bhajan

Akvarian Sadhana Kundalini Yoga Morgen Saghana Tradisjon Yogi Bhajan

Forberedelse til Aquarian Sadhana

Forberedelsene til sadhana begynner tidlig på morgenen, omtrent 3 timer før soloppgang. Man tar en kald dusj først for å våkne og øke blodstrømmen. Dette gjør det lettere å holde fokus og våken under lang yoga og meditasjon. Etter dusjing kler yogier seg vanligvis i hvite bomullsklær og pakker hodet i en turban. Dette bør øke størrelsen og styrken på auraen din og trekke Kundalini -energien oppover ryggraden.

Hvis du deltar i en felles sadhana, vil du ha en leder. Sadhana regnes ikke som en klasse, så det er mye mindre diskusjon, forklaring eller instruksjon under sadhana enn i en vanlig klasse. Dette kan være litt forvirrende for nybegynnere. Det er imidlertid fordi det regnes som et hellig rom, og energien er veldig følsom i løpet av denne timen om morgenen, så det snakkes lite.

Morning sadhana fungerer etter prinsippet om karma

Akvarian Sadhana Kundalini Yoga Morgen Saghana Tradisjon

Japji

For å starte en akvarisk Sadhana, leser man først en sikh -bønn kalt Japji. Japji ble skrevet av Guru Nanak, sikhernes første guru, og er et dikt som bærer opplysningens frekvens. Dette starter vanligvis klokken 03.45. Du vil ofte se Kundalini -yogier som dekker hodet selv om du ikke har turban. Det er et tegn på respekt. Kundalini -yogier dekker også ryggraden med håndklær for å isolere dem og øke Kundalini -energien. I prinsippet tar denne praksisen vanligvis en halv time.

Aquarian sadhana begynner alltid med en japji -bønn

Aquarian Sadhana Kundalini Yoga Aquarian Mantras

Kundalini Yoga Kriya

Japji -bønnen etterfølges av Kundalini Yoga Kriya. Dette består av yogaøvelser som utføres i en bestemt lengde og sekvens. Sadhana -lederen velger en kriya som alle gjør sammen. Kriyas hjelper til med å få sirkulasjonen i gang, lindre spenninger, frigjøre emosjonelle blokkeringer og stimulere organer, kjertel og nervesystem. I tillegg fungerer de som forberedelse til følgende meditasjon.

Vanligvis er sadhana kriyas omtrent 30 minutter lange. De kan inkludere asana, pranayama og andre dynamiske bevegelser. I Savasana er det en kort avslapning, vanligvis rundt fem minutter.

Deretter fortsetter Aquarian Sadhana med en serie mantraer samlet kjent som Aquarian Mantras.

Kundalini Yoga Kriya er en spesifikk rekke yogaøvelser

Aquarian Sadhana Kundalini Yoga Common Morning Saghana

Akvarium mantraer

Morgensamtalen

Dette mantraet er også kjent som “Long Ek Ong Kaar”. Den opphøyer Kundalini ved å synge den i 7 minutter.

“Ek Ong Kaar Sat Naam Siri Waheguru”

Wah Yantee

Dette mantraet åpner intuisjonen. Du synger den i 7 minutter.

“Waa yantee kar yantee, jag dut patee, aadak it waha, brahmaday trayshaa guroo, it wahay guroo.”

Mul mantra

Mul -mantraet forankrer deg i ditt åndelige fundament når det driver deg fremover til din skjebne. Du synger den i 7 minutter.

“Ek ong kaar, sat naam, karataa purakh, nirbho, nirvair

Akaal mooraat, ajoonee, saibhang, gur prasaad. Jepp!

Aad so, jugaad so, Hai bhee so, Naanak hosee bhee so. “

Lør Siri Siri Akal

Dette mantraet forklarer at vi er tidløse, udødelige vesener. Det hjelper oss å overvinne grådighet og smålighet og å utvikle oss videre. Du synger den også i 7 minutter.

“Sat siree siree akaal, siree akaal mahaa akaal, Mahaa akaal, sat naam, akaal moorat, wahay guroo.”

Akvariske mantraer opphøyer Kundalini -energi

Akvariet Sadhana Kundalini Yoga Morgen Saghana Yoga Class

Rakhe Rakhan Har

Dette er et mantra for beskyttelse mot all negativitet. Den synges i 7 minutter.

“Rakhay rakhanhaar aap ubaariun

Gur kee pairee paa-eh kaaj savaariun

Hoaa aap dayaal manho na visaariun

Saadh janaa kai sung bhavjal taariun

Saakat nindak dusjer khin maa-eh bidaariun

Tis saahib kee tayk naanak manai maa-eh

Jis simrat sukh ho-eh saglay dookh jaa-eh ”

Waheguru Wahejio

Dette er et mantra for ekstase. Den synges i en bestemt asana kjent som Vir Asana i 22 minutter.

“Wha-hay guroo wha-hay guroo

wha-hay guroo wha-hay jeeo “

Guru Ram Das

Dette mantraet roser Guru Ram Das og fyller oss med helbredelse og ydmykhet. Du synger den i 5 minutter.

“Guru Guru Wahe Guru, Guru Ram Das Guru”

Sang lenge

Du vil ofte høre folk synge “Long Time Sun” -sangen på slutten av denne øvelsen for å markere slutten på morgensadhana.

Så dette er den tradisjonelle avslutningen på en Kundalini Yoga -time.

Akvariummantraer sunget av Jai-Jagdeesh

Gurdwara

Hvis du deltar i en akvarisk sadhana i et Kundalini Yoga -studio, et ashram eller et sikh -familiehjem, vil du oppleve noe mer interessant. Noen ganger blir det holdt en Gurdwara -gudstjeneste etter sadhanaen, der en “Hukam” eller et veiledende budskap fra den hellige boken, kjent som Siri Guru Granth Sahib, blir resitert. Gurdwara er ikke en del av selve Aquarian Sadhana.

Sadhana kan praktiseres alene i det fri

Akvarian Sadhana Kundalini Yoga Morgen Saghana utendørs

Trener Aquarian Sadhana

Aquarian Sadhana er en kompleks åndelig yoga -praksis. Den inneholder mange forskjellige aspekter av Kundalini Yoga -tradisjonen og har en transformativ effekt. Imidlertid kan det være litt skremmende å starte dette på egen hånd. Velg et yogastudio eller få noen til å vise deg veien. Du vil definitivt bli utfordret, men vel verdt reisen.

Shiva -statue i India

Akvariet Sadhana Kundalini Yoga Morgen Saghana Shiva Statue