Det er klokker og det er klokker: Alle viser tiden, men noen har også en aura, forteller historier og er ettertraktede kultobjekter. Etter at vi allerede har presentert syv anbefalte startnivåmodeller for mindre enn 500 euro, ønsker vi denne gangen å se på de høyere prisklasser.

Omega Seamaster: Denne dykkeklokken gikk over i historien

På 1940- til 1960-tallet var det en skikkelig boom i dykkeklokker: produsentene i “fremfor alt Rolex og Omega” overbød hverandre med stadig mer trykkbestandige modeller. Seamaster fra Omega etablerte en rekke innovasjoner: I 1948 “før den første Rolex Submariner” presenterte Omega den første modellen i serien og fikk umiddelbart en økonomisk suksess. Det ble preget av sin spesielle robusthet uten å miste noe av sin eleganse. Seamaster 300 -modellen fra 1957 holdt da takket være en ny type doble kronetetninger og et spesielt tykt glass til og med langt mer enn 20 bar. Selv i dag regnes Seamaster fra Omega fortsatt som en av de mest ettertraktede dykkerklokkene og nyter absolutt kultstatus blant samlere.

tutima militær kronograf herreklokker herreklokker

Herreklokker – Tutima Military Chronograph: Klokken til de tyske væpnede styrkene

Den militære kronografen fra produsenten Tutima, med base i Glashütte i Sachsen, anses også å være nesten uforgjengelig. Det gikk inn i seerhistorien som et NATO- og Bundeswehr -ur. Noen versjoner som titanpilotens kronograf er blant de sjeldneste militære klokkene noensinne og er på auksjoner og på markedsplasser som Chrono24 følgelig ettertraktede samlerobjekter. Modellen ble designet for å fortsette å fungere pålitelig under de mest ugunstige forhold som varme, trykk og magnetfelt. I tillegg må militære og pilotklokker som Tutima Military Chronograph være lett å lese og bruke, selv i stressende situasjoner. Dette uret kan derfor også betjenes med hansker og har en spesielt kompakt design: For å redusere risikoen for skader er alle hjørner og kanter avrundet og skyverne, “som du ofte finner dem ved siden av kronen på kronografer”, er dypt innebygd i saken.

rolex daytona herreklokker klokker menn

Rolex Daytona: Sannsynligvis den mest ettertraktede klokken i verden

Rolex Daytona bør ikke mangle i denne oversikten: racerførerklokken, oppkalt etter de verdensberømte løpene i Daytona Beach, regnes som den mest ettertraktede klokken i verden. Som Focus forklarer i denne artikkelen, Det var først ganske upopulært og ble ansett som et sakte selskap. Fungerende legende og 1960 -tallets stilikon Paul Newman hjalp henne til sin nåværende berømmelse. Han hadde på seg versjonen, som nå har blitt en kultversjon, med en svart og hvit skive og en subtil rød "Daytona"-Bokstaver. Rekordpriser oppnås i disse dager for en autentisk Paul Newman Daytona. Men andre versjoner blir alltid utsolgt raskt, ”også modellene fra 2016: Interessen for klokken er så overveldende at det ikke er flere køer. I stedet vil kjøpere "fant ut", som verden rapporterer på nettet.

patek lange herreklokker

Herreklokker – Patek Philippe Calatrava: innbegrepet av eleganse

I likhet med Rolex er Patek Philippe en sveitsisk luksusurprodusent hvis modeller regelmessig genererer rekordsalg på auksjoner. Calatrava -modellen anses av samlere for å være et tegn på eleganse og stilbevissthet. I motsetning til urene som er presentert så langt, er ansiktet på denne klokkeuret ekstremt redusert og designet holdes veldig diskret. Navnet på modellen går tilbake til en spansk ridderorden. Våpenskjoldet, som består av fire liljer, har etablert seg som firmalogoen til Patek Philippe og pryder kronene til de elegante urene. Dermed spiller modellen også en avgjørende rolle i produsentens firmamyt.

herreklokker klokker herremerkeklokker

Bilderettigheter: Flickr Vintage Omega Seamaster Fyr du CC BY-SA 2.0 Noen rettigheter forbeholdes

 herreklokker herreklokker klokker menn