Husker du at du beundret moren din som en liten jente? Du har kanskje brukt timer på å se på klærne og smykkene hennes og tenkt at moren din er en fantastisk kvinne og rett og slett den beste moren i verden.

De fleste små jenter elsker og elsker sine mødre. Dette er helt normalt fordi moren er den første personen i livet vårt som vi utvikler et forhold til. Så mor-datter-forholdet er det første og det viktigste forholdet i livet vårt.

Mor-datter-forholdet er kjærlig og lett i barndommen

Mor datter forhold pjokk

Når vi vokser og blir mer bevisste, betyr det ofte at tidlig tilbedelse oversetter til andre følelser. For noen voksne døtre er forholdet til moren faktisk et forhold om kjærlighet, gjensidig respekt og vennskap. For andre begynner imidlertid dette forholdet å utvikle seg i en helt annen retning.

Mor-datter-forholdet kan bryte sammen av flere grunner og har ingenting å gjøre med kjærlighet, respekt og positive følelser.

Mor-datter-forholdet spiller en viktig rolle i livet

Det viktigste mor-datter-forholdet i livet

Det er voksne kvinner som har en veldig krevende mor som kritiserer dem for deres utseende eller livsstil. Noen mødre blander seg i alt og prøver å kontrollere datterens liv. De dømmer dem eller sammenligner dem med seg selv eller med andre kvinner. Det kan absolutt ødelegge forholdet mellom mor og datter.

Mange kvinner angrer på at de ikke har et kjærlig forhold til moren, men ønsker en mer omsorgsfull eller støttende mor. Likevel prøver mange fremdeles å glede moren og innfri forventningene hennes, uansett hvordan de føler det. De ofrer sin egen lykke for å få anerkjennelse og kjærlighet, og for å sikre morens lykke. Når en datter gjør dette, ødelegger hun mor-datter-forholdet på samme måte som moren gjør.

Hva du skal gjøre når forholdet til moren din er urolig

Eldre mor-datter forhold

Hvis du befinner deg i en lignende situasjon, husk at du ikke kan endre en annen person (i dette tilfellet din mor). Du er i stand til å endre bare deg selv og dine egne reaksjoner på henne. Prøv å tenke på moren din som en helt normal kvinne og ikke som din egen mor som burde være en superkvinne. Dette vil gi deg et nytt perspektiv.

Hvis din mor bare var en venn av deg, hvor lenge ville det vennskapet vare? Bare fordi hun faktisk er din mor, betyr det ikke at du skal ofre dine egne følelser for å gjøre henne lykkelig. Du lever ikke livet for dem. Du bør heller ikke bekymre deg for at hun ikke passer ditt ideal for mor.

Vær tro mot deg selv og ikke ofre deg selv for å gjøre din mor lykkelig

problematisk mor-datter-forhold i voksen alder

Forventninger kan drepe ethvert forhold, inkludert din mors. Hvis du vil redde forholdet mellom mor og datter, så vær ærlig og snakk åpent med moren din om dine virkelige følelser og behov.

Moren din er kanskje ikke engang klar over hvordan du har det i denne situasjonen. Hvis det endres, kan sannsynligvis forholdet ditt også endre seg. Hvis ikke, ikke bekymre deg for det og sett heller grenser. Gjør dette bestemt, men kjærlig. Imidlertid vil forholdet mellom mor og datter gjøre det bra.

Hvis moren din ikke forstår deg …

problematisk mor-datter-forhold

Prøv å akseptere moren din for den hun er. Hun er voksen og har et annet synspunkt enn deg. Kanskje hun føler et tomrom i livet sitt og forventer at du, barnet hennes, skal fylle det. Denne tomheten kan tilskrives en rekke følelser og livshendelser – for eksempel tristhet, frykt, lav selvfølelse, etc. Men det er ikke opp til deg å helbrede eller endre dem. Som i ethvert forhold må du sette sunne grenser eller ta en og annen “time out”.

Finn måten å helbrede forholdet til moren din

harmonisk mor-datter-forhold i voksen alder

Respekt er grunnlaget for ethvert forhold. Mor-datter-forholdet er det viktigste i livet av flere grunner, og hvis det er mangel på gjensidig respekt, kan mange aspekter av livet ditt lide. Så hvis du vil leve verdig, helbrede forholdet ditt til moren din. Det er flere teknikker for å gjøre dette. En mulighet for dette er for eksempel familiekonstellasjoner. Arbeid konsekvent og med forståelse for forholdet mellom mor og datter. Det tar tid før du utvikler et bedre forhold.

Et lykkelig og verdifullt liv er basert på et harmonisk og sunt mor-datter-forhold

Ordspråket mor-datter-forholdet i voksen alder