Det samme hver vinter: I lys av det kalde, våte og gråværet blir det stadig vanskeligere å overvinne ditt svakere jeg og snøre løpeskoene. Likevel bør man reise seg. Fordi vanlig trening ikke bare styrker musklene, men også øker sjansene for å komme gjennom den kalde årstiden ved god helse.

Lev sunnere – vær aktiv i idretten hjemme

Senest når temperaturene synker til null, har den siste motivasjonen fordampet for mange utendørsidrettsutøvere. Men det er ingen unnskyldning for ikke å bevege deg i det hele tatt – tross alt kan du også trene i dine egne fire vegger. Fascia -trening og Pilates er to treningsmetoder som er spesielt egnet for hjemme. Fordi de er effektive, morsomme og ikke krever noe utstyr – du trenger ikke mer enn funksjonelle klær, et mykt teppe og noen treningsvideoer.

idrett hjemme sunnere livsstil

Fascia trening

Under fascia -trening blir det største organet i kroppen vår trent – bindevevet, som består av de såkalte fascia, fibrøse bindevevsformasjoner. Siden fokuset vanligvis er på å bygge muskler under trening, blir fasciene vanligvis glemt. De er ekstremt viktige fordi de stabiliserer organer og muskler og øker kroppens fleksibilitet. Hvis de blir neglisjert, risikerer du at fasciae henger sammen, noe som blant annet kan føre til spenning og til og med kroniske smerter. Fascia -trening utfordrer hele kroppen; den er spesielt effektiv for å styrke bekkenbunnsmusklene. Regelmessige bekkenbunnsøvelser kan til og med forhindre en sensitiv blære. Som allerede har en veldig sensitiv blære, kan diskret forhindre tap av dråper med spesielle truseinnlegg – fordi spenning av bekkenbunnen under øvelser irriterer blæren.

Denne videoen forklarer hvordan fascia -trening fungerer – treningsvideoer er også tilgjengelige online:

Lev sunnere – Pilates

Pilates er veldig populær blant sportsentusiaster. Dette er ikke overraskende heller, for for denne ekstremt effektive, helhetlige kroppstreningen trenger du ikke mer enn en yogamatte og din egen kroppsvekt. Pilates bruker alle dyptliggende muskelgrupper, spesielt bekkenbunnen, mage- og ryggmuskulaturen, noe som forbedrer holdningen betydelig. Pilates består av styrkeøvelser, forsiktig strekk og bevisst pust. Det er også mange online opplæringsprogrammer for Pilates. Amerikanske Cassey Ho, for eksempel, belaster henne Blogilates YouTube -kanal laste opp nye videoer regelmessig. Hvis du registrerer deg for det gratis nyhetsbrevet på bloggen med samme navn, vil du også motta en e -post hver måned med passord for en ny treningskalender med Pilates -øvelser for hver dag.

leve sunnere aktiv sport om vinteren

Frisk luft til tross for vintervær

Likevel, selv i de kalde vintermånedene, bør du huske å få nok frisk luft, fordi utendørs trening styrker immunsystemet. hvem ellers ønsker å jogge i kuldegrader, bør ha varme klær og sko og tilpasse løpestilen etter været. Hvis du ikke kan trekke deg opp for å gjøre dette, trenger du ikke å bekymre deg: Vanlige treningsenheter i den varme leiligheten kombinert med en lang tur hver dag er helt tilstrekkelig.

sunnere liv å drive med sport

Bilderettigheter: Flickr MARIA PILATESCarolina Lunetta CC BY-SA 2.0 Noen rettigheter forbeholdes

  sportsaktiviteter sunnere liv

sport om vinteren sunnere liv