I flere år nå har trenden gått mot lyse og naturlige livsstiler. Naturmaterialer dominerer møblene og lyse varianter er på vei oppover. Vi viser hvordan denne trenden kan implementeres i hjemmet på bare noen få trinn.

Dagslys er avgjørende for trivsel i hus. Den uhindrede utsikten inviterer deg også til å drømme.

Trend lys levende, sunn og vakker Gepp_Fensterhandel

Windows spiller en stor rolle i lys liv. Gulv til tak-vinduer brukes ofte i nye bygninger. Studier viser hvor viktig dagslys i huset er for beboernes trivsel. Det syke bygningssyndromet har vært kjent siden 1980 -tallet. De berørte menneskene har klager så lenge de er inne i rommet. Hvis du forlater det igjen, vil symptomene forsvinne. Klager er for eksempel:

  • utmattelse,
  • økt hodepine,
  • økt mangel på konsentrasjon.

Selv om disse effektene har vært kjent siden 1980 -tallet, er det ofte for lite dagslys i tyske hus. Dette viser hvor sunt mye dagslys er i livet. Godt humør som hormoner som seratonin og noradrenalin produseres i økende grad og søvnhormonet undertrykkes. Selv i gamle bygninger Innse gulv til tak eller større plastvinduer billig og mer lys inn i huset. I tillegg muliggjør store og mange vinduer effektiv ventilasjon og forbedrer luftkvaliteten i rommet.

Bruk gardiner smart

Gardiner innrammer et vindu og svelger lyder i et rom. Dette er gode grunner til å bruke gardiner. Imidlertid kan de svelge lyset gjennom mørke og faste materialer. Eller reduser følelsen av plass med en gardinstang som er for lav. De som ikke trenger å stole på gardinene for å helt forhindre utsikt inn i et rom, kan velge halvtransparente og lettere stoffer i lyse farger. Hvis du vil forhindre glimt, kan du også installere rullegardiner. Om nødvendig forhindrer disse innsikt i hjemmet. Gardinstangen er ikke festet rett over vinduet, men satt høyt nær taket. Dette strekker visuelt rommet og vinduet.

Velg naturlige farger

Lyse farger på veggen og på møblene reflekterer lyset. Mørke veggfarger og møbler absorberer lys. Hvis du vil leve så lyst og vennlig som mulig, kan du bruke lyse farger. Ren hvit som veggfarge forsvinner i økende grad fra boligbygg. I stedet gir myke naturlige toner ekstra avslapning. Dagens trender er lysegrå toner, grønn, blå eller rosa. Bare en malt vegg i et rom skaper en ny atmosfære i et rom. Ved usikkerhet kan farger blandes lysere ved å legge til hvitt. Fargene blir mindre merkbare. Alle som er veldig bekymret for å male vegger, bør gjøre det klart: En vegg kan males raskt. Sterkere farger setter dyktig aksenter i rommet. Detaljer som bilder eller putevar i matchende, men sterke farger sikrer livlighet. Hvis du har en delikat grågrønn på veggen, er det best å fordele puter i en mørkere grønn og grå i rommet. En lys grå på veggen kan blandes med røde og oransje detaljer i rommet.

Mot til å farge. Alle som noen gang har våget å eksperimentere med farger i livet, vil raskt innse at det er vakrere å leve med farger.

Trend lys levende sunt og vakkert Roseblade_Fensterhandel

Mal møbler

Hvis du vil bytte rom, trenger du ikke å bytte ut hvert stykke. Mange møbler kan omorganiseres, limes på eller males om. Det er folier av høy kvalitet som raskt gir møbler et nytt utseende. Tremøbler kan slipes eller slipes og deretter males i en annen farge. Krittfarger er noe lettere å bruke enn maling. De trenger ikke engang å slipe ned gammel maling helt. Fargen kan påføres etter sliping. Fargen kan deretter gjøres mer holdbar med en voks. Krittmaling kan brukes til å redesigne ikke bare tremøbler, men også andre materialer raskt og enkelt. De ofte pastellfargene passer veldig godt med trenden med lyst liv.

Bruk planter på en målrettet måte

Planter gjør et hus til et koselig sted. Imidlertid advarer advarslene Kiel University of Applied Sciences før du setter hver plante i hvert rom. Det skal være små planter på soverommet på grunn av karbondioksidet de avgir. Følgende ville være egnet her:

  • Bromeliader
  • Orkideer
  • Buehamp
  • aloe

Det bør tas hensyn til allergier, i tillegg til at sterkt luktende innendørsplanter ofte ikke er billige. Grønne planter, derimot, anbefales, da de forbedrer luftkvaliteten i rommene. De absorberer støvpartikler og renser luften. Imidlertid må plantene støves og rengjøres regelmessig for dette. I tillegg er konsekvent ventilasjon like viktig for innendørs planter. Stuer skal ventileres en gang om morgenen i fem minutter. Derfor bør planter aldri stå på vinduskarmen, fordi vinduet er helt åpent for regelmessig støtventilasjon. Dette er bare mulig på en ukomplisert måte hver dag med en gratis vinduskarme. Soverom skal ventileres i fem minutter om morgenen og om kvelden. Badet og kjøkkenet bør ventileres kort etter hver bruk, slik at luftkvaliteten alltid er god.

Trend lys levende sunt og vakkert orkideer inneklima

Ikke glem gulvet

Gulvet kan også svelge lysstyrken og gi et rom en dyster atmosfære. Et lyst gulv, derimot, gir rommet en letthet. Det er ikke alltid mulig å skifte et gulv helt ut. Men et gulv kan males. Et lyst teppe er lagt ut på et mørkere tregulv, og avbryter det mørke fargevalget. For øvrig kan fliser også males over eller limes på. Det er mange folier av høy kvalitet for fliser. Det er viktig at størrelsen på de virkelige flisene samsvarer med flisene på folien. Krittmaling er også et mer holdbart og fleksibelt alternativ for gulvet. Fordi både gulv- og veggfliser lett kan males over med krittmaling. Et stort utvalg av mønstre kan lages på flisene ved hjelp av en sjablong. Et påfølgende beskyttelseslag gjør fargen holdbar på flisene.

Monokrome fliser kan forbedres med krittmaling, riktig sjablong og litt tid.

Trend lys levende, sunn og vakker Free_Fensterhandel

Eksperimenter og føl deg bra

Ditt eget hjem skal være et sted for velvære. For å oppnå dette, lønner det seg å eksperimentere med trender og fortsette å endre små detaljer. Lettere liv kan implementeres i mange små trinn. Å føle seg bra er garantert.

Trend lys levende sunt og vakkert naturlig og lyst kjøkkeninnredning

Bilder:

Figur 1: Pixabay.com © Anastasia Gepp (CCO Creative Commons)

Figur 2: Pixabay.com © Svimmel Roseblade (CCO Creative Commons)

Figur 3: Pixabay.com © Svimmel Roseblade (CCO Creative Commons)

Figur 4: Pixabay.com © Gratis bilder (CCO Creative Commons)